Sunday, 17 March 2013

Kuala Pilah TRIP

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah sampai dengan selamat selepas mengharungi 3 hari 2 malam perjalanan dari Kuala Terengganu ke Negeri Sembilan. Main purpose of this trip is to give the student on how to conduct instruments for CHM260 subject. Perjalanan yg penuh dengan seribu makna dan sejuta keletihan. huhuhu.

3.00pm- 2.30am  (1st day)

Berkumpul depan kolej pukul 2.40pm, pastu dapat naik bas dalam pkul 3 sumtim cam tu la, dapat seat kanan yg belakang sekali. Dengan lafaz bismillah, perjalanan yg bermula dari negeri persisiran pantai sampai dengan selamat nya ke Negeri sembilan. Terengganu-Pahang-Negeri Sembilan <3

9.00a.m-11.30pm (2nd day)

Disebabkan kiteorang ni session 2 utk buat projek, so kiteorang offday la hari ni. So, we starting our plan on 11a.m, having a great meal with our members by taking roti canai mamat and nasi lemak. Then, kiteorang continue journey ke Istana Seri Menanti, tapi tutup la plak memandangkan hari tu hari jumaat, so dh tutup maybe sbab solat Jumaat kot co time is already shows 12.30pm. After that, kiteorang pum pergi ke Taman Rekreasi Ulu Bendul, n.9, shoot2 photo ckit, main air & rest sikit. The last one, kiteorang pum pergi ke tempat yg paling gempak, iaitu GIANT. huahuahua. So, buat ape jat cni?? Tawaf dua tiga empat puloh kali, pastu bila den dah penat, time tu rest and having great lunch la plak. Pastu, kiteorang pum balik la ke Desa Inn hotel, Kuala Pilah and take a long rest.

Lecturer kiteorang bgtau yg malam nanti merupakan aktiviti bebas, so kiteorang dah xtau nk pi lepak mana, so just pi lepak kat kfc. Tu jeeek. Mkan kenyang2, shoot cket then balik and prepare utk tomorrow, well we have to conduct our CHM260 project kat UiTM Kuala Pilah. Tanpa kusedari, aku sudah dihanyut mimpi.............

6.30a.m-12.30a.m

The last day at Negeri Sembilan, sedih la den rasa tapi camtu lah, kena balik jugak kan. Bangun pagi awal2, mandi, pastu siap2 packing barang utk diangkut ke dalam bas. Lpas tu, kiteorang bersarapan kat kedai ni, murah giler doe, kuew tiew RM1.50 je, pastu milo ais RM1.80, so total up RM 3.30 je. Then, we go to UiTM Kuala Pilah, wah besar giler...and do what we have to do. Lepas siap semua, kiteorang pum balik la umahhhhh and sampai kul 12.30 malam semalam. All suweet memories will be kept tightly on my brain.hihihi


#### Kami makan2 angin lah bila sampai kat tempat baru.hehehe......




##### Start our main purpose |Do CHM260 lab|






##### Cik Tiey had been shooted |Poyo jer|


#### Membaca amalam mulia walaupun diamana anda berada.hahaha :D


##### Science Photographer XD


#### Muka mengantuk la ni, ni  pum senyum sebab nk bg gambar nampak cumil..hihi





No comments:

Post a Comment

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)