Friday, 29 March 2013

Mimpi jadi Tok Bomoh??

Assalamualaikum w.b.t,

Selamat petang semua! Untuk sahabat2 perjuangan tu, i wish best of luck lah tomorrow tu. Do your best for this final exam, tomorrow paper is CHM260. Cik Tiey xhabis lg study, just tinggal last bab yg belum dikhatam. In sha ALLAH malam ni complete lah my mission. Ok. Straight to my purpose, i wanna tell you about my nightmare story. Sebelum ni Cik Tiey selalu je mimpi jadi bomoh, tapi beberapa bulan yg lalu alhamdulillah, mimpi ni dh xlgi menghantui mimpi Cik Tiey. Tapi malanglnya semalam Cik Tiey mimpi cam gitu pulak. Kalau lah nk kate Cik Tiey tidur xbaca doa tu mmg x la, sbab Cik Tiey selalu amalkan ayat kusrsi, 3 kul, mengucap dan sebagainya lah.

Semalam Cik Tiey mimpi pasal salah seorang wanita histeria kat umah Cik Tiey, xpasti la samada wanita tu family Cik Tiey ke x, sbab rupa dia mmg Cik Tiey xingat la. Yang pasti, rambut panjang. seram wooo. Perempuan yang histeria tu mengamuk sakan dalam umah Cik Tiey, baling, hentam situ sini. Pastu orang kampung ramai jugak lah yg ade kat tempat kejadian tu. Ape yang xboleh tahan nye, si perempuan histeria tu macam mengamuk kat Cik Tiey je. Cik Tiey dah try baca ayat quran, tasbih dan semuanya. Tapi ckit pum xberkesan. Yang ni paling Cik Tiey rasa seram! Cik Tiey gtau kat si perempuan histeria tu, "Inni akhafullah", sesungguhnya aku takut pada ALAH, pastu dia jawab jgak "Inni akhafullah" Aku xtakut kat ALLAH. Tetibe Cik Tiey terfikir, rasa dah betul "Inni akhafullah" maksudnya Sesungguhnya aku takut pada ALLAH. Korang nampak x disitu??

Pastu Cik Tiey cuba pelbagai cara dah nk buang syaitan dalam tubuh wanita ni. Cik Tiey hampir nak give up, then Cik Tiey tetibe laungkan nama orang yang hantar benda tu kat umah Cik Tiey. Jiran Cik Tiey, name dia Kak S##.. Tapi, tetibe Cik Tiey terpikir, kenapa Cik Tiey laungkan dia, dahla ada org kampung, pastu kalau Cik Tiey fitnah, dosa besar tu. Then, Cik Tiey gtau kat org2 kampung, ignore je lah ape yg Cik Tiey laungkan tadi. Aihh, lucu pum ada jgak dalam mimpi ni. Then Cik Tiey teringat maksud surah Al-Falaq. Satu ayat ni: 


Cik Tiey teringat maksud utk ayat ni: 


Lalu Cik Tiey baca surah al-falaq ni, ayat kursi dan beberapa suruh. Pastu wanita yang histeria tadi tu macam nak lari je. So, Cik Tiey pergi kat dia dan sebelum tu Cik Tiey ambik segengam lada hitam pastu taruh dalam kain putih. Sambil membaca ayat2 suci al-quran, pastu hembus kat gumpalan kain putih tu dan terus letak kat kepala wanita yang histeria tu. Dia memekik dengan lantang sekali, meronta2 dan tetiba macam nak cair entah la. Dah tu Cik Tiey tersedar sambil dalam hati ni mengucap ALLAH, ALLAH. 

ALLAHUAKBAR, Cik Tiey terus bangun sebab rasa seram sangat dan jam menunjukkan pukul 5.55a.m. So, Cik Tiey bangun, pastu bersandar kat katil member, sambil menunggu azan Subuh. YA,ALLAH adakah ini suatu mimpi atau suatu alamat?? Cik Tiey dah berapa kali mimpi aneh cam ni. Doa Cik Tiey semoga ALLAH melindungi keluarga Cik Tiey, dan para2 sahabat semua daripada gangguan jin/iblis. AMIN

No comments:

Post a Comment

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)