Friday, 10 May 2013

"KEKAL" for KELANTAN 5MEI

Assalamualaikum w.b.t,

Good afternoon smua! Bulan MEI ni entry lambat je masuk sebab Cik Tiey malas nak menaip. Entahla kenapo den raso malas semacam. Tapi. disebabkan new entry yang den nak kongsi ni, hati tiba2 raso semangat giler. 5MEI?? Ape kah itu? Apa kaitan tarikh tu sebenanya? Kalo korang tarak tau maknanya korang bukan rakyat Malysia lah! Even orang yg duk luar dari negara Malysia pum sibuk berdiskusi pasal benda ni. 5Mei merupakan tarikh pilihanraya Malaysia buat julung kali yang ke 13 (PRU13). So, before hari bersejarah itu, malam tu kiteorang seluruh rakyat Kelantan "belarok" beramai2 mengelilingi KELANTAN!

First time dalam hidup Cik Tiey, konvo ramai2 sambil bawak sepanduk, bendera dan sebagainya tanda sokongan kepada PAS! KEKAL untuk KELATE! Takbir!! ALLAHUAKBAR! Xctually kiteorang just nak keluar makan2 je malam 4Mei tu, tetibe tengok ramai orang yang keluar bawak bendera HIJAU sambil melaungkan kata2 azimat ni "HIDUP PAS! KEKAL UNTUK KELATE". So, tetibe kami sekeluarga naik "Syeih"! Rasa semangat tetibe seolah2 darah Tok Janggut mengalir dalam diri kami! Apekaitan plak dengan Tok Janggut? Ni pilihanraya bukan Merdeka.

Sebenarnya, peranan yang dimainkan oleh kami adlah sama dengan Tok Janggut! Membebaskan kami sebgai rakyat Kelantan dari penjajah? Tapi yang ni bkan penjajah la, yang ni "Pengkhianat negara"! Hidup PAS! Kami mahu negeri Kelantan Kekal dibawah pimpinan ulamak! Kami xmahu dipimpin oleh parti yang sentiasa menghina Tok Guru, mengkhianati hak royalti kami, meperburukkan kami! So, malam tu amat2 meriah dengan dihadiri pelbagai golongan, xkira lah tua ke, muda ke! Perhh!! Macam raya derr. The most important thing! yang Cik Tiey paling rasa hebat sekali ialah perasaan semangat juang yang tinggi yang mana xpernah dirasai! Even celebrate Merdeka pum xrasa cam ni!

Jalan jem giler ngan kereta, motor, basikal dan penduduk kampung yang memegang bendera berkumpul ditepi jalan sambil melaungkan kata2 azimat tersebut! Allahurabbi! Rasa macam xterkata dan amat2 terharu. Mereka bagi kami bendera, bagi air, pastu bagi pesanan kepada kami supaya esok jangan lupa mengundi! Kekalkan PAS untuk Kelantan. Honestly, semangat ni xpernah Cik Tiey dapat dan kenangan semalam merupakan kenangan yang tak dilupai! Hidup PAS! Kami mahukan pemimpin seperti Tok guru!

#Alhamdulillah, finally KELANTAN masih KEKAL dibawah kepimpinan ulamak!







No comments:

Post a Comment

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)