Friday, 10 May 2013

"RIADAH مع اسرتي"

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah segala puji bagi Allah kerana masih berpeluang meneruskan hidup pada Hari Jumaat yang sungguh mulia ini. Sudah masuk bulan Rejab kan? Tinggal 2 bulan lagi nak puasa. hihihi. Hari ni turunnnya hujan membasahi bumi serambi mekah ni dan cuaca amat dingin sekali. Korang buat ape hari minggu ni? Family and Cik Tiey beriadah pagi2 lagi kat Taman Tengku Anis. Planning nak jogging pastu hirup2 udara segar. Before ni dah planned tapi xjadi sebab Cik Tiey tido lepas Subuh. So, harini Cik Tiey kena sempurnakan hajat la, even semalam tido pukul 3.00am pastu bangun kul 6.00am. Tu pum sebab 2 orang insan yang sudi mengejutkan Cik Tiey dari tilam yang lembut sekali.

Huhhhh. Rasa special giler kot sebab ade 2 insan ni yang sudi kejutkan kiter.hehehe. So, siap2 bangun pagi, solat then kemas rumah and cuci kete akak. Dalam kul 7.30am dh siap2 pastu tunggu akak. Akhirnya kiteorang bertolak ke destinasi dlam pkul 9.00am sebab my lil sis and elder sister smbung tido. Habis cara Cik Tiey kejutkan dua anak dara ni, tapi xbangun2. Last2 Cik Tiey main game sambil menunggu diorang. Pastu dalam pukul 9.30am smpai kat tempat destinasi tuu. Orang lain dah nak balik, tapi kite baru je sampai. Sadih2. So, Cik Tiey mula memanaskan badan dan mulalah aktiviti Cik Tiey tatkala nampak trek jogging. huhuhu. Jogging sambil diikuti oleh adik ku yang manis yg xpakai kasut untuk jogging.

Pastu dengan penatnya kami meneruskan perjalanan ke rumah nenek. Best siot! Jika dulu sokmo jer jogging kat Bukit Besar, Ghanu dengan member2 tapi sekarang da xboleh dah. So, caranye jogging ngan family je la.huhu

#### Jogging Lover :)


#### She is my elder sister and also still single. hehe





#### Finally boleh a merasa SAMOSA! setelah lama mengidam.huihuihui :D





2 comments:

  1. Best samosa. Lama dah xmakan benda ni.hehehe

    ReplyDelete
  2. Memang best pum. Kalo yang dah packing kat pasaraya tu rasa lain ckit kan. Rasa cam ubi, macam karipap.hihig

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)