Sunday, 30 June 2013

First Giveaway by Nong

Assalamualaikum w.b.t

Selamat pagi semua & selamat bercuti kepada suluruh rakyat Kelantan diatas kemenangan Piala FA 2013 sealam dan juga kepada rakyat-rakyat jelata yang bercuti pada hari ni (Selain daripada Terengganu & Pahang). Orite, straight to my main purpose i wanna share you "First Giveaway by Nong'! Top referral RM30 untuk dimenangi & 50 HADIAH sedang menunggu anda semua tau! Haaa. banyak tu hadiah sedang menunggu anda. Cik Tiey pum ada jugak sponsor untuk GA Nong ni. Meh sama-sama kita join :D


NAK JOIN KLIK "BANNER"

Jom guys join GA ni! Please support sikit Nong First Giveaway ni. Sape-sape yang dah follow Cik Tiey kalau boleh comment kat sini, then Tiey blogwalking & do follow back your blog k. 

30 June 2013 - 1 Ogos 2013

Segmen Tambah Follower By Sh.Amarina

Assalamualaikum w.b.t,

Jom join segmen Tambah Follower oleh Sharifah Amarina! Awak follow saya then saya follow awak balik. Aci x? Aci lah kan. No need any charge untuk join segmen ni, just follow syarat tertentu je. 


KLIK "BANNER" KALO NAK JOIN :D

Objektif segmen ini :

✔ Meningkatkan kenalan blog selain dapat mengeratkan silaturrahim
✔ Dapat berkenalan dengan blogger-blogger baru & lama
✔ Dapat meningkatkan trafik/followers di blog

Follower 30/6/2013 on 10.40am


TARIKH TAMAT PADA 31 July 2013

Saturday, 29 June 2013

Gomo KELATE Gomo

Assalamualaikum w.b.t,

Dikesempatan ini Cik Tiey just nak ucap tahniah kepada kedua-dua belah pihak, The Red Warrior & Johor Darul Takzim diatas kecemerlangan match PIALA FA 2013 tadi! The most important thing, tahniah KELATE, yang merupakan negeri ku tercinta! Tahniah kerana menjuarai PIALA FA 2013 dan tahniah kepada Man of Match iaitu kapten marvel kita Badrul Radzi a.k.a Piya. Walaubagaimana pun, ucapan tahniah jugak kepada JDT kerana berjaya ke peringkat akhir "Final Piala FA 2013'

Honestly, football match lah yang mampu melatih jantung kita untuk berdenyut dengan lebih kencang! Perhh. nervous giler sambil kedengaran laungan, sorokan dan sokongan family tercinta! Gomo Kelate Gomo, Ambo sokong DEMO!



Love The Red Warrior & Love KELATE

Thursday, 27 June 2013

Sponsorship Offered is Closed Now!

Assalamualaikum w.b.t,

Salam malam Jumaat yang barakah untuk seluruh umat Islam. Alhamdulillah, hujan telah membasahi bumi serambi mekah pada petang tadi dan pelangi yang sungguh indah terlakar pada dinding-dinging langit. Haiwah, sungguh cantik ciptaan Allah S.W.T. Orite, straight to my purpose i wanna announce an important thing, it is related to sponsorship offered! Untuk pengetahuan anda, entry sebelum ni  Cik Tiey ada utarakan niat nak sponsor segmen/giveaway kepada blogger-blogger Malaysia "sini". Perhhh, ayat macam den ni kaya bhai. hohoho. So, today Cik Tiey nak tutup rapat-rapat pintu permohonan sponsor sebab ramai sangat PM kat facebook.


Kepada sape-sape yang Cik Tiey dah reply tu or give respond, better PM me kat fb ye. Maaf sangat-sangat sebab barang yang Cik Tiey sponsor biasa2 je, hanya mampu sponsor 2/3 hadiah untuk satu segmen. Well, cost tu dah masuk RM30 utk setiap segmen. Bayangkan kalau sekarang ni nak support 10 orang blogger, so kira-kira lah sendiri. hehehe. Insha'Allah jika duit masuk, Cik Tiey bukak pulak pintu sponsor luas2. Kalau korang tengah cari sponsor, why not you PM me kat fb even sponsorship offer dah tutup, nanti Cik Tiey consider lah dulu.

Here is my offical fb: "FB Cik Tiey"


Short Segmen By Syiera!

Assalamualaikum w.b.t,

Jom join Short Segmen By Syiera ni. Cik Tiey one of this sponsor. Banyak hadiah menarik untuk dimenangi tau. Belum cuba belum tau :)

 KLIK BANNER UNTUK JOIN !

HANYA SEMINGGU !!!  

HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI

SABUN AQURA - 2x
WANG TUNAI RM 10 - 3x
BUKU ISLAMIK - 1x
BAWAL SATIN - 3x
NATURGO MASK - 1x
SHISEIDO WHITE MASK - 1x
INSTANT HIJAB - 3x

PEMILIHAN PEMENANG
100% RANDOM

GOOD LUCK !!!


Monday, 24 June 2013

Salam Takziah Buat Mereka :(

Assalamualaikum w.b.t,

Selamat petang semua dan terlebih dahulu Cik Tiey nak ucapkan Selamat menyambut nisfu syaaban kepada seluruh umat Islam. Alhamdulillah syukur kepada Illahi kerana kita diberi peluang untuk menyambut Ramadhan yang barakah dalam masa 15 hari lagi kan. Tapi, buat saudari Sumaiyah Bt Romli yang belajar di Universiti Kolej London, Jordan telah kembali kerahmatullah kerana kemalangan pada 21 Jun 2013 (Jumaat) antara jam 5.00 - 6.00 petang, waktu Jordan, bersama dengan 4 sahabat lain . Ini kerana kenderaan jenis pacuan 4 roda yang dinaiki oleh mereka telah terbabas dan terjunam ke dalam gaung di jalan antara Petra dan Aqabah kira-kira 320 KM dari Amman, Jordan. 

Mangsa yang meninggal dunia (Sumaiyah Binti Romli) mengalami kecederaan serius pada bahagian kepala dan belakang tengkok. Kesemua mangsa kemalangan telah dibawa ke Hospital Queen Rania Abdullah, Petra, Jordan. Jadi, marilah sama-sama kita sedekahkan Al-fatihah untuk beliau dan bedoa agar Allahyarham ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman. Amin


Mangsa-mangsa yang terlibat dalam kemalangan tersebut:

1) Sumaiyah Binti Romli (Meninggal Dunia) 
Universiti Kolej London. 
Tahun 1. 
Tajaan : Jabatan Perkhidmatan Awam 
Pengkhususan : Astronomi Fizik. 
Asal : Kedah. 

2) Nur Ili Dayana Binti Mazlan@Masgelan (Cedera) 
London School Of Economy. 
Tahun 4. 
Pengkhususan : Ekonomi. 
Tajaan: Bank Negara. 
Asal : Perak. 

3) Mohamad Shukri Bin Alias. (Cedera Parah) -Pemandu- 
Universiti Yarmouk 
Tahun 3 
Pengkhususan : Pengajian Islam. 
Tajaan : Persendirian. 
Asal : Kelantan. 

4) Muhammad Nazirul Mubin Bin Nasruddin (Cedera) 
Universiti Yarmouk 
Tahun 3. 
Pengkhususan : Ekonomi dan Perbankan Islam. 
Tajaan : Jabatan Perkhidmatan Awam 
Asal: Kuala Lumpur 

5) Humairak Binti Ibrahim (Isteri Muhammad Nazirul) (Cedera dan Keguguran Bayi) Universiti Yarmouk 
Tahun 3 
Pengkhususan : Ekonomi dan Perbankan Islam. 
Tajaan : Persendirian. 
Asal: Kelantan.


Sumbangan diperlukan untuk saudara Mohamad Shukri Bin Alias

Mohon doa dan solat hajat untuk Saudara Mohamad Shukri b Alias, yang dikhabarkan kritikal. Beliau dalam usaha untuk dipindahkan ke hospital di Amman daripada Hospital di Petra untuk rawatan segera. -Kos rawatan beliau mencecah sehingga JD 2000 atau RM 10 000. -Kami memohon jasa baik bantuan daripada kenalan-kenalan di Malaysia atau sesiapa sahaja yang sudi untuk membantu menghulurkan bantuan. -Sumbangan bolehlah disalurkan ke akaun : Salsabila Al Mardiah Binti Mohammad Yunus (Timbalan Bendahari MPMMJ)
Akaun Maybank : 1630 4627 8572 .


Saturday, 22 June 2013

Rasa Nak Sponsor Untuk Segmen/Giveaway lah

Assalamualaikum w.b.t,

Selamat petang semua. Hari ni mood baik giler sebab baru je dapat duit, upah untuk business on9. Yahuu. Disebabkan mood yang sangat2 baik, Cik Tiey bercadang nak jadi sponsor bagi sapa-sapa yang tengah cari sponsor untuk support short segmen ataupun giveaway diorang. Memandangkan Cik Tiey dah retired join mana-mana segmen buat masa sekarang ni sebab asyik je xberkesempatan dan xbertuah untuk dipilih oleh pak cik Random.org. So, Cik Tiey decided nak sponsor sumtim lah rather than gaining sumtim from any segmen yang blogger lain anjurkan sebab mood join segmen still kecewa. sobsx3

Hadiah Cik Tiey maybe range RM20-RM30 inggit je. Maybe nak sponsor produk kecantikan, mentang-mentang dah handle page jualan kecantikan on9 kan.huhuhu. Tapi sekarang ni Cik Tiey lebih prefer sponsor topup. Maybe RM3x5 orang kot. So sape-sape yang berminat, bolehla pm Cik Tiey kat fb"Tiey Smilez" eak. Nanti Cik Tiey kira bajet lu, kalau rasa duit banyak ckit nanti nak sponsor T-shirt or blouse :)


SPONSORSHIP CLOSED!!

Miracle of AQURA Bath Soap

Assalamualaikum w.b.t

Jika sebelum ni Cik Tiey pernah share cara nak atasi masalah mengantuk dalam kelas berbentuk praktikal kan. So, entry ni pulak pasal ubat atau solusi kepada masalah "Mengantuk" xkisahla bila ada dalam kelas, dalam pejabat, dalam kereta ke ape ke. Yang pasti permasalahan ni akan diatasi segera oleh AQURA Bath Soap! Ape tu wei?? Untuk pengetahuan korang, sabun AQURA pernah femes pada 3 tahun lalu, namun ia ditelan oleh produk-produk kecantikan yang lain sehingga khabar produk ni seolah-olah ditiup jauh dari Negara Malaysia. Walaubagaimanapum, masih ramai yang beli sabun AQURA ni especially students, kita-kita lah. Well, masalah utama students memang "Tidur" lam kelas memangla, tapi atas meja study nak buat revision pum same jugak dihanyut mimpi indah.


Sedikit penerangan tentang Sabun AQUA:


Sabun Karbon yang menakjubkan, membersih kulit secara lembut. Menghilangkan kegatalan dan bau dengan hanya satu mandian. Kelebihan ion negatif dengan sinar infra merah jauh memberi lebih kesegaran serta mengembalikan tenaga. Sabun Karbon Aqura memberikan kebersihan yang ketara dengan satu sentuhan lembut. Diperbuat dengan menggunakan suhu dan haba yang amat tinggi, karbon merupakan bahan utama disebalik keberkesanan Aqura. Aqura sebenarnya mengembalikan tenaga semasa anda mandi! Kandungan akti-karbon di dalam sabun mandi mengeluarkan ion-ion negatif dan sinaran infra merah jauh. Inilah sebabnya anda akan mengalami keberkesanan Aqura, dan kesegaran yang berpanjangan. Sabun hitam semulajadi Sabun Mandi Aqura diperbuat dengan serbuk Akti-karbon halus, Nano Silver dan minyak kelapa sawit. Akti-karbon mengeluarkan ion-ion negatif dan sinaran infra merah jauh, mengekalkan kesegaran untuk tempoh yang lebih lama.

Apakah fungsinya?

-mencerahkan kulit dengan lembut
-hilangkan kegatalan dan bau badan
-menyegarkan badan dalam j/masa panjang
-hilangkan jerawat badan
-melambatkan proses penuaan
-pencuci bebas klorin
-hilangkan enzema dan pembunuh kuman

Bila menggunakannya?

-sebelum memulakan perjalanan jauh
-sebelum hadiri mesyuarat @ kuliah panjang
-sebelum memulakan projek yg memerlukan anda memberi perhatian penuh
-selepas makan tengahari yang mengenyangkan
-sebelum memulakan kerja syif malam
-sebelum pergi ke sekolah,kolej @ universiti
-sebelum mengulangkaji pelajaran

Siapakah Yang Patut Menggunakan Sabun Karbon Aqura?

-pemandu jarak jauh
-pemandu professional
-pekerja 3 shift
-pelajar
-mereka yang mudah mengantuk
-golongan professional yg memerlukan tumpuan penuh
terhadap kerja mereka
-Pengawal keselamatan

#### Review back kelebihan dan kegemilangan penggunaan AQUA Bath Soap 




#Normal price supposed to be RM10, tapi maybe sekarang ni dah murah! Kalau korang berminat boleh la pm Cik Tiey. Harga serendah RM3 untuk mereka yang terawal :)


Cara nak atasi masalah mengantuk dalam KELAS

Assalamualaikum w.b.t,

Hye dan selamat pagi semua! Hari ni Cik Tiey nak kongsi sikit cara-cara nak atasi masalah mengantuk dalam kelas even though sekarang ni dah berstatus mantan pelajar and honestly perasaan rindu membuak-buak sebab xsabar nak masuk Degree nanti sebab nak belajar.hehehe. Poyo jer ayat. Biasalah manusia. Time belajar dulu xsabar nak habis, dah tu lepas habis xsabar pulak nak sambung belajar balik. hihihi. Straight to my point, camner nak overcome masalah mengantuk ni der? Korang buat ape kalau mengantuk? Perhh. jawapan paling senang "Tidur" je la.hahaha. Sempoi giler ayat.


Masing-masing ada pengalaman sebagai pelajar kan, so sure ada cara tertentu nak atasi masalah mengantuk time duk dalam kelas. Especially bila start subjek yang perlu membaca macam sejarah, biology?? kanx3. hoho. Meh Cik Tiey nak kongsi sikit pengalaman semasa belajar dulu, camner Cik Tiey atasi masalah mengantuk lam kelas. First, Cik Tiey akan kacau member, xpum suh lah dia cuit-cuit, picit-picit sikit dan yang paling extreme  Cik Tiey call another classmate, handphone diorang vibrate doe. So, bergetar lah meja diorang tu, pastu lecturer jeling menjeling la jawabnya. hahaha. Tapi yang paling seronok, miss called member yg laki, well diorang kan taruh handphone lam saku seluar diorang. So bila called, vibrate macam mesin mengurutlah jawabnya.hohoho

Bila recall back kenangan dulu, agak jahat jugak den ni eah. hehehe. Pastu, antara cara lain yang Cik Tiey pernah buat untuk hilangkan ngantuk, Cik Tiey tahan nafas lam 1 minit. Tapi xsampai pum. So, bila dah xtahan nafas korang automatik xmengantuk tau. Well, jantung korang shocked wei. Giler punya kerja gara-gara nak hilangkan ngantuk. hahaha. Cara seterusnya plak Cik Tiey akan ke tandas je la, basuh muka pastu try hirup udara segar kat luar, bukan hirup udara dalam tandas wei. Xpasal-pasal heng plak jadinya kalo pi hirup udara lam tandas tu.huhuhu. 

Then, the last one yang mana Cik Tiey mula start buat benda ni bila dah masuk sem 4 camtu, well rasa dah jadi senior ada berani la sikit. Dalam banyak-banyak cara, yang ni paling bagus taU! Time mengantuk dalam kelas, korang tanya lecturer, buat-buat paham lah even korang xtau pe benda yang lecturer korang ajar xdi tu. Pastu korang buat la lawak sikit. I think, bercakap atau bagi respond time lecturer mengajar adalah cara yang terbaik untuk atasi masalah mengantuk time duk lam kelas. Korang xcaye? Try la beb. Tapi pandai-pandai korang la! Xkan kot mentang-mentang Cik Tiey gtau "bercakap" anatara cara nak atasi masalah mengantuk lam kelas, korang berbual ngan member sebelah pastu buat kelab bual memang sah korang kena penampar dari lecturer. hahaha

Tu je lah kot perkongsian daripada pengalaman. Tapi ada satu lagi  cara nak hilangkan mengantuk! Ada ubat dia tau!

Thursday, 20 June 2013

Jom Exchange Links

Assalamualaikum w.b.t,

Good afternoon i wish to all of bloggers! Guys jom exchange links, xkisahla 8share, churp churp, nufnang ke ape ke meh kita share same2. Please do click on my links, then i will click back your links too. Earning 8share Cik Tiey sikit je, well Cik Tiey xpernah jadi sponsor camner nak earning naik kan? Selain daripada share kat fb, pastu suruh family members yang klik. Memang setakat ni je lah earning yang dapat. So, today Cik Tiey nak mitak tolong korang klik kat links Cik Tiey and i will click all of your links k.

#### See! Earning baru je RM14 je. I need your help guys :(


Maximum links 4 je eah :)


  • http://bit.ly/11n9xTJ
  • http://bit.ly/19hQJqA
  • http://bit.ly/19eQOeH
  • http://bit.ly/11iJz3N
 Jasa baik anda semua amat Cik Tiey hargai! Jom klik 4 links Cik Tiey,  but before that make sure korang dah clear history eah. Then, share korang punya links kat dalam comment and i will click all of them.

Rahsia kecantikan Nora Danish

Assalamualaikum w.b.t,

Selamat malam korang! Tidur lena & semoga dapat mimpi yang indah. Entry Cik Tiey pada malam ni just nak share pasal produk yang  sekarang ni dah jadi trend pencarian dan penjualan. Korang perasan x sekarang ni benda yang hot pastu jadi buah mulut orang bermusim2. Jika dulu famous nga Beautyskin Essence, pastu Aurawhite dan sekarang pulak pasal bedak tanaka tate Nora Danish pulak. Actually, Cik Tiey tertarik ngan bedak tanaka disebabkan oleh kelebihannya dan dari segi pemakainnya.


Nampak macam best je pakai kan. Korang boleh la tengok Nora Danish tu, cun melecun kot even dah beranak sorang. Oh.. rahsia Nora Danish pakai benda ni la. Untuk pengetahuan anda, "Bedak Tanaka" dperbuat daripada kayu Tanaka yang dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka. Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja Myanmar (tempat pengeluar bedak Tanaka)  untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh.

####Bedak Tanaka dan gambar testimoni






Nak ketahui lebih lanjut korang klik page ni: Metalfortis & Collagen Plus Vitamin E

Wednesday, 19 June 2013

Kek Batik

Assalamualaikum w.b.t,

Dah lama mengidam nak makan kek batik and finally boleh jugak rasa! So, today Cik Tiey nak share resepi turun temurun pembuatan Kek Batik. Muahahaha. Well, lain orang lain citarasa kan. Ada yang buat lain dari yang lain and taste pum lain jugak. Oleh itu, Cik Tiey nak share resepi Cik Tiey tersendiri. Antara bahan-bahan nya ialah: Macam gambar kat bawah tu


  • ·   Biskut marie 2 packets  ( Korang pecahkan 4, macam gambar atas tu)
  •     Satu packet milo 200g ( Nak lebih pum xpe
  •     Satu tin susu pekat manis
  •     Mentega 250g (Buttercup xpe)
  •     Telur 2 biji (1 biji pum ok)
  •     1 cawan nestum

#### Nak lebih sedap korang tambah 2 sudu serbuk koko + keju ( Xde bajet nak beli benda ni, so buat yang simple2 je la)

Cara-caranya:

1.       First of all, korang masak bahan-bahan ni atas dapur at low temperature tau, (mentega + susu   pekat + milo + serbuk koko +  telur + keju).
2.       Kacau sehingga sebati, pastu baru lah korang masukkan nestum
3.       BIla mxture xdi dah betul-betul sebati, so korang masukkan semua biskut marie yang telah dipecahkan kepada 4 bahagian tu.
4.       Bila biskut marie tadi dah betul-betul sebati dengan mixture tu, korang stop la masak atas dapur tu.
5.       Then, masukkan sebatian yang korang masak tadi kedalam bekas, pastu penyet ketat-ketat tau.
6.       Tunggu sejuk dulu, pastu masukkan dalam peti sejuk.
7.       2 hours kemudian korang boleh la potong, pastu mam. Aummm <3


#### Finally siap dihidang & dimakan hingga menjilat jari :)


Tuesday, 18 June 2013

Anna Kendrick "Pitch Perfect"

Assalamualaikum w.b.t,

Hye. Have a nice day i wish to all of you. I wanna tell you or sharing to all of you about Anna Kendrick. Korang kenal x? Maybe ramai yang xkenal sebab xpernah dengar? xfemes kan? Tapi kalo korang pernah tengok citer "Pitch Perfect" sure korang kenal gegurl yang cantik dan mempunyai suara yang agak merdu sekali! Saper yang belum tengok citer Pitch Perfect, Cik Tiey syorkan tengok sebab citer dia memang awesome and you also can take advantages from this story "Never give up'!

####Pitch perfect


####Heroin citer "Pitch Perfect" @ Anna Kendrick



Comelkan dia?? Ok. dalam scene "Pitch Perfect" Anna merupakan pelajar baru of Barden University. Dia menghadiri uji bakat bagi sesi pemilihan kumpulan vokalis dan she sang this song "cup". Best kot :)

#Time audition


####Cup song by Anna Kendrick is so awesome







Monday, 17 June 2013

Selamat Hari BAPA & Selamat Hari Lahir Abah

Assalamualaikum w.b.t,

Hari ni merupakan hari yang bermakna buat salah seorang ahli keluarga ku iaitu Abahku; Mohammed Azanan. Tanggal 17 June 2013, genaplah umur beliau 53 tahun yang mana telah dilahirkan pada 17 June 1960 di Kampung Sireh, Kelantan. Beliau merupakan idola, penyokong dan segala-galanya yang menjadi nadi utama mencari nafkah demi 8 orang anaknya dan isterinya aka my mum. Tanpa beliau siapalah aku?

Beliau yang masih berkhidmat sebagai pekerja rendah awam, Jabatan Pengaliran & Saliran Kota Bharu dan juga sebagai ‘Tok Siak” masjid Kampung halamanku. Beliau seorang yang agak  tegas, tapi sangat baik! Nak mintak ape pum boleh especially time mood dia baik la, pastu duit ada. Hahaha. Nak mintak computer, wifi and belanja makan? Boleh. Tapi pandai2 la bodek dia.hihihi.


So, that’s all of my short biography about my beloved father. Doa aku buat abah ku tersayang:

*Semoga diberi kesihatan yang baik & diberi kekuatan dari segi mental dan fizikal
*Semoga dipermudahkan segala urusan
*Bahagia bersama keluarga tercinta
*Dan semoga selalu tabah diatas setiap ujian dari ALLAH


Amin-Amin Ya rabbal-Alamin :)


Saturday, 15 June 2013

Giveaway Silent Confession

Assalamualaikum w.b.t,

Giveaway tanpa follow blog, like Fanpage @ follow twitter, tapi kalau korang rajin boleh je nak buat semua benda tu. Senangkan! Harapan penganjur GA ni hanyalah 'DOA' untuk beliau agar dipermudahkan segala urusan dan sampai selamatnya di USA pada 18 August 2013 ni, yang mana beliau akan memulakan kehidupan baru sebagai pelajar perantauan.

NAK JOIN KLIK BANNER TAU :D



Doa saya untuk Beliau :)

Semoga ALLAH mempermudahkan urusan saudari Syaza Nazura! Dari segi persiapan rohaniah, jasmaniah dan semoga sampai dengan selamatnya di USA pada 18 August 2013 ni. Apa yang penting untuk saudari, banyakkan solat hajat dan mintak keberkatan dari Bonda dan ayahanda. Selain itu, bawa semangat yang kukuh lagi kental dari segi fizikal, mental dan Islamiah ke sana jugak. Anyway i wish good luck to you dear! Semoga mendapat kejayaan didunia & diakhirat.

HADIAH PEMENANG


1 x Hadiah misteri (jeng jeng jeng...)
1 x Patung koala/kangaroo dari Australia
2 x Keychain Australia & bookmark
2 x Review blog


PEMILIHAN PEMENANG

Pemenangnya akan dipilih berdasarkan ENTRY yang paling kreatif & menarik :)

# 19 July 2013, pukul 11:59pm.

Segmen Menang Hadiah by ZakieAzid

Assalamualaikum w.b.t,

New segmen oleh ZakieAzid untuk menggantikan segmen yang lepas disebabkan masalah teknikal. So, meh join "Sini'


**Hadiah-hadiah**

Top refferel - RM 50.00 x1
Random -Topup RM 10.00 x5
Random-RM 10.00 cash/topup x1
Random-Topup RM5.00 x3

#Tamat 22 June 2013

Saya nak Blogger Card Running Man | Jae Suk

Assalamualaikum w.b.t,

Peminat Running MAN jom join segmen ni! Nak Blogger Card Running Man? Meh join "Sini"


#Tarikh tutup segmen pada 17 Jun

Segmen Menang Topup By Fizgraphic

Assalamualaikum w.b.t,

Sape nak topup free? Topup berjumlah RM100 akan diagihkan buat si betuah! Nak join klik "sini"

 Topup RM5 x 20 pemenang




Thursday, 13 June 2013

First Mini Giveaway by Liyana Jasmi

Assalamualaikum w.b.t,

Salam Malam Jumaat semua1 Korang dah baca Yaasin? Kalau dah baguslah. Meh join segmen first Liyana Jasmi. Eah artis eak? hehehe.Mula1 den terkejut jugak, tapi yang tu Liyana Jasmay yang ni Liyana Jasmi.

   Hello !



FIRST MINI GIVEAWAY BY LIYANA JASMI

Korang ! Join lah giveaway pertama Liyana ni ! Senang je syarat-syaratnya ! Ada banyak hadiah yang boleh dimenangi.


90 pemenang dicari !

Cara penyertaan pun senang je ! Hehehe. Jadi, korang tunggu apa lagi tu ? Jom join !


TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 30 JUN 2013

Jom Teka Nombor 8Share

Assalamualaikum w.b.t,

To all of 8share Users, let we join this contest!

Can you guess the number of 8s in this pic?


10 lucky 8Share users who can guess the correct number of 8s in the picture wins a mystery prize!
HOW TO WIN?
STEP 1
Count the number of 8s you see in the picture above
STEP 2
Share this special on Facebook or Twitter with the message
On Facebook:
"I think there are [your answer] logos in this picture @8Share Malaysia"
On Twitter:

"I think there are [your answer] logos in this picture @8ShareMY"

# So Cik Tiey guess, there are 78 logos in this picture


Contest ends : 11.59PM, 26 June 2013


Mini Giveaway by Najwa Ayuni

Assalamualaikum w.b.t,

Jom join First GA adik Najwa Ayuni ni! Bnyak hadiah untuk si yang bertuah. Nak join klik "sini"


Hadiah-Hadiahnya:

Topup

Topup RM 5 x 4 - Dila
Topup RM 5 x 2 - Mimi
Topup RM 3 x 5 - Nida
Topup RM 5 x 2 - Jue
Topup RM 5 x 1 - Fatin Diana
(hadiah akan ditambah oleh FD jika earning FD meningkat)

Review blog

Review blog x 3 - Syazliyana
Review blog x 5 - Sabrina

Barangan pos

Fon casing x 1 - Miss D (Dylla Dalila)
Felt brooch (set) x 1 - Miss D (Dylla Dalila)
Felt headband x 1 - Miss D (Dylla Dalila)
Felt brooch x 3 - Najwa Ayuni
Miniature clay keychain x 6 - Chirp-chirp
Felt keychain (apple) x 2 - Hasya

Barangan blog

Header/banner x 3 - Anis
Cursor x 5 - Budak Vanilla
Cursor x 2 - Nurirwane

Tagged:
Yana
Azwa

#Due date : 16 Mei - 16 Jun 2013

Giveaway by zeera lily

Assalamualaikum w.b.t,

Jom join segmen berkonsepkan tema "Hello Kitty" yang comel ni. Nak join klik "sini"


Hadiah Utama

1) Hello Kitty Mini Perfume edt from Etude House 
2) Border Lace from Camicia Kurung & Border Lace 
3) Tribal Shawl form KLShop

Saguhati

1) Hello Kitty Plusher
2) Miniature or Samples from TheFaceShop & Shiseido

#Contest end 6 July 2013

Wednesday, 12 June 2013

Heart Contest by KI

Assalamualaikum w.b.t,

Jom join segmen 'Heart Contest by KI" nI! Nak join klik "sini"

Cara join:

Buat satu entry bertajuk "Heart Contest by KI". Isi entry tu kena ada gambar korang bersama dengan orang tersayang ((tk kisah siapa)). Ceritakan sebuah cerita yang menarik yang ada disebalik gambar tersebut. Tidak pendek dan tidak terlalu panjang. Short story!


Every photo has it own story :


Hye! Gambar diatas menceritakan segala-galanya tentang aku "Cik Tiey" with my beloved mum and young sisters! Alhamdulillah finally boleh jugak berkumpul bersama bonda tersayang dan adik-adik dek kesibukan melanda kerana Cik Tiey merupakan pelajar Diploma Sains yang agak busy. So, on this April 2013 i have already graduated and have a lot of times to spend with them! Dengan masa terluang yang ada before the Degree call's, Cik Tiey selalu ajak diorang lepak, xkisahla kat taman ke, pantai ke or mane2 tempat. However, Taman Tengku Anis is the most place we do always visited dan disini jugak aku dapat melihat senyuman lebar bonda ku dek melayan karenah "aku" dan adik-adikku yang comel ni. After the Degree intake, i will miss these moments and want return back to home because all of you, mum and young sisters. I want collect and keep many of memories with all of you because it will make me super duper happy.  





Segment Follow Mollow Dan Menang

Assalamualaikum w.b.t,

Sape nak menang Camera Lomo Aquapic? Meh join GA yang awesome ni! Klik *sini* nak join :)



Follower Tiey sekarang: 106


Hadiah Untuk Si Pemenang Bertuah, Dipilih menggunakan Random.Org oleh  2 Top Blogger ni :

Alya & AmerCorner

   Hadiah Dari Alya
   1. Camera Lomo Aquapic x1
   2. Topup Rm10 x1
   3. Topup Rm5   x2
   4. Blog Review   x10
   5. Bloglist sampai 31.12.13.  x10.


    Hadiah dari AmerCorner.
    1. Camera lomo aquapic x1.
    2. Topup RM5 x4
    3. Review Blog  x5.
    4. Bloglist sehingga 31.12.13  x10.

# Segmen start 21.5.2012- 21.6.2013

Tuesday, 11 June 2013

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree

Assalamualaikum w.b.t,

Saper nak kamera samsung free? Meh join sini! Just click on the banner :)



Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.

Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :
  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja
Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..

TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013





Mega Giveaway by Cik Hawa

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH

Korang! Jom join Mega Giveaway by Cik Hawa yang julung-julung kali ini. Banyak hadiah lumayan dan menarik menanti anda :D



click banner untuk join.

Mega Giveaway by Cik Hawa ini disponsor oleh Mayini, Deena, Memey, Isamudin Isa, Syauqah, Mastura, Nur Zack, Simple Syara, Adam Faiz, Haida, Nyamuk Terbang, Ifah Dafila, Kaqyonk Fauzi, Mazni, Eymasu, Bubu Lalola, Cikgu Hailmi, Nur Zahirah

Segmen Topup By Emas Putih Part #3

As-Salam


Segmen Topup by Emas Putih Part #3
Klik banner di atas kalau nak join.

Ada 40 x Topup RM5 untuk dimenangi !!
Tarikh tamat : 23 Jun 2013