Wednesday, 31 July 2013

Ramadhan Short Segmen By Syiera

Assalamualaikum w.b.t,

Jom join Short Segmen Syiera. Syarat senang je. Mehx2. Klik Banner bawah jika nak join ye :)


Taq:

Putery
Siti

Tamat:

2 Ogos 2013

1st Giveaway for Kpopers By Arina & Aireen

Assalamualaikum w.b.t,


TAMAT PADA 1.9.2013

SENARAI HADIAH YANG GEMPAK !
  • Hadiah Misteri X 1 by Tampawan *TOP REFFERAL*
  • Kpop Random Pre-love Album X 15 by Wu Hyun Won 
  • Kpop T-Shirt X 1 by Kpop Store
  • Kpop Exo T-shirt X 1 by Sheidahruslan Kpop Shop
  • Kpop Exo Ring X 1 by Shiedahruslan Kpop Shop
  • Kpop GD Papaer Bag X 3 by KpopShop
  • Jam Comel X 1 by Areena
  • Cekak X 1 by Warnawarni Craft
  • HP Strap X 1 by Warnawarni Craft
  • Keychain X 1 by Alya
  • Button Badge X 3 by FD
  • Tote Bag X 1 by Summer Craft
  • Cotton Wallet X 1 by Summer Craft
  • Wedges X 1 by Dedeq
  • Notebook Hello Kitty X 2 by Alya
  • Running Man Keychain X 1 by Nana Ameer
  • Keychain X 1 by Tampawan
  • Book Clip X 1 by R.Rainbow
  • Sheseido Black Mask X 1 by R.Rainbow
  • HP Strap (Pilihan Sendiri) X 4 by Eymasu 
  • Topup RM 5 X 1 by Amira
  • Topup RM 5 X 1 by Aireen
  • Topup RM 5 X 1 by Cik Chenta
  • Topup RM 5 X 2 by Cik Baby
  • Topup Celcom RM 5 X 2 by Ummi
  • Topup RM 5 X 3 by Rahimah

SILA FOLLOW DAN LIKE SEMUA SPONSOR !

           

 |   |   |  

 | ARINA | UMMI | AMIRA | NAJIHAH | CIK CHENTA | SUMMER CRAFT | NANA | AIREEN | AREENA | TAMPAWAN | RAINBOW | RAINBOW II | EYMASU |

KLIK SEMUA EARNING !


 ,  ,  ,  
*Klik pada icon, tunggu sampai habis loading tapi sebelum tu CLEAR CACHE COOKIES DULU, tak tahu ? Klik sini > LALALA *

SHARE SALAH SATU ALBUM DAN ADD

So tunggu apa lagi ? JOM JOIN !
KLIK PADA BANNER JIKA NAK JOIN

Mini Giveaway by Nurin Aireen

Assalamualaikum w.b.t.


KLIK BANNER UNTUK JOIN


Giveaway ini dianjurkan oleh Nurin Aireen dan ditaja oleh para sponsor hebat iaitu Mizna Online ShopSiti Nur TampawanSyiera FirdausFatin DianaHouse of WNSAlyaa NajlaaNur FarahudaNur RahimahElih JapaharCik Hawa SD, Areena dan Anis Amira

25 PEMENANG DICARI. MUNGKINKAH ANDA YANG BERTUAH? TUNGGU APA LAGI? JOM MERIAHKAN GA NI!

TERJAH HADIAH KAT SINI

2x BLOUSE UNTUK 2 TOP REFERRAL!!


Tarikh mula : 28/7/13
Tarikh tamat : 3/8/13 *seminggu sahaja*
Pengumuman pemenang : 4/8/13

Tutorial Cara Nak Dapatkan Links 8share

Assalamualaikum w.b.t,

Hari ni Tiey nak share cara nak exchange link & camner dapatkan link 8 share memandangkan ada yang request. Ok. Ni haa cara dia. Harap dapat membantu ye :)

Ada dua cara korang nak dapatkan links tau. Ni cara pertama- Korang klik on facebook &  boleh copy link tu & paste lah kat mana2 :)


Cara kedua: Korang klik on twitter lg senang. Just copy link saje tau. ex: http://bit.ly/13s5ulf


So, tu je lah sedikit explanation cara nak dapatkan links & upkan earning. Kalau ada pape nak tanya, sila lah comment ye. Insha'Allah Tiey give respond a.s.a.p ;D

Ramadhan Give Away

Assalamualaikum w.b.t,

Jom join Ramadhan GA yang dianjurkan oleh akak Mazatul sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak dan Hari Nuzul Quran.


Klik gambar atas:

Hadiah-Hadiahnya: 
Kain Pasang- Batik Canting berharga rm130
 Saguhati untuk 5 orang
Tamat:

31/7/2013 (Tonight)

Monday, 29 July 2013

Giveaway Meriahkan Syawal by Mohd Zuhri

Assalamualaikum w.b.t,

KLIK BANNER KALO NAK JOIN


Good luck you all's :)

Mini Giveaway by Nurrul Ellani.

Assalamualaikum w.b.t,

Jom join segmen ni. Baru je start kelmarin 28.7.2013. Klik banner bawah kalau nak join :)


Hadiah-Hadiahnya:

1. Jam tangan x1
2. Bookmark x1
3. Dequadin pastil x1
4. Topup RM5 x1
5. Brooch Comel x1
6. Kad raya x3
7. Topup RM5 x2
8. Topup RM5 x2
9. Topup RM5 x3
10. Topup RM10 x1
11. Shawl stipe x1
12. Hp strap x2.
13. Shawl Ayami x3.
14. Shiseido black mask x2.

Tamat:

10.8.2013 

Giveaway Rekaan Sendiri By Eymasu

Assalamualaikum w.b.t

Sebelum tidur apa kata kita join Giveaway ni dulu. Klik banner bawah jika anda berminat nak join ye :)


Hadiah:

Top referrel
1 set bantal couple rekaan sendiri
10 biji brooch rekaan sendiri 
Random
keychain nama 2 pemenang -Alyaa
Shiseido Black Mask 2 pemenang-Cik Hawa
review blog untuk 3 pemenang-Arrien
3 brooch 3 pemenang-Najihah
Brooch 2 pemenang -Nur Izzatie
Edit blog  2 pemenang-Nur Izzatie
kad raya seorang-Nur Izzatie
3 header 3 pemenang-Nasya
2 edit blog 2 pemenang-Nasya
2 brooch 2 pemenang-Syeeda
15 bloglist 15 pemenang-Areena
3 org pemenang buku nota kecik -areena

special hadiah *50 orang peserta awal dapat free brooch rekaan sendiri 1 biji

Tamat 

31 Ogos 2013

Sunday, 28 July 2013

Simple Giveaway By Mahira Ridzuan

Assalamualaikum w.b.t,

Jom join simple GA ni. Hari ni dah last & hanya memerlukan 60 peserta. Entahlah sempat ke x Tiey nak join ni sebab sekarang senarai peserta dah 57 orang. Adakah anda bertuah ?? kiki. Try je la ;)

Nak join klik banner bawah


Taq:

Tamat:
28.7.2013 ( Hari ni tau )



Contest Blogger Jejaka Jambu

Assalamualaikum w.b.t,

Jom lah join Contest Blogger Jejaka Jambu yang dianjurakn oleh Blog.Lime.My. Hadiah memang awesome giler tersentap kejap bila tengah skodeng bahagian hadiah.huhu. Terlebih dahulu Tiey nak ucapkan terima kasih banyak2x kat Blog.lime.my kerana sudi menjemput Tiey join contest beliau. So, ape lagi korang tunggu? Jom terjah blog beliau & the most important thing korang kena join la jugak, support beliau ye. Ke nak suruh Tiey jemput korang jugak?hehehe. 

Nak Join Sila Klik Sidebar Kanan (Atas) Yang berkelip2 gitu. ;)

 :::::::::::::Yg macam ni ::::::::::

Entry Khas Buat Blog.Lime.My
Blog Lime Creative adalah tempat yang terbaik untuk anda menambahkan ilmu pengetahuan disamping menhilangkan stress. Korang nak tau kenapa?? Melalui blog Lime ni korang akan tahu bnyak benda baru seperti pengetahuan am tentang kesihatan, dunia luar dan tutorial. Selain itu, korang juga dapat release kan stress dengan melihat idea2 kreatif artwork yang dikongsi melalui blog Lime ini. 
Antara kreatif artwork yang paling Tiey terpegun dan terpesona ialah "Lukisan 3D yang amat menakjubkan". Perhh, memang xberkelip mata den gara2 tengok gambar tu sambil terfikir camner eah dia lukis gambar tu?? Teringin jugak nak suruh si pelukis tu lukis gambar Tiey.hehehe. Kerana blog Abe Nan-Lime ni awesome tulahh Tiey terus sign in as follower sebab mahu ikut perkembangan blog beliau. Tiey stalker senyap2 je blog tuuu.heee. Kantoi :p By the way Tiey doakan Nan-Lime sihat selalu supaya dapat update entry sokmo deh.hehehe. Keep it up  & Do your best cause Tiey always support you!!
 
Artikel ini ditaja oleh : Contest Blogger Jejaka Jambu

 HADIAH-HADIAHNYA:

1 x 30,000 mAh Power Bank untuk Entry Paling Kreatif


2 unit x Perfume Power Bank 2,600 mAh (referral link tertinggi, setiap minggu)


3 x free design service (header blog / fb cover)




TAMAT:

11/08/2013 - 11.59 pm




Kad Raya Tiey

Assalamualaikum w.b.t,

Hari ni Tiey nak kongsi pasal Kad Raya Tiey well entry korang kebanyakkan pasal kad raya je, Tiey nak jugak. muahehehe. Actually kad raya Tiey bukannya hot macam korang. Simple je. Kad raya Tiey beli kat kedai then Tiey conteng2 ckit dalam tu. Tapi Tiey sertakan satu keping kad ucapan raya special untuk mereka. "Mereka"?? Yup. Khas untuk pemenang segmen Jom pilih hadiah Nabiela Biela je. Ni haa gambar kad ucapan raya Tiey yang xseberapa, edit guna Photoshop CS5 jadi lah camni.


So, Tiey nak ucapkan tahniah lah kat 5 orang yang bertuah tuu. Simpan elok2 kad raya yang Tiey bagi tu.heee. Poyo betul ayat. Buat masa ni kad raya untuk blogger lain masih difikirkan. Pikir bajetla, huhuk. Sekarang ni tengah duk buat kira2 dulu, kalau ada rezeki Insha'Allah Tiey bukak penghantaran kad raya free utk korang.hehe. Sape nak sila angkat kaki? kiki :p

Ni lah kad raya utk 5 org special tu. Proses pembungkusan :)


1 kad raya + 1 ucapan raya khas dari Cik Tiey :D


Friday, 26 July 2013

MEGA GIVEAWAY : Indahnya Islam by Nurul Nizam

Assalamualaikum w.b.t,

Jom blogger2 diluar sana kita join Mega GA yang dianjurkan oleh Nurul sebelum berbuka puasa. Sempat lagi nak join ni, lagipun hari ni dah last GA ni bagi sape2 yang nak join. Giveaway ini dianjurkan sempena program "Jom Berdakwah" di sekolah Nurul. Wah. Bagus betul Giveaway ni sebab tujuan utamanya ialah mengajak kita berdakwah dan yang paling Tiey menarik ialah hadiah2 nya yang sangat awesome!! Nak tau ape? Jom terjah blog beliau sambil join Giveaway ni.

KLIK BANNER BAWAH


HADIAH-HADIAHNYA:


Buku Ilmiah (2 pemenang) by Cik Chenta
Buku Motivasi Diri (1 pemenang) by Imprezaawie
CD Ceramah (4 pemenang) by Imprezaawie
CD Nasyid (1 pemenang) by Imprezaawie
Al-Quran (3 pemenang) by Imprezaawie

Tudung (2 pemenang) by Nor Farihah Ayob
Tudung (1 pemenang) by Husna Izzati
Tasbih (4 pemenang) by Nur Syarafana Amran
Tasbih (1 pemenang) by Husna Izzati
Tudung Bawal (2 pemenang) by Nur Aqilah
Shawl (1 pemenang) by Shawls Gallery
Inner Bunga (1 pemenang) by Shawls Gallery
Tengok atas tuu. Banyaknya hadiah yang akan diterima kepada bakal pemenang. Kalau korang perasan, semua hadiah kat atas tu mempunyai kaitan dengan tujuan utama Giveaway dianjurkan, iaitu "Dakwah". Wah untung betul sapa yang dapat salah satu daripada hadiah diatas.

SEDIKIT TAZKIRAH PASAL DAKWAH: 

Pengertian dakwah dari segi bahasa ialah berasal dari kata Arab seperti da’a, yad’u, da’watan yang membawa maksud menyeru, memanggil, mengajak, menjamu, memandu dan menjemput (Mencegah Amal Makruf & Nahi Mungkar)
Kelebihan dakwah dan nasihat-menasihati. 

Daripada Abu Hurairah r.a., bahawa Rasulullah SAW bersabda:
"Sesiapa yang mengajak orang lain untuk mengikuti petunjuk, nescaya dia akan mendapat pahala yang sama dengan orang yang mengikutinya tanpa dikurangkan pahala mereka walau sedikitpun."
(Riwayat Muslim) 
Selamat Berdakwah semua! 


TAMAT:

26.7.2013 (Malam ni dah tuu)

Mini Giveaway by Nur Zahirah

Assalamualaikum 

Mini Giveaway by Nur Zahirah

 photo banner-mini-giveaway_zpsbaf96cdd.png

Click banner di atas untuk join 

Mini Giveaway dianjurkan oleh Nur Zahirah


Senarai hadiah yang awesome : Doodle x5 | Topup RM 5 x5 | Gelang Pastel Colour x1 | Rasha Chiffon Shawl worth RM 20 each x3 | Notebook Comel x2 | Blog Review x2 | Voucher Discount 5% x10 | Badge x10

Jom meriahkan giveaway ni :)

Segmen Simple Giler By Anis

Assalamualaikum w.b.t,


KLIK BANNER

Tarikh : 25.07.2013 - 24.08.2013

Segmen simple giler dianjurkan oleh www.anisforeveralone.com dan disponsor oleh LS DESIGN , Atie Atiqah , Nasha Ridzuan , Najihah , Norhaziqah , Chocolate AM & The great Little Summer

Segmen ni simple je , Hanya follow , Like , Share & Menang hadiah menarik . 
Jom join :)

28 Hadiah menanti korang !!

Simple Segmen "Saya Nak Kad Raya

Assalamualaikum w.b.t,

Sape nak kad raya free sila angkat tangan! Hehehe. Kenalah angkat tangan korang pastu letak kat keyboard sbab korang kena klik banner bawah ni kalau nak join. Selamat menjoinkan diri anda ye. Good luck :)


Hadiah: 

 15 kad raya akan diberikan pada mereka yang bertuah mengikut random. 
 5 daripadanya akan mendapat satu penanda buku daripada EkaTikah Craft dan akan tersenarai dalam bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip.

Tamat:

28.7.2013

Simple Giveaway By Misha

Assalamualaikum w.b.t,

Nah next segmen Tiey join. Hari ni last day bagi sape2 yang nak join.

KLIK BANNER BAWAH


SENARAI HADIAH:
 Notebook Hello Kitty x1
 Pin Reben x1
 Pin Bunga x1
 Purse Love x1
 Full edited blog x1
 Topup RM 5 x1
 Topup RM 5 x4
 Tapak Iklan Sebulan x3
 Banner Gift x2

Ramadhan Giveaway by Sabrina INa

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah bersyukur terhadap nikmat kurniaan Allah kerana masih berpeluang menyedut oksigen & udara segar lagi. Hari ni ialah "Hari Nuzul Quran" yang bermaksud turunnya kitab suci Al-quran secara berperingkat2 selama 23 tahun. Surah pertama yang diturunkan oleh Malaikat Jibrail kepada Rasullah s.w.t ialah "Iqraq" Bacalah. Sedikit muqaddimah di pagi hari sebelum join segmen.hihi. Salam Nuzul Quran ye sahabat2 blogger semua ye :)

KLIK BANNER BAWAH 


JOM JOIN RAMADHAN GIVEAWAY BY SABRINA INA !!
PELBAGAI HADIAH MENARIK YANG DISEDIAKAN .


HADIAH-HADIAHNYA:

Topup RM5 2x
Tudung bawal 2x
Brooch 2x
Topup Celcom 1x
Hadiah misteri 1x
Ear ring 2x
Rantai 1x
Bookmark 2x
Notebook hello kitty 2x

Thursday, 25 July 2013

1 Week Duo Raya Giveaway

Assalamualaikum w.b.t,

Sebelum tido jom segmen ni dulu. Berminat nak join?? Klik banner bawah ye :)


Senarai HADIAH: 

1x dress by NFH Boutique
3x shawl by Nor Azwaa
2x shawl bibo by Juliana's Mastal Love Blog
2x RM5 topup by Fara Shahera
1x RM5 topup by Ayu Yusraa
2x RM5 topup by Farah Ainaa
2x RM10 topup by Haliza Lieza
1x RM5 topup by Ifah Ashri
2x RM5 topup by Kyle Kesha
3x shawl by Infigacy
2x (ribbon shawl + keychain) by Diera
5x kad raya by Farhan Irfan
5x kad raya by Azzah Said
1x notebook by Qeela Aini
1x postcard by Qeela Aini
1x pin badge by Qeela Aini
3x button badge by Asnawi
3x name tag felt by Kaqyonk Fauzi
1x headband by warnawarni craft II
Tamat:
31.7.2013


GA Ramadhan Abylla

Assalamualaikum w.b.t,

Haa, hari ni memang hari nak join segmen & Giveaway. Jomx2. Klik banner bawah kalau nak join tau :)


Hadiah-Hadiahnya:

1st Prize:


2nd Prize & 3rd Prize:


TAMAT : 30 Julai 2013 (00:00PM)

Segmen Saya Nak ! Saya Nak !

Assalamualaikum w.b.t,

Jom join segmen ni sebab syarat senang sngat tau. Klik banner bawah ye kalau nak join :)


Taq to:

Ifah

Hadiah-Hadiahnya:
  • Bloglist 3 Bulan : 25 orang pemenang
  • Blog review : 10 orang pemenang
  • Buku Nota comel : 2 orang pemenang
  • Rantai*perempuan* : 2 orang pemenang
  • Bangle *perempuan* : 2 orang pemenang
  • Sya Craft Felt : 2 orang pemenang
  • Novel Islamik : 1 orang pemenang
  • Topup : 1 orang pemenang

Pembahagian hadiah secara: RANDOM.ORG

Tarikh Tamat:

17.08.2013 

First Giveaway By Ecah Khalili

Assalamualaikum w.b.t,

Last hari dah kalau sapa yang belum join. 2 syarat je dikenakan, like fanpage & follow blog Ecah Khalili. So, sape yg nak join silakan ye.

KLIK BANNEW COMEL NI


TAQ BLOG CUN:


SENARAI HADIAH:

 3D Diamond Sheet Mask x 1
 Naturgo Mask x 1
 Shiseido White Mask x 1
 Shiseido Black Mask x 1
 Lipmask x 1
 Eye Mask Collagen x 1
 Crystal Collagen Eye Mask x 1
 Eyeliner Liquid x 1
 Sabun susu beras x 1
 Topup RM5 x 2
    (hadiah akan ditambah dari semasa ke semasa)

TARIKH KERAMAT:

25 Julai 2013 (Hari ni)