Saturday, 20 July 2013

Alhamdulillah Dapat Belajar Lagi!! Wee

Assalamualaikum w.b.t,

Selamat pagi gegurl and boboy semua! Dah bangun belum? huhuhu. Hari minggu ni Cik Tiey nak share sedikit perasaan gembira dengan korang semua. First of all, Alhamdulillah diatas rezeki yang diberi pada bulan Ramadhan yg barakah kerana diberi peluang untuk sambung belajar lagi. Result penerapan UiTM baru sahaja diumumkan kelmarin Jumaat, 19 Julai 2013 & almost my friends berjaya sambung even dapat kampus lain2. Cik Tiey berjaya sambung dalam Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Sains Biomolekul, Shah Alam. To all seniors from bloggers, Tiey mintak tunjuk ajar je semua :)


Sebenarnya tu pilihan yg keempat & tu merupakan pilihn yang tiey yakin dapat after asking for advice from my lecturers because i'm person who addicted to research field. So, my lecturer suggest sy buat pilihan ni and she also asks me to fill another choice, 1st choice: Medic, 2nd choice: Farmasi, 3rd choice: Medical lab and the last one is Biomolecul. Reason sebab xdpat pilihan 1st and 2nd sebab result tiey 3.70 only, so xlayak. Kalau korang nak ambik medik & farmasi, make sure result 3.8 above ok but better than that, 4.00 lg molek ;)

So, that's all for today. To another bloggers yg baru dapat result UiTM Penerapan, atau lepasan asasi ke diploma ke, Jom share sini. Meh kita sama-sama eratkan hubungan silaturrahim, lebih2 lagi ni kan bulan puasa. heee. Bye u all 

19 comments:

  1. alhamdulillah. tahniah tiey.. fighting for the future..

    ReplyDelete
  2. tahniah2.. bebudak lepasan asasi uia pun baru keluar surat tawaran ke degree.. alhamdulillah.saya dapat jugak

    ReplyDelete
  3. Thanks shad. Yup. Aja-ja fighting. Fight to bring bright future for the 2020. hehe

    ReplyDelete
  4. Thanks to all of you :D

    Nak cari senior dari UiTM Shah Alam cos sains biomolekul.

    Nak mintak nota.heee

    ReplyDelete
  5. tahniah tiey..all da best ye...:D

    ReplyDelete
  6. salam nk tanya.. sains biomolekul ne blaja apa ek??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkmsalam. Awak akan belajar biochemistry, microbiology & genetic.
      Ada subjek lain seperti statistik, sejarah malaysia, bahasa ke 3 dan jugak bahasa ke 2, english.

      Delete
    2. ohh terima kasiih.. saya skg student dip sains uitm nk msk part 6...nk tanya kalau ambk course ne.. masok dari sem berapa? and berapa tahun? :)

      Delete
    3. Welcome. Ouh. Kalau dari diploma sains kita trus masuk sem 2, kalau diploma mikrobiology terus masuk sem 3 pastu budak matrik masuk sem 1.

      Nak tau lebih lanjut pasal kos ni, awak baca entry ni ye http://tieysmilez.blogspot.com/2013/10/science-biomolecule-uitm.html

      Delete
  7. ya Allah sis..terkedu sya, xsgka pilihan sis 3/4 sma susunan dgn sya, tp sya mcm xyakin, skrg sem akhir tp stkt ni bru 3.80, layak ke sya erk?? btw tahniah sis...all da best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow. Tinggi tu 3.80. Tahniah dear. Insha'Allah ada chance tu. Bnyakkan berdoa biar Allah bagi petunjuk kos mana yg sesuai untuk awak. Thanks utk saya.hehehe

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)