Saturday, 13 July 2013

Online Ability Test at Ara Damansara

Assalamualaikum .w.b,t

Hari ni dah masuk hari ke 4 kita menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak kan. Wah! Cepanya masa berlalu kan. Hurm, hari ni Cik Tiey nak create new entry memandangkan blog ni almost fulled by joined contest je. So, today i wanna share you about my experience during online test assessment for Sime Darby Scholarship at Ara Damansara. Cik Tiey xsangka pergi jgak KL demi attending online test ni sebab lepas pikir panjang2 nak pergi KL pastu hari 1st puasa plak memang dh xjadik. Tapi, setiap perkara yang ALLAH aturkan ada hikmahnya dan Alhamdulillah settle jugak assessment ni. Fuhh.

Cik Tiey naik bas malam Selasa, 9 Julai 2013 pastu sampai kat Perhentian Putra kul 6.30pg. First time kot naik bas sorang2, pastu gi KL plak tu. Haih, xpernah alami pengalaman macam tu sebelum ni. Before that, i wanna thanks to my auntie yang tinggal kat Selayang coz sudi menghantar dan memberi tempat tinggal selama 1 hari kerana test scholarship ni. Oit korang, my main purpose nak share pasal Sime Darby based on my experience! Ara Damansara terletak company Sime Darby, yang mana Cik Tiey pergi jawab test on9 hari tu, memang besar giler pastu surrounding memang awesome giler! Daebak!

Alangkah kalau suatu hari nanti Cik Tiey dapat kerja situ?? Insha'Allah. Staffs sana muda2 lag tau, kalau yg laki pakai segak2 giler + handsome oi. Yang gegurl pum camtu gak. Ada akak sorang ni yg handle test haritu, umur dia baru je 23 baru habis bljar degree terus keje sane sebab dia ni merupakan pemegang Sime Darby Scholarship, so lepas belajar terus diserap masuk keje kat company tu. Wahh. best kan! Gaji conpem lumayan giler. 
A few information pasal Online Ability Assessment
Consist of two parts
1) Vulnerable test.
Masa 4 soalan (3minute will be given)---------------> Maybe 20 questionnaire Part 1 & Part 2
So, pandai2 lah bahagikan masa. Xsempat kena tembak2 je la :D 
Beberapa gambar yg sempat Cik Tiey snap, malu lah nak snap sebab takut terkantoi kat staff sane. Nanti diorang pikir Cik Tiey ni macam Rusa masuk kampung je.hehehe 


#### Leadership Center Caunter


#### Waiting Room before taking the task


#### Pintu masuk Sime Darby Plantation


#### You need ID card in order to access inside that room


#### Waiting for the call, 1 hour tunggu kot.








4 comments:

  1. yunk, macam mana awak apply scholarship sime darby ye?

    ReplyDelete
  2. Dear Puteri, awk kena sentiasa alert kat mana2 fanpage/blog yg share pasal scholarship la.

    Kalau Scholarship Sime Darby punya dia bukak bulan April setiap tahun. Klik sini http://tieysmilez.blogspot.com/2013/03/yayasan-sime-darby-scholarship.html

    ReplyDelete
  3. wahhh, ni msti bdk perladangan ni :))

    ReplyDelete
  4. Xla Fya. Saya budak sains gunaan :D

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)