Wednesday, 24 July 2013

Tutorial: Cara Nak Daftar 8 share & Upkan Earning

Assalamualaikum w.b.t,

Haa. Korang nampak tu Tiey create entry pasal ape? Tutorial? Ewahx2. Rasa macam dah top blogger bila dah mula share tutorial, well biasa top blogger je kan yang share tutorial sebab diorang dah expert pasal dunia blogger. Ok. Malam ni Tiey nak ajar cara nak daftar akaun 8share & juga cara nak dapatkan earning melalui share links. Ni entry khas buat sahabat blogger dan juga sahabat andai Tiey yang ada request suh buat tutorial memandangkan hari ni Tiey ada post pasal cash out 8share, so diorang berminat nak belajar. Baguslah. Benda senang macam ni jangan dilepaskan & Tiey pum xrasa susah pum nak share ilmu kat korang! Orite, jom baca detail eak ;)

So, first step korang klik sini -----> http://bit.ly/12uSDQs ( Bagi yang nak daftar Akaun 8share).
Second step, korang just follow step by step based on below pictures k. Tiey dah explain detail sngat dah tuu.

1step- Sign up macam Tiey ajar kat bawah ye


2nd step


3rd Step


4th Step


5th Step


6th Step


7th Step


8th Step


So, macam2 cara nak tingkatkan earning. Tapi antara cara yang digalakkan oleh 8share, korang share kat fb dengan menggunakan kata2 yang menarik perhatian pengguna fb untuk klik iklan kita. Tapi ada bnyak cara lain yang ramai blogger guna seperti letak iklan kat blog, organize segmen atau giveaway. Ni haa fanpage fb Tiey ' My fanpage", sudi lah melawat kalau korang ingin bertanya pasal 8share. Harap tutorial ni dapat membantu. :D

7 comments:

  1. dah lama tak daftar, tp sampai skrang tak dapat income.

    ReplyDelete
  2. @Bahrain Ramlan kalau nk tingkatkan earning kena rajin share link kat fb la even kdg2 tu rasa fed up.hehe

    ReplyDelete
  3. share kat blog.. Jadikan iklan statik.. Earning dy bnyak sikit ble dpt jika traffic blog pun tinggi..

    ReplyDelete
  4. Salam..nak tny..Mcm mne nk exchange link ye..Sy x reti..

    ReplyDelete
  5. Salam tiey..Cmne nk buat exchange link tu ea?Lynn xreti...

    ReplyDelete
  6. ecah da penah buat.. n da ade bape puluh nth, pastu lama xbukak, semuanya jd 0.00 . huhu

    ReplyDelete
  7. Tiey dah pernah create account yg dulu nama dia Says. Tapu xphm2.

    Tp sekarang dah try, Alhamdulillah dah boleh cash out.hehe.

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)