Tuesday, 6 August 2013

Emo mood due to sponsor habit??

Assalamualaikum w.b.t,

Emo?? Mean's that, a feeling of anger, annoying to sumthing. Ok. Tiey nak share & release my temper kat blog cket. Puasa xbaik tau macam ni.hehehe. Xdelah emo sangat cuma nk pour out my feeling kat korang. At the same time korang pum boleh share jugak pengalaman yg ade kaitan ngan sponsor ni kan. Orite, Ni kes sponsor yang problemas sensangat2x lah sampai kan ramai bloggers yang merungut. Ada banyak jenis sponsor habit, ada yang penipu, ada yg suka buat dono je pastu jenis yg slow motion. Camner tuu? Ni haa. hadiah GA/segmen yang diorang nak sponsor xsampai2 sampai sekarang. So cang nerr tu??

Korang mesti ada masalah sama macam Tiey kan?? Ada yang kita pm kat fb nak tuntut hadiah tapi camni pulak jadi nyer...Grrrr :::::::::::::::::::::::>


  • Deactive fb terus ( Yg ni memang melampau)
  • Off fb sedangkan sebelum ni update status setiap saat  ( Betapa aktifnya fb dia).huhu
  • Even on9 pum tapi xbg respond  (Admin dia kot yg tngh on9)..Well3x
  • Bagi respond, tapi hadiah xsmpai2. Pastu menyepi camtuuu
  • Bagi respond jugak, tapi bagi sejuta alasan (Sebab bz terlampau, tugas sbgai datuk bandar kang)

Lagi ape?? Korang ada tambahan x?? Mood spoil giler. At the same time gelak.hehee. Adoyai. As a sponsor tu dah tanggungjawab diorang, kena alert sentiasa tarikh tamat GA. Kalau rasa dia tu jenis yg over/extreme bz, so please contact ngan penganjur contest tu. Tanye khabar pasal contest tu, kan senang. Pasal sponsor yg always bagi reason bz, xsempat nak post hadiah dek kekangan masa tu, so nasihat Tiey please sacrifice sedikit masa & settle pasal hadiah pemenang. Kasihan diorang ( macam Tiey) ni haa, kebuluran tunggu hadiah.huhuhu. Ok lah kalau bz melampau, at least 2,3 minggu boleh la kita terima. Ni sebulan dua rasa cam erkkk. grrr. Xgituuu??

So, tu jelah coretan panjang Tiey pagi2 lagi.hehe. Sponsor, make sure korang kena on time, punctual person la. Your role same goes too student, need "punctual". Kalau xon time pum kita boleh consider, 1 atau 2 minggu boleh la. Korang mesti paham perenggan bawah ni kalau korang ni student. Bayangkan you as a student, sending task to your teacher/lecturer lepas due date?? Agak2?? Kena makan penumbuk ke ape? Pandai2 lah korang pk ye. Maaf kalau ada terkasar bahasa, entry ni terlampau emo. Bye :p

7 comments:

  1. Pernah terkena sekali ,haritu dh bg alamat ,tpii smpai skrg barang tk sampai ..masalahh

    ReplyDelete
  2. ada macam2 jenis sponsor dear... sabar yer...itulah dugaan...

    ReplyDelete
  3. Setuju sangat dengan Tiey.
    Yana pun pernah hadapi masalah camtu.
    Lama kot tunggu hadiah nak sampai, janji macam2 bagai. haishh geram tol. kalau tak nak sponsor tak pyh la gatai mulut duk canang2 nak jadi sponsor kan?

    ReplyDelete
  4. pernah kena, tapi baru berapa kali je kena tipu.. hehe selalunya kalau menang dgn student sekolah dorg mmg akan sent lmbt tapi tetap hantar. sebab tu sng kalau mng dgn budak sekolah.. hehe cuma kalau butik yg baru nak up ni sponsor, mmg masalah.. seriesly.. tape, pegi lah check balik dengan org tu kay.. :)

    ReplyDelete
  5. luahan yg bermanfaat...saya pun selalu geram..keep calm and hepy eid mubarak !

    ReplyDelete
  6. Thanks to all of you for the valued advice. Biasalah manusia macam hal & ragam.

    Kita pum manusia biasa jugak, so supposed to be merungut jugak kan.hehe. Xkisah nak hantar lambat, tp sentiasa keep in touch ngan kite. Gtau problem knp xpost hadiah, ni menyepi sorang2. Kalau kita tau xde llah rasa nak emo sngat kan.hihihi

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)