Tuesday, 20 August 2013

I got "Glitterati" Status From Nuffnang

Assalamualaikum w.b.t,

Selamat pagi! Alhmdulillah pagi tadi try sign in akaun "Nuffnang", then mata terus melihat kat atas sekali! Wah Tiey dapat status "Glitterati" dari Nuffnang. Happynya saya.hehehe. Well, Tiey kan budak noob lagi dalam dunia iklan Nuffnang ni, so agak rasa terujalah cket bila dapat status camni. Glitterati tu ape benda?? Glitterati status merupakan satu status bagi seorang pemilik akaun Nuffnang yang esklusif, dengan kata lain (v.i.p) yang mana status ini akan diberi kepada mana2 blogger tidak mempunyai iklan lain dalam blog dia selain iklan Nuffnang. Banyak kelebihan bagi "Glitterati" members ni tau!


Macam mana korang nak dapatkan status "Glitterati" dari Nuffnang?? Berdasarkan daripada term & condition Nuffnang, bagi mendapatkan status ini, korang xperlu apply ape2 pum. Kerana korang sebagai pemegang akaun Nuffnang akan dimasukkan sebagai Nuffnang Glitterati member secara automatik selagi korang tidak letak, mention atau linkkan mana2 iklan selain iklan Nuffnang. So senangkan??? Tapi ada 1 cara lain kalau korang nak dapatkan status "Glitterati" daripada Nuffnang! Korang just "submit ticket" ke Nuffnang. Korang tanye camner nak dapatkan status ni ke, atau mana2 soalan yand ada kaitan dengan status "Glitterati" Nuffnang ye. Insha'Allah korang mungkin dapat status "Glitterati" nanti :)

Jomlah cuba bagi sapa yang dah ada akaun Nuffnang, tapi status still "Non Glitterati" dan bagi mereka yang belum  ada akaun Nuffnang lagi, korang boleh daftar sekarang! 

KELEBIHAN BLOGGER YANG BERSTATUS GLITTERATI 

  • Earning anda akan meningkat lebih banyak berbanding blogger yang berstatus ordinary (biasa).
  • Anda akan dibayar sebanyak RM 0.25 setiap klik berbanding blogger biasa iaitu RM 0.15.
  • Anda akan berpeluang untuk mendapat Buffered Earning berbanding blogger biasa yang tak akan dapat langsung.
  • Anda akan mendapat bayaran dalam masa 30 hari selepas tarikh cashout berbanding blogger biasa iaitu selama 60 hari.
  • Pihak pengiklan lebih mengutamakan blogger yang berstatus Glitterati untuk pengiklanan.
  • Pihak Nuffnang memperuntukkan 70% event untuk blogger berstatus Glitterati dan 30% untuk blogger berstatus ordinary.
  • Pihak Nuffnang memperuntukkan 70% hadiah eksklusif untuk blogger berstatus Glitterati dan 30% untuk blogger berstatus ordinary.
Nak tahu lebih mendalam tentang "Nuffnang Glitterati status": http://www.nuffnang.com.my

26 comments:

  1. Replies
    1. Most welcome dear @telinga bulat :D

      Delete
  2. Wah rupanya baru tahu yang kite punye nuffnang dah berstatus glitterati. Thanks Kak Tiey for the information!!!! Heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Kak Tiey pum baru tau je 2, 3 hari yang lalu lepas selongkar pasal Nuffnang ni. Welcome sayang adik Nong :D

      Delete
  3. Replies
    1. Hehehe. Best kan. upgrade cket nanti dapat buffered Nuffnang pulak. Thanks :)

      Delete
  4. fiza x th pulak status nie lama nk dpt..sbb ikutkan fiza pun x fhm sgt..tp ms mule2 join, dlm seminggu dah dpt status nie wlpun blog x glamor pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiey baru je dapat hari ni. Hurm, Tiey daftar akaun Nufnang belum je sampai 1 bulan. Actually Tiey ada submit ticket kat Nuffnang pasal nak dapatkan status Glitterati kelmarin.

      Check akaun Nuffnang pagi tadi, dah dapat status ni. heppy sangat2.hehehe :D

      Delete
  5. faiz baru dpt status glitterati tu..
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh ye ke. Tiey baru je dapat pagi tadi. Kita geng.hehe

      Delete
  6. Replies
    1. Bereh dayat. Nanti Tiey ajar awak eak :)

      Delete
  7. Tahniah dapat status glitterati tu. Semoga bertambah rezeki lagi

    ReplyDelete
  8. hye...do follow me.. hhihi..

    yannzpunyeblog.blogspot.com

    tq.. :0

    ReplyDelete
  9. Syukur dah dapat dah status tu arini saat ni syukur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Tahniah awak. Nanti earning awak akan tinggi sebab each iklan-RM0.25sen kan :)

      Delete
  10. sorry nak tanya..kalau iklan dalam blog kite selain iklan nuffnang kite xdpt ke status tu..?? sy punya bukan iklan nuffnang kot..mcm mane nak tukar iklan tu jd iklan nuffnang sepenuhnye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye, it doesnt matter if your ads tentang your own business, tp kalau Google ads mmg xboleh. Just one ads which is from Nuffnang ads only allowed jika you nak dapat status as Nuffnangers.

      Nak tukar iklan? I'm not pretty sure how your question is. Please bg detail eak :)

      Delete
  11. as salam...sy na tny skit,,bila kte dftar nuffnang nie kan...bape hari kte blh dpt status glitterati yea..?? sy dah dftar nuffnang 3hari trmasuk hari nie...status still non-glitterati...huhu...harap dpt membantu yeaa... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkmsalam dear. About one week if i not mistaken la. Nk dpat status ni make sure blog sentiasa aktif. Lagi senang awak hntar tiket, mintak status glitterati kat nuffnang tu ye 😀😀

      Delete
  12. time kasih atas infonya...saya budak baru belajar...kalau ada masa mai la singgah kat blog saya
    http://rahsialelakikacak.blogspot.com kalau nak tolong klik nuffnang pun ok juga

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)