Saturday, 17 August 2013

Tutorial Buang Word Verification

Assalamualaikum w.b.t,

Ni haa, sedikit tutorial untuk Newbie, for those yang baru lagi dalam dunia blogger maybe xtahu ape tu Word Verification kan? Maybe tahu, dah pernah dengar tapi xdapat nak imagine camner rupanya kan.hehehe. Ni haa macam bawah ni :P


Dulu Tiey pum xtau jugak cara nak remove benda ni sebab menyusahkan orang lain bila nak komen entry kita. So, xjadi niat blogger yang nak komen kat entry korang sebab ada benda ni haaa.. Kena prove bagai, korang ni robot ke manusia. huhuhu. So cara yang seterusnnya.

Mula2: Login account korang dulu > Dashboard > Setting (Pastu ikut macam gambar bawah ni )


Lepas korang save, try "View Blog" pastu try korang guna akaun lain try komen salah satu dari entry korang. Dah xde kan benda petak yang menyusahkan blogger lain nak komen kan. Tapi memang conpem lah word verification tu xde punyer. Hope tutorial ni sudi membantu korang yang xreti nak remove benda ni. Kalau xjadi gtau Tiey eah. Tiey siap membantu anda.hehe





16 comments:

  1. betul.buang bende neh.menyusahkan org je.huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu. betul tu. Kan senang blogger yg nak blogwalking blog kita, xpyh nak jumpa robotcop ni lagi.hehe

      Delete
  2. tiey, thank you for telling ya..hehe, tak sedar pun robotcop tu duk tunggu orang..heh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Most welcome dear. Yeahh, kejap lagi dah xjumpa robotcop sis @Lina.huhu

      Delete
  3. hai akak... tq sbb gtau... xtau plak sblum ni ade word verification... n thanxs for tutorial... syaza dh remove dh.. =)

    ReplyDelete
  4. Kalau ada mende tu pasti entri kita xde org komen

    ReplyDelete
    Replies
    1. H'a betul tu.
      Niat nak komen xjadi la plak :)

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)