Friday, 20 September 2013

Exchange Student From Korea

Assalamualaikum w.b.t,

Anneoy...and have a great Friday. Dah lama xupdate new entry sebab terlampau bz dengan lab report and a few task need to be submitted on this week even though my study was just begun about 2 weeks already. Alhamdulillah, one of exchange students from Korea is my classmate. Yahooo. International students are too many, but my class is so lucky of getting him, learning together in our class. There are form Korea, German, Japan, U.S.A and others. Before this, my lecturer which is Prof Tengku Elida told us, one of the exchange student will enter to our class and become of our part. If i not mistaken, on Monday tetiba ada seorang lelaki yg tinggi, mata sepet, putih dan yang paling penting handsome masuk dlam kelas kami. We wonder either laki ni silap masuk kelas atau ke hape.



Tapi sebenarnya dia tu exchange student daripada Korea. Perhh, rasa bangga giler kot sebab he becomes of our classmate, just for Microbiology class only, Means that he doesn't attend to the whole subject so bukan setiap hari la boleh jumpa. My microbe lecturer memang sporting giler, siap suruh kami girls mintak no handphone trus.hahaha. At the 1st class, he introduce himself and he told us that there are 2 guys from his university as the exchange student who came in our university, UiTM Shah Alam. Tapi yg member dia tu masuk fakulti Kejutureaan Chemical. During of our lecturer, we are gegirls tersengih panjang je gara2 si Korea tu.

Pada keesokan hari, before starting Microbe lab kami interview him and asking many questions. His real name is Seung Kyu Choi, we call him Michael. Memang sporting giler. Tinggi dia 180cm dan umurnya sekarang 23 tahun kot. Muda lagi.hehehe. His birth date is 10/1 dan tinggal kat Seoul. Banyak benda Tiey tanya tentang dia dan dia memang jawab apa yg Tiey tanya, lagi untung bila dia jadi lab partner Tiey. Memang happy giler kot buat eksperiment dengan dia disamping dia menceritakan his life kat Korea. His English is not bad, macam Tiey jugak la. Tapi lucu betul, kalau dia xfaham ap yg kita sebut dia keluarkan ipad then asking us to write on the translation software of his ipad. Pastu baru dia paham.hoho

Paling Tiey bangga giler, time kiteorang nak explain pasal senior. Dia xfaham ape tuu senior. So, Tiey gtau yg senior is "sunbae" terus dia tepuk tangan n gtau wah, sunbae2. I know that. Kira xrugi la Tiey layan korea especially Running Man. We also ask him about korean singer. He knows everybody, of cos la kenal. Tapi mamat Korea ni xlayan sngat movie2 atau RM, tapi dia taulah. So that's all for this entry, dedicated to Oppa Michael. Today is our last Microbe class in this week, we will meet him again on 10.30am. Xsabar nak pergi kelas Microbe sekarang ni sebab nak berbual dengan dia. hihihi.

24 comments:

  1. kat u fizi ada juga..tapi negerooyoo..kui3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hohohoho. Fizi berkenalan la ngan dia :D

      Delete
  2. Replies
    1. Hehehe. Mai kat UiTM Shah Alam kalo Lia nak jumpa dia.

      Delete
  3. Bila nak jumpa Nad? sebab Nad pun jumpa dia keke
    tapi x sempat nak tego hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahla Nad. Maybe kita dah jumpa kot cuma xcam. hehehe. Ouh Nad dah jumpa dia. Nanti tegur je dia tu. Dia on je :D

      Delete
  4. Replies
    1. Hihi. My best moment during of 1 st semester in Degree :D

      Delete
  5. wahh . hensem kot . haha xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak la hensem. hehe. More handsome if he wears kemeja :D

      Delete
  6. 180cm....tinggi tu....laki korea mmg tinggi2 ek ? tgk group2 kpop sume tinggi2...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu. Memang pum. Macam Kwangsoo Running Man lagi lah tinggi :D

      Delete
  7. macam park ji sung sekali tgk..huhu..encem..encem..encem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Ramai yg kata cam Park Ji Sung. Ada la sama cket, especially mata dia. hihi

      Delete
  8. kelakar la entry ni.. "x sabar nak pegi kelas sbb nak sembang dgn dia"..

    ReplyDelete
  9. Alamak. Comel gila.. Tetibe teringat bila Orang korea datang ke ofis Mieya awal bulan nie.. huhu Geram tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Comel kan. Especially time diorang senyum, sepet mata dia tu..

      Delete
  10. phwittt pakwe korea tu... ngorat lah mana tau leh dapat laki org korea huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Xmou lah. Nanti dapat anak mata sepet.hihi.

      Delete
  11. woah...tuuu diaaa....xsabar nk masuk kelas sbb mamat tu ek...tp tingginya dia! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahak. Best kot duk main mata ngan dia. hohoho. Well, diorang ni memang baka tinggi. Macam kwang Soo.hehe

      Delete
  12. uwoww! .. untunglaa kaka .. kirim slm sy kt choi seung kyu oppa , kay ? .. keke .. -gedikk jee-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Okei nanti Tiey kim salam kat dia eak.hehe

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)