Wednesday, 11 September 2013

Pendaftaran Kolej Mawar UiTM

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah finally boleh jugak mengadap blog disebabkan terlampau bz di awal semester.huhu. Ditambah lagi kelmarin baru je boleh on9 guna wifi UiTM, sadis gila menunggu sebab semua info ada dalam group UiTM so almost lost. Blurrr. Pada hari Sabtu, 7/9/2013 merupakan hari pendaftaran kolej pelajar baru penerapan means that pelajar daripada UiTM. Untuk kos Tiey, applied science kiteorang dapat kolej Mawar, the highest building of hostel in UiTM. Ada 9 tingkat wooo. Tiey dapat tingkat 7, menghadap padang bola sepak, padang hoki,  pusat sukan dan stadium UiTM. Perhh, malam2 memang cantik giler scenery especially yg duk kat bahagian tepi tu leh nampak I-city. Lawa giler.


Tiey dapat bilik untuk 2 org untuk satu bilik. Besar dan selesa sangat2x. Best lah nak study sebab xde banyak gangguan well kalau duk 3,4 orang dalam bilik macam biasa lah jadi kelab bual.hehe. Tapi kalau 2 orang sebilik pulak akan sunyi sepi once roomate kita tu balik.huhuk. Disini Tiey nak share lah sedikit info pasal kolej Mawar UiTM ni kat korang. Kolej Mawar ni ada 4 block, 1A, 1B, 2A dan 2B. Block 2B paling tnggi sebab ada 10 tingkat. Giler tinggi kot 10 tingkat, xlarat la sapa yang duk tingkat atas tu turun naik. Eah ada lif la. hoho. Don't worry, ada 6 lif so korang xpayah bimbang la camner nak turun. Agak2 mampuis lah kalau turun dari tingkat 10 guna tangga. Macam Running MAN kan? hehe

#### Sekitar pemandangan dari bilik gua ####


Gambar atas tu disnap time waktu PAGI (6.45a.m)


Memang best giler duk sini. Sejuk sangat2 macam duk korea. Malam2 boleh tengok pemandangan yg cantik ala2 Hong Kong gitu.hihi. Semua cukup lengkat kat sini tau, korang just stay dalam kolej  pum still boleh survive.So tu je lah dari Tiey. Salam sayang semua :D

24 comments:

  1. waaa...rindunya zaman study...shaila dulu duduk dekat kolej seroja..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh ye ke. Tiey selalu je tunggu kat bos stop depan Kolej Seroja tu, nak balik hostel :)

      Delete
  2. kwn mai pn dlu duk kolej mawar..mai pn ada bbrapa kali g..cantik! tp ktorg baru hbs

    ReplyDelete
  3. bestnya pemandangan..
    boleh gak cuci2 mata tengok orang bersukan kan?
    hehehe..

    ReplyDelete
  4. mun pernah gi lawat kawan mun kat sini~

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Hehe. Jom lah datang sini, nanti tiey bawak awak p i city ;)

      Delete
  6. Replies
    1. Ouh. Tiey hari2 tunggu kat bas stop depan kolej perindu.hehe

      Delete
  7. hello junior, suka la dapat bilik 2 org tu..hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello senior. Datanglah melawat Tiey.hehe

      Delete
  8. pasni boley jadi lagenda budak hostel

    ReplyDelete
  9. Syg..ingt lagi x ambe budak sains kt dulu..haha,nk tanya kolej seroja ada x yg sebilik 2 org

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala, kalo ada gambar Tiey dah kenal dah dear yayah.hehe. Hurm, kolej seroja xpasti lak. Maybe ade je yg bilik 2,3 dan 4 org. Tapi kita xboleh pilih bilik nak berapa orang sebab pihak kolej yg tentukan :)

      Delete
  10. Assalamualaikum.. saya akan mendaftar kat uitm .. tapi saya tak paham.... saya dapat jurusan perubatan ...kampus saya di sungai buloh ... tapi kenapa saya daftar di kolej mawar shah alam

    ReplyDelete
  11. assalam
    sy nak tanya...kolej melati ade x lif?

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)