Thursday, 31 October 2013

Padah Tukar Dedorant!

Assalamualaikum w.b.t,

Selamat petang semua! Oh bz sangat2 lepas masuk dunia Degree ni. Xsempat nak update blog. Haish. Tp study is more important than blog even your are top blogger right? Orite. Padah tukar dedorant? Ni pengalaman diri sendiri yang ikhlas berkongsi untuk anda even rasa malu pum ada.hehe. Okei guys. Untuk pengetahun anda semua, ada padahnya bila anda bertukar2 dedorant especially bila dedorant tu xsesuai dengan jenis kulit anda. Mungkin ada yang dijangkiti kuman dan menyebabkan kegatalan pada bawah ketiak lalu menyebabkan kehitaman serta kulit rosak.

Tapi Tiey xmengalami masalah macam atas tu. Al-kisah Tiey ni bertukar dedorant dari Nivea pearl beauty kepada Garnier disebabkan beberapa faktor. Sebelum ni guna Nivea okey je, xde pum alami sebarang masalah. Tetiba haritu kat shopping mall tengah2 cari dedorant ni entah kenapa terlintas dihati ni nak tukar brand lain iaitu garnier sebab Nivea mahal lah. So pikir nak jimat lah. Tapi yang paling merennya, Tiey pi pilih dedorant garnier for moisture armpit kot. Well, orang kata tukar citarasa la tu. Tapi lain jadinya!


Nak tau ape jadinya? Hahaha. Gelak? Nak nangis adelah...Grrrr. Ni haaa. Gara2 pakai dedorant Garnier yang lembapkan ketiak sangat tuu kan sampai ketiak ni basah kuyup. Haiyooo. Malu giler. Sedih, fikiran bercelaru sebab automatik benda ni "ketiak berpeluh" reduce my self confidence. Nak angkat ketiak kena hati2 sebab takut lah tetiba basah kuyut. Pastu nak pakai baju kena make sure pakai baju jenis yang bukan cotton sbab takut nampak ketiak basah kuyup tu. Alahai....Malu sangat2. Angkat ketiak cket sure berpeluh dah even baru je mandi. Aktif siot hormon ketiak aku, sampaikan 2,3 liter sehari berpeluh agaknya.


"Akan tetapi sekarang ketiak saya tidak lagi berpeluh seperti dulu". Nak tahu apa rahsia saya? Ok iklan jap..huhu. Alhamdulillah. Setelah mengamalkan produk farmasi ni, 2 3 hari dah berkesan. Produk ni memang terbaik sebab dalam masa singkat, ketiak ku tidak lagi berpeluh sebab produk ni mengecilkan liang2 sweat gland armpit. So that, no more excessive sweat flow like a drainage on my armpit. hahaha. Sekarang masih dalam tempoh percubaan! Amat berpuas hati walaupun mahal. Nanti Tiey berkongsi produk rahsia yang mengembalikan keyakinan diri serta kecantikan lalu. Ayat xboleh blah. Okei. Stay tune. hoho


2 comments:

  1. aha memang masalah sikit klu ketiak berpeluh ni. dulu sy pun mcm tu lah tapi sekarang pakai dedorant rexona yg all day dry tu berkesan lah juga kat saya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalah besar ni bukan sikit.hehe. Alhamdulillah dah ok sekarang, tapi time alami situasi camtu rasa macam down gler.huhu

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)