Saturday, 19 October 2013

Tempoh Kemasukan Duit PTPTN

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah finally duit PTPTN dah mashuk! Yeah duit ku bertingket2. Tapi duit masuk pum kena bayar hutang kat along ma. Oit along? Yup. honestly Tiey memang ada buat pinjaman ngan along sebab terlampau terdesak sangat nak guna time masuk Degree haritu. :(..Huhuk. Nak wak camner kan dah xde duit so buat lah pinjaman RM1k. Hurmm. Actually itu along bukannya yang gengster punya ma, tapi ini Kak Long gua.hahaha. Thanks to my kak Long sebab bagi pinjam duit time adik mu terdesak haritu dan harini hutang tu dah dilunaskan. Maka ku yang dulu samalah macam sekarang. Kenalah berjimat cermat sebab semester awal camni memang banyak kena beli benda kang.


Haiyya, sudah jauh dari tajuk utama tu. Solly2 ya. excited dapat duit bnyak. Hohoho. Ok. Untuk pengetahuan anda semua, kemasukan duit PTPTN ialah selepas 21 hari daripada tarikh penghantaran dokumen semasa sesi penghantaran dokumen yang pecah kepala tuu.huhu. So, you all kena tunggu 3 minggu lah ye. Haish, kira dalam 1 bulan lebih jugak lah korang kena sediakan wang untuk menampung diri semasa pendaftaran pelajar baru-Degree dan sehinggalah duit PTPTN tu masuk. Kalau degree,  normalnya korang dapat RM3500 lah. Eah xjugak, kena tolak lagi RM40 entah ape kehel. Bank atau PTPTN yg tolak still xtau. So duit bersih yang korang dapat RM3460 inggit.

Oleh yang demikian, berjimat cermatlah anda. Pesanan ikhlas dari saya Tiey :D

14 comments:

  1. Hoh... seb baik Kak Long. Ingatkan btol2 along tadi. Risau gue.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Xkan lah kot pi pinjam ngan along, Nahas la Tiey.hehehe

      Delete
  2. Replies
    1. Dah masuk dah. 21 hari selepas hari penghantaran dokumen. Duit PTPTN mashuk hari sabtu aritu tu.hihi

      Delete
  3. ramai cakap ptptn masuk lambat sem nie huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal. Biasa seminggu selepas tarikh penghantaran dokumen PTPTN dah mashuk. Sekarang ni lewat cket.

      Delete
  4. wah best nyer... boleh lah beli apa yg patut... jangan boros2 ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best tapi nanti nak bayar tu faham2 lah.hehehe. Orite sis Lieya, kita dah bajet awal2 ni.hehe

      Delete
  5. dapatkan dekan, nanti tak payah bayar PTPTN tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan dekan, tapi dia nak cgpa 3.75 above. Insha'Allah, try usaha dari sekarang :)

      Delete
  6. Bw and follow :)

    http://aenyminnie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. macam mana pula utk sem 2??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ptptn masuk awal je for the next sem. Biasa 1minggu sblum kuliah bermula ye 😀😀

      Delete
  8. Salam. 15hb sya post ke kampus kl,post my dl18hb sampai kampus... Aduhaiii.. Agak2 sempat x...

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)