Thursday, 3 October 2013

Wifi Oh Wifi!

Assalamualaikum w.b.t,

Ouh tittle hari ni semacam je. Merungut lah sikit~ Adoyai, kenapa lah wifi kat sini xdapat nak connect easily macam duk kat rumah. Once open laptop, internet is access automatically. Tapi kat sini connect 3,4 poloh kali pum tarak jadi ma. Biasalah dugaan belajar. ecece. Tapi as a blogger, internet merupakan keperluan asas mereka. Xgitu kan? hihihi. Alhamdulillah lepas Tiey send aduan kat wireless UiTM internet dah boleh connect as well as usual. Yeah! Normal lah benda free memang camtu, line lembap lah pastu limited access lah. Macam2. Haish~


Sometimes bila nak buat keje yg amat2 memerlukan searching idea outside of our thinking we required "Wifi" to be connected. Tapi internet xdapat rasa cam xde mood je nak buat keje tu kan. Sebelum ni ada company internet yg link dengan UiTM which is called as "YES" 4G ada promote diorang punya internet lah. Korang pernah dengar x? Ke korang guna benda ni? Mintak2 share lah cket sebab based on his explanation, YES ni sangat murah, jimat dan menguntungkan. "You just bayar pendaftaran untuk broadband tu, which is RM50-RM100 macam tu harga dia. Pastu you dah xbayar bulan2 macam broadband lain sebab if you nak guna internet you just topup contoh RM30 untuk quota 1 gyte, without limit. Maknanya you topup RM30 tu takde expired date lah, so you boleh guna sampai bila2 sehinggalah habis quota".


Macam menarik bukan? Tiey agak tertarik dengan kelebihan yg ada pada "YES". Tapi honestly Tiey trauma nak guna internet cause i have been used before, P1 broadband. Hampehhh. Kata bayar camni, pastu tetibe dapat bil camtu...Haiyooo. So guys kalau korang tau pasal ni sila lah share kat sini cket pasal YES tuu. Mane tau kot2 Tiey berminat nak subscribe benda ni. Tapi buat masa ni guna dulu Wifi oh Wifi UiTM sebab pulus xde, PTPTN tarak masuk lagi maaa. hohoho

2 comments:

  1. hye tiey... my questions is not related to ur entry for today... i nak tnye pasal u punye kos study in biomolecule.. u amek kos tu kan. erm ape yg menarik tentang kos ne erk?? skrg kan 2nd intake uitm telah dibuka so i'm still confused about that course. it's look really interesting to study about biomolecule but i just want to know about that more details. anyway nice to know u, sye budak lepasan diploma sains uitm kk, sabah. :)

    ReplyDelete
  2. Hye Bee. Thanks for asking. If u want to know more detail about my cos can you add me on fb please. So that, we can contact each other easily and i will tell everything about this cos.

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)