Sunday, 27 October 2013

Xde Air T.T

Assalamualaikum w.b.t,

Haish bangun pagi gosok gigi gunakan freshwhite..Jeng2. Nyanyi2 time otway ke tandas. Tetibe....earkkkk. Air tarak ada lah pulak. Pi naik tingkat atas, tingkat bawah semuanya xde air. What's wrong happen? Oh noo. Air memang xde dari semalam lagi, dalam pukul 2a.m lebih. Haiyoo. Semua benda yang plan nak pi pagi hari lagi terbantut gara2 xde air. Xkan lah kot nak pi tanpa mandi conpem kot orang kata ni bangla mari. hohoho. Even bangla pum wangi, wangi ngan perfume. hahak. Puas nih pi cari air last2 member cakap aras 1 ade air, tu pum limited. Means that, tandas tu agak2 macam kaunter bank x? crowded cause almost students are queue up nak mandi.


Sadis betul... Dari 9 aras ni, satu aras je yang ada air. Maybe kolej Mawar, UiTM nak jimat air la tuu. Kot2 lah PM kita nak announce harga air nak naik nanti. Tambah2 lagi Selangor mengalami krisis air, so nak wak camner. Tiey recommend UiTM buat "Boring air". Guna air bawah tanah yang menggunkan engine high pressure, so just bayar elektrik macam umah Tiey tu. Air pum bersih dan laju. Oit air cepat2 lah ada. Xtahan dah lalu kat tandas ni, macam2 bau nya gara2 ada yang terbuang tanpa mengetahui status air sekarang ni.huhu. Nasiblah badan. :p

12 comments:

  1. hekhek...teringat kenangan time kat hostel, mesti kena tadah air nak mandi sebelum esok nak pergi scho0l...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Samalah. Dulu dan sekarang still sama -.-

      Delete
  2. Haaa, tak dapat bayangkan bau tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah. Nak muntah den. Tapi tahan nafas je lah.hoho

      Delete
  3. susah betul kehidupan tkde air ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. So true. Air asas kehidupan kita.

      Delete
  4. dok asrama cm tu lah mesti ada ja masalah air huhu :)

    ReplyDelete
  5. blok sally dulu blok atas bukit...so, semua air sampai kat kitorang dulu before sampai kat blog bawah...so far tak pernah alami krisis gini..hihi

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)