Friday, 29 November 2013

I-City Here We Goo

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah, kelmarin my friends and i were hang out at I-City. Our main plan is to play archery kat "Stars Archery" dalam I-City. Thanks to Zaim our class rap yang belanja. Beruntung betul dapat classmate yang baik hati dan pemurah ni. Rezeki namanya. Semoga Allah memurahkan rezeki kepada dia. Amin. Kelmarin lepas kelas habis pukul 3pm, pukul 5pm kiteorang on the way ke I-City. Kami naik bus but some of them pi ngan kereta. Both of trips take a few minute only, well I-City depan UiTM Shah Alam je kan.huhuhu. 4 ladies naik bus, me, Dayat, Amal and Mieqa. Actually kiteorang mintak driver bas tu berhenti kalau dah sampai kat I-City, demand lebih well we are foreigner kan. Hahaha

Once kiteorang sampai sana, we moved to the our main destination. Look for the place "Stars Archery" depan bangunan ghost house tuu. Perhh. Tempat memanah ni bukan closed, orang kat luar boleh nampak depa main kot. Honestly, this is our first time "memanah" exclude Zaim, the pro one. So cubalah panah2, ok la. even berterabur bagai.huhu. Setiap orang dapat 30 anak panah, tapi Tiey dapat lebih sebab a few of them dah lenguh tangan so Tiey tolong habiskan.hehe. Tapi game ni memang best! Sape yang belum cuba tu Tiey suggest korang cuba. "Memanah" merupakan salah satu game yang digalakkan oleh Islam tau, selain berkuda dan berenang.

Then, dalam kul 6.30pm Zaim ajak pi makan kat Kenny Rogers Roaster. Dia gtau order apa yang nak. Kami semua terbeliak bijik mata ni. Dah lah makanan kat sini mahal. Tapi dia gtau bila lagi nak makan kat sini, so dia belanja. Kami sedikit sebnyak rasa sebak, terharu dan rasa macam nak menangis. haha. Thanks Zaim! Alhamdulillah, full giler2. Kembung perut2 kot sebab terlampau banyak makanan. Finally, kiterorang pum pi main kat I-City tuu. Memang best kot. Thanks to Adele, Wana, Zaim, Fizi, Shahrul,Dayat, MIeqa and Amal for these moments! Rasa macam a real family dah. Enjoy pum enjoy tapi study pum study. "Kami"

Snap a few photo before starting our main point :D






***Stars Archery***





Kenny's Rogers Roaster- Treated by Zaim




Total up-RM344.65. Perhhh. Mahal siot. Thanks Zaim.hehe



Playing time. hohoho





8 comments:

  1. mahalnya makanan diaaa... heee.. i-city cantik waktu malam.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal. Yup best pi waktu malam kat I-City. Nice scenery :)

      Delete
  2. wahhh, dah lain la ict

    www.iuzira.com

    ReplyDelete
  3. bestnya!tambah best ada orang belanja,hihi..rezeki2..alhamdulillah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Yang tu penting. Alhamdulillah rezeki :)

      Delete
  4. untung lah ada kawan yg sggup belanja mahal cemtu . salu kalo mahal2 centu bos2 ja belanja hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah. Biasanya orang yang dah keje ni member. Terkejut depa kalo dengar.hehe

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)