Monday, 9 December 2013

Family Outing AS244 2B

Assalamualaikum w.b.t,

This entry was requested by one of my classmate, so this entry was created due to her request. hehehe. Dek kesibukan xdapat lah den nak buat entry pasal "Family Outing AS244 2B". Study pum kami study tapi gelak pum kami gelak jugak tau. We are Biomolecule science students never and ever being a skema student. hahaha. Alhamdulillah, event class dah terlangsai selama 2 hari 1 malam kat Hulu Selangor Sri Damai Chalet sponsored by Family Adele. Thanks a lot Adele! Honestly, this moment is the sweetest moment during in first semester tauu. Even pi hari Sabtu kul 12.30pm pastu balik hari Ahad 5.00pm tapi macam dah pergi sane 3 hari 2 malam. Perhh. Terbaik.

Ape yang Tiey membebel ni?? Thanks again to Adele family dan jugak classmate yang menjayakan our "Family Outing Days" ni. Dedicated to Adele, Wana, Mieqa, Dayat, Amal, Fara, Azie, Zaim, Fizi dan Shahrul. Best sangat2, sampai xterkata. Once kiteorang sampai kat Chalet tu, kiteorang dihidangkan dengan pelbagai buah-buahan! Yang paling penting ada durian my favourite one dan ada jugak buah manggis dan rambutan. Tapi apa yang menarik kat sini ialah pemandangan sekeliling. So natural and beatiful! Ada pelabagai spesies binatang, kolam, tumbuhan hijau, dusun dan ada air terjun jugak.huhu

Rasa seolah "rusa masuk bandar" tercenggang bila masuk dalam tu. Masya'Allah cantiknya. Pada malam tu kiteorang ber BBQ dengan geng2 classmate. Ayam, udang, ikan, sotong, sosej semua ada. Memang syok giler makan! At the time jugak ada suprise. hahaha. Gelak dulu. Thats day was Adele birthday so kiteorang suprise kan dia. She doesn't notice yang kiteorang siap bawak tepung pastu dengan lakonan si Bella yang sakit tuu. Mantap. "Happy Birthday to Adele". Sonok giler kot! Muka ni penuh dengan tepung dan kek ising. Comel je budak2 ni. :p

Next day, awal pagi kami merewang. Masak apa yang patut sebelum pi mandi kat air terjun yang berdekatan. Siyes happy sebab dalam fikiran ni xterpikir langsung pasal test, report even banyak benda yang sedang menunggu. hahaha. Kami merewang bersama2 dan makan bersama2. Perkara penting snap photo dan ditambah lagi ada 2 artis ni yang suka sangat bergambar. Penuh gambar diorang je dalam folder Tiey ni. haish. Al-maklumlah photographer, so kurangla gambar Tiey. Anyway i'm happy with the job as photographer. hahaha. The end of life story-Family outing AS244 2B.

Heading to the main place #SriDamai#Chalet




Yeahhh. Durian- King of fruit comes. Eat them





Santai bersama and snap several photos




Start- BBQ #Family#Outing#AS244 2B







Birthday girl-Adele. #Makan#Tepung.hihi












Yeah mandiiii............


Photographer yg xberapa pro. hihi


Sri Damai Chalet #Sponsored by Adele family- Thanks a lot :D







7 comments:

  1. untung la...bestnya..lma x gathering dgn classmate..ni nak kena plan ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Release tention sebelum final exa. Yeah jom same2 gathering :D

      Delete
  2. Replies
    1. Yup. Best kalau nak santai bersama family. Kawasan dia pum luas :D

      Delete
  3. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)