Monday, 23 December 2013

Study Week Is Begin Now!

Assalamualaikum w.b.t,

Tomorrow is 23.12.2014: Maka bermulalah minggu yang amat bermakna kepada pelajar Degree Uitm iaitu STUDY WEEKS selama 7 hari! So, as a student biasa korang buat apee??

Ridiculous question?? Not really. There is two answers: 
** Balik kampung
**Study hard
So, Tiey choose the second one. Study hard but also smart. Ce wahhh. Xjugak. Insha'Allah esok Tiey start study. First thing to do before study during "study week" is managing your time table. Means that, sebelum nak start study ada benda yang kena list tau! Ni haaa:

 Subject versus Chapters 
CTU555: 8 Chapters
BMS424: 7 Chapters
STA408: 6 Chapters
BIO462: 14 Chapters
MIC455: 15 Chapters
MKT410: 11 Chapters  
CTU: Islamic, BMS: Genetic, STA: Statistic Engineering, BIO: Biochemistry, MIC: Microbiology, MKT: Marketing
So, bnyak kan benda yang kena study?? Tiey jenis style yg study semua chapter then baru buat final paper questions. Baru senang nak jawab kan. After managing my timetable, so now to start study la....

Jadual final exam. Start-30.12.2013 & last-18.1.2014
Dua tahun kami ambik final exam tauuuu. Dari tahun 2013-2014. Perhh. Dasyat maaa.


Time study week ni memang malas nak keluar beli nasi kan! Tambah2 pula sekarang ni time hujan, so memang Tiey dah prepare awal2 bekalan study week. Tu diaaaa.

Bekalan untuk 1 bulan ni.


Meja study ku sekarang. Makanan benda wajib ada kat tepi. huhuhu.


P/s: Last part Tiey nak mintak maaf bnyak2 pada mana2 blogger yang kecil hati dengan Tiey. 0-0, Maaf zahir & batin ye semua. Doakan Tiey semoga Allah permudahkan segala urusan dan semoga Tiey berjaya mendapat dekan- First semester of Dgree level. Amin :)


12 comments:

  1. masa jdi student dulu cuti exam x balik kampung.
    stay kt hostel je..tp x study jugak..haha
    btw, good luck.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Normal la tuu, student. Thanks @Nick :)

      Delete
  2. haha good luck!

    time is now starting. You have a week to save this semester. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lol. Not really. Mjur ada gap jugak tuu so kira kuranglah beban nak buat revision dalam masa 7 hari.
      Thanks a lot!

      Delete
  3. Good luck tiey. I know u can do it.. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Cik Mimie. Love you so much <3

      Delete
  4. all the best dan good luck untuk final nanti! :D

    ReplyDelete
  5. semoga dipermudahkan urusan sehingga habis exam dan mencapai target ... aaamin , insha Allah .

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)