Wednesday, 31 December 2014

Domino's Pizza Memang Terbaik!

Assalamualaikum w.b.t,

Food review is coming. hehehe. Just based on my experience :)

So, kelmarin lepas habis first final paper "English writing" kiteorang pi Domino's Pizza kat Seksyen 9. Ni first time Tiey n my close partner, Dayat sampai sini. hehehe


Ditambah pula ni jugak first time Tiey try Domino's Pizza. Sebelum ni Pizza Hut je...
Seriously harga dia memang murah giler2x than Pizza Hut! I like cheese smells, memang buat korang lapar. Sedap pum sedap even Tiey orang yang last habiskan set pizza tu, sebab i kureng cket makan pizza ni. hehehe Muak 0.0

Taraaa.. Untuk 6 orang makan :)


3 jenis pizza yang berbeza


Tuna pizza yang paling best!


Side dishes Onion rings and crazy chickens + cheese sos


Total atas semua tu RM60! Murahkan?? 3 regular pizza + 2 side dishes

Ni haaa, promo set yang kami ambik. Tambah air satu botol tu RM8 include cups


Ni pizza yang kami order


Memang berbaloi! Dah la sedap. Yummy.
Nak tau detail, tengok kat promotion sini http://www.dominos.com.my/frmDeals.aspx

Sajak 2014

Assalamualaikum w.b.t,

Hari ini 31/12/2014, esok bermulalah buku baharu 2015
Copy from group whatsapp, the whole story occured in 2014


2014...
Kehadiran mu dinanti penuh debaran...
Kedatangan mu disambut penuh kemeriahan...
Mengharap sinar, harapan dan senyuman...

Namun siapa sangka...
KAU menduga, KAU menguji kami penuh cabaran...

Mac 2014...
Perginya MH370 tanpa berita...
Perginya penuh tanda tanya...
Perginya tanpa meninggalkan secebis jejak...


Feb - Apr 2014...
Empangan kami kering...
Alam tidak sudi memberi kami air...
Catuan air sehingga berbulan-bulan lamanya...
Mengajar kami untuk tidak membazir...


Tidak cukup dengan itu...
Alam seolah-olah memarahi kami...
Jerebu menduga kami...
Seksanya hidup menyedut udara kotor...
Mungkin dari kesilapan kami sendiri...


Julai 2014
Ketika umat Islam menikmati ibadah puasa...
Dan kemeriahan Aidilfitri kian dirasa...
Hati kami bagai direntap...
Perginya MH17 tidak kembali...
Kami terduduk...
Menangisi dan meratapi perginya MH17...
Seolah-olah orang tersayang berada di sana...


Satu persatu KAU bongkarkan...
Kerana hilangnya sifat amanah si dewasa, si anak menjadi mangsa...
Kebocoran soalan UPSR...
Cukup menjatuhkan sifat mulia seorang dewasa...


Disember 2014...
Kami menangisi setiap gambar yang kami tatapi...
Air yang membawa kemusnahan...
Meruntun hati kami...
Namun kami tahu...
Ada ganjaran disebalik air kemusnahan itu...


Kini...
Saudara kami QZ8501 menghilangkan diri...
Membuat kami ternanti...
Membuat kami meratapi kembali MH370 dan MH17...


Betapa KAU sayangkan kami...
KAU hantarkan petandaMU...
KAU hantarkan petunjukMU...
KAU hantarkan ujianMU...
Supaya kami mengigatiMU...
Supaya kami tidak lupakanMU...

Mungkin selama ini telah KAU hantarkan petandaMU kepada kami...
Namun...
Tetap jua kami buta...
Buta dalam menilai cinta agungMU...

Kami alpa kepadaMU...
Kami jauh dariMU...
Kami kejam dengan bumi...
Kami abaikan saudara kami...
Kami pentingkan diri!
Kerana merasai dunia ini hak kami...

2015...


Kembalikanlah sinar, harapan dan senyuman kami...
Bawalah air mata mu 2014...
Pergilah bersama deritamu 2014...
Bersihkanlah kesan hitammu 2014...
Kami pasrah...
Kami redha...


Tuhan...
Terima kasih atas kasih sayangMU...


MH370... Kami masih menantimu...
MH17 & QZ8501... Kami harap kamu tenang di sana...

Buat mangsa banjir...
Tabahkanlah dirimu... Kuatkanlah hatimu...

Buat semua pengajaranmu, terima kasih 2014...

Credit photo: Google image

Monday, 29 December 2014

First Final Paper Esok-ELC550

Assalamualaikum w.b.t,

Hari ni 29/12/14 berakhirnya study week.
Esok 30/12/14 first final paper untuk semester ni ELC550- English writing


Sebelum ni xde pum final paper, tapi start tahun ni dah ada final. Pelik betul. Xtau await tetibe dia tukar sistem?? Maybe xde final student senang skor atau sebaliknya? Entah....

ELC550: English writing (Summary + Bibliography)
#Paraphrasing
#APA format
#Annotation
Marks: 40%
Time: 2 hours

Semoga Allah permudahkan urusan aku dan sahabat2x. Amin
Doakan untuk kami semua ya dear bloggers :)

Sambung study. kekeke :)




Saturday, 27 December 2014

Makan Kat Bulgogi Brothers, The Curve

Assalamualaikum w.b.t,

Haritu 24/12/2014 my classmate ajak lunch, so kiteorang ingatkan just lunck kat DC our common cafe. Tapi, dia plan nak pi makan kat "Bulgogi Brothers" The Curve, Damansara. Siap nak belanja lagi! Kami actually segan sebab si Adilah ni memang pemurah orangnya. So, nak tolak tapi ini rezeki so terima seadanya. hahaha. Orang nak belanja tuuu..Xkan nak tolak kan? hehehe


Dengan bantuan application GPS & waze finally sampai jugak kiteorang. Ni first time kot makan makanan ala2 Korean food punya. Dah lama sangat nak try makan Korean punya style, macam Running Man and roommate tuu. Nampak syok kan diorang makan. Finally i got that T.T---Terharu

Lepas order, ni haa benda first diorang hantar. Pencuci mulut kot??


Yang ni boleh refill tau. Kimchi + Kangkung jeruk + Sengkuang jeruk kot


Bawang bsar ala2x kimchi + potato mix ubi keledak i guess + terung berlada


Sos yang aumm super sedap


Minuman kami Pepsi. Air kosong RM4 ++ glurp.. 




Staff diorang yang tolong masakkan untuk kita. Kita just aummm, makan je





Bibimbap yang sangat sedap! Xsempat nak snap terus gaul. huhu







Study Week Yang Xberapa Nak Study

Assalamualaikum w.b.t,

Start 29/12/14 my Study week for Degree level, UiTM. Tapi hari ni dah 27/12/14 (Sabtuday).
Sebelum ni xde mood nak study + malas sebab still awal. Last2 mood terus hilang kelaut bila banjir #BahBesar2014 melanda. Ditambah plak air naik dalam umah T.T


First paper 30/12/2014 (ELC550)-English writing
So, ada esok & lusa untuk study lagi kan. Hope today boleh la kot nak study, buat revision on how to make summary and bibliography. Mujur bukan subjek menghafal. 


Final Exam Semester 4 2014/2015
Wish me the best of luck and the most important thing  #GomoFatihahGomo!
Semoga dipermudahkan buat hamba serta sahabat2 perjuangan. Amin




Friday, 26 December 2014

Pencarian Bloglist 2015 By BBL - Contest

Assalamualaikum w.b.t,

December bakal melabuhkan tirai dan BBL tengah mencari Bloglist 2015. so ape lagi korang??
Serius xrugi kalau korang join! Jom :)

Klik banner bawah ni kalau nak join ye :D


Tamat 8 Januari 2015

Banjir Malaysia Masuk 9GAG??

Assalamualaikum w.b.t,

Before ending of December 2014, banjir yang melanda pantai timur memang kencang diperkatakan. At the same time, Banjir yang melanda Malaysia menjadi hot issue oleh one of the most famous troll website 9GAG. Apa pelak ni??


Terkejut bila baca kat main website dia, http://9gag.com/gag/aRg9mWq
Tu jeee. Xnak cakap lebih nanti xpasal2 kang cari gaduh.

Anyway, Always keep praying for EAST COAST
#PrayForPantaiTimur

Rumah Dah Naik Air T.T

Assalamualaikum w.b.t,

Gelombang banjir besar buat kali kedua untuk Tiey n family, before this tahun 2004. Tapi, tahun ni Masya'Allah terlampau teruk. Ape pum hati redha dengan apa yang Allah tentukan. Hati diperantauan xtenang sebab hanya mampu mendengar khabar dan berita tentang keluarga dari jauh. Nak keep update, elektrik dah xde. Cuma, Alhamdulillah air xlah dalam macam Kuala Krai yang mencecah kedalaman 2 tingkat bangunan. Astagfirullah T.T...


Location: Taman Seri Chekok, Kb Kelantan.

Hanya berwhatsapp ngan adik sebab nak tau sangat pasal diorang, keadaan diorang serta keadaan rumah. YA'Allah permudahkanlah urusan keluargaku serta mangsa2 banjir yang lain. Amin. Sekarang ni study week, hati mana xtenang bila dapat update kat fb itu ini even bukan kat family kita. Hanya mampu berdoa. Ya'Allah permudahkan segala urusan mereka. Amin.

#PRAY#FOR#PANTAI#TIMUR



Early stage of flood wave, 25/12/14 ( 8.30pm)


Sikit lagi nak naik ruang tamu rumah (8.30pm) #TheSameDay


Kul 5am sumtim air dah naik dalam rumah 26/12/14 (5am)
Air kat luar umah kat paras paha
Dalam umah paras air atas buku lali



Finally, the whole region of my house semua penuh di isi oleh air BAH#2014. 
Semoga tabah buat family tercinta :(
Now 26/12/14 pukul 10pm xtau camner air dalam dumoh..

Thursday, 25 December 2014

Traffic Blog Jatuh Menjuman T.T

Assalamualaikum w.b.t,

Gara2 lari dari haters and negative people so terpaksalah tukar url blog. Tapi memang banyak la negative impact yang bakal diterima especially traffic blog. Kalau sebelum ni klik info tu terus linkan ke tieysmilez blogspot, tp  sebab dah tukar ke fatihahazanan blogspot automatically no more traffic sources. Sedih betoil T.T


Bayangkan lah Nuffnang yang sekarang ni tengah banyak bagi "ongoing" CPUV, tapi kalau cenggini memang 2,3 sen je lah dapat. Maknanya usaha perlu mantap demi mem'femeskan' balik blog usang ni. hehehe. Ape pum i wish good luck to this blog n myself. Adeh.



Tuesday, 23 December 2014

Tutorial MakeUp Eyebrows

Assalamualaikum w.b.t,

Bila puas melanda ni haa kerja dia. Just nak share tutorial make up kening. 
I x make up my eyebrows sebab it already dark and shaped. Tapi xpela just tengok je kan. hehehe
Tapi kan, ada yang make up eyebrow macam "Shin Chan" style. eakk


Jom kasi terjah tutorial make up eyebrow. Sesuai ker term "make up" utk eyebrow ni? Ikut lah. Tlong betulkan yea. hehe







Some troll: