Wednesday, 29 January 2014

Mane Hadiah Aku Wei!!?

Assalamualaikum w.b.t,

Haish. Pagi2 dah emo. Apesal?
Dah la title entry pum macam nak tumbuk orang je?

Yup. I'm gonna hit those people yang xresponsible tuuu.
Mane Hadiah AKU weiii??


Ni benci nak involve GA, sebab xsemua para sponsor yang jujur, adil dan saksama. Last2 kita kena redha sebab 2,3 puluh kali xbg respond. Geram wei! Camner eah nak hapuskan spesies penipu ni?
Patut ke kita list diorang ni?? So kita especially bloggers yg organized GA xditipu dan para pemenang xberharap sangat dengan hadiah palsu tuu.

Almost bloggers faced the same thing right??
Ada setengah tu xbagi respond terus. Ada yang bagi 1000 alasan sebab busy, last2 menyepi macam tu je. Xkisahlah busy ke, atau ada kat bawah tanah ke ape ke. Yang penting tunaikan janji tu. Xkisah lambat asalkan sampai jugak kat mereka yang berhak dapat hadiah tuu.

Ok dah lahhh. Xnak emo panjang2. Chill lah kan. Manusia memang pelbagai. Anggap xde rezeki lah tu. (Sedapkan hati lah katekan.hohoho)



Tuesday, 28 January 2014

Giveaway CNY By Dedeq

Assalamualaikum w.b.t,

Sempena Chinese New Year ni ada Giveaway yang dianjurkan oleh Dedeq.
Hadiah yg ditawarkan memang awesome. So ape tunggu lagi. Jom join :D


Hadiah 
1. Baju / Dress untuk top komenter x 1
2. Shawl x 1
3. Keychain x 10
4. Tudung bawal x 2
5. Topup x 3 (Digi , Maxis , Celcom)

SENANG , MUDAH , CEPAT dan SIMPLE kan syarat ? Jom pakat join ^_^

START 9.30pm (27.1.2014) - TAMAT 9.30pm (3.2.2014)
- Jika penyertaan Lebih pada 100 orang , hadiah akan ditambah -

Sunday, 26 January 2014

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all. Hasrat Shad nak buat Giveaway 
untuk tahun 2014 ni akhirnya tercapai jugak. Jemput semua join ya.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah :

Power Bank x1
T-shirt x1
Novel x2
Long Necklace x1
Shawl x1
Bracelet x4
Ellips Hair Vitamin x2
Fridge Megnet x1
Top-up RM5 x10
Top-up RM10 x3

Lima peserta pertama dan terakhir dapat hadiah misteri!



1st Anniversary Giveaway By Janahazana.Blogspot.Com

Assalamualaikum w.b.t,

Dah lama Tiey xjoin GA, so this is the first Giveaway i have joined in this year! Harap ada rezeki nak menang hadiah tuu. Insha'Allah. Jom geng kita sama2 join Giveaway ni.

Sempena ulang tahun pertama blog ini tersebut so wujudnya
1st Anniversary Giveaway by Janahazana.blogspot.com
bermula 15 Januari 2014 hingga 31 Januari 2014


5 peserta bertuah akan memenangi hadiah
 bernilai RM450

+
Buku mini
+
Tasbih digital



Chicken Chop - Siblings Gathering

Assalamualikum w.b.t,

Alhamdulillah diatas rezeki yang Allah kurniakan dapat jugak Tiey belanja family makan2. Duit zakat RM2.5k tu xde nilai kalau xguna dengan betul kan. So, almost duit tu Tiey melabur untuk family yang tercinta. Bukan nak poyo ke ape, cuma certain manusia ni berkira sangat duit habis sebab family. So. cerita pasal semalam kami adik beradik lepak makan Chicken chop depan Cimb bank Kota Bharu. Xdpat pergi 1 family sebab my mum lelah and my father plak ada kat masjid. So. terpaksalah tinggalkan bonda selepas berkali2 pujuk suruh ikut kami semua. Katanya nak tunggu ayahanda balik kejap lagi.

Lepak2 kat kedai tu sambil berbual2 dengan mereka semua. Wahh. Memang best dapat berkumpul ramai2 camni. Cuma sorang je xde, my sis sebab kerja. Nanti susah dah nak lepak camni sebab my big bro kena bertugas kat Sarawak. Jauh maaa. Nak lepak kena tunggu dia balik cuti, tu pum kalau Tiey ada kat rumah, cuti sem dan seangkatan dengannya. Insha'Allah, kalau ada rezeki lagi nanti "aku" belanja lagi', gtau  aku kat mereka semua. Honestly, rasa happy bila dapat treat diorang.

A few photos pasal al-kisah Chicken chop semalam. Sedap :) Tiey bagi empat bintang.hehehe





I'm Coming Back!

Assalamualaikum w.b.t,

After long time having a great journey, finally i can focus my part time job which is blogging. Before this ade je update status, cuma xberapa nak update sangat memandangkan life Degree is tougher and busy. Honestly, since masuk degree bulan 7 tu Tiey memang xpernah pun join mana2 giveaway. So now, I'm Coming Back to shine and making this blog great and great.


Normal la blog ni, over active time cuti semester je sebab time ni lah Tiey ada chance nak join GA, edit blog and share apa yang patut. Bila dah masuk new semester memang blog xde masa la nak dijenguknya.

Misi penuhkan Followers--------> Target blog untuk tahun 2014. 
Harap dapat cecah 1K followers. Insha'Allah.

Friday, 17 January 2014

Last Paper- Tomorrow

Assalamualaikum w.b.t,

Tomorrow and tomorrow
is
The last part of my first journey. Marketing paper, please be nice to me. Consist of 11 chapters. But i have just studied only 3 chapters so the remaining 9 will be accomplished in this day.

Struggle. Gomo Tiey Gomo.


Long sighhhh. Can i do that? If there is a will so there is way. Be strong Tiey and you will be free tomorrow.

This semester, we are starter of final paper, and we are also ending the last paper on 18.1.2013.

Kuat betul mengeluh. Haiyya. The last paper is TOMORROW so i need a strong spirit to finish up all my tasks. Doakan Tiey ye semua. May Allah bless my friends and i. Amin :)

Thursday, 16 January 2014

Alhamdulillah, Duit Zakat Maik Dah Masyuk

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah kerana masih diberi peluang untuk berpijak dibumi yang nyata ni dan Alhamdulillah diatas rezeki yang telah engkau berikan. :)

Semalam nak pi ambik duit, dalam tu ada RM150 je, so kena keluarkanlah RM140 sebab kena tinggalkan a few amount dalam bank tu. Pastu tetibe terkejut duit "aku" bertukar kepada angka 2k lebih.

Aneh. Pastu tiey pum recheck then its true guys! Alhamdulillah, rasa terkejut dan bersyukur sangat2 sebab rezeki masuk tatkala poketku dah kering. Tapi Tiey still keluarkan yg RM140 tu je, just untuk tampung hidup kat UiTM Shah Alam untuk 5 hari je. Insha'Allah cukup.

So, for those yang ada apply duit zakat dari Majlis Agama Islam Kelantan (M.A.I.K) tu korang boleh check kat sini. Check whether status "diproses" atau macam bawah ni


Jumlah pembahagian duit: 
Diploma-RM1700
Degree-RM2500
Cara nak apply: 
Sape2 yang nak masuk belajar, samada diploma atau degree korang bolehlah apply. Apa yang penting surat tawaran tu. Kena isi a few document secara online then hantar hard copy ke pejabat M.A.I.K.

Senangkan?? Kalau ada rezeki Insha'Allah dapat. Doakan semoga dimurahkan rezeki. Korang biasa dengarkan kalau dah mintak masa diploma time degree dah xdapat kan??

Tapi, Alhamdulllah Tiey dapat time Diploma dan Degree.  Jom check kat sini Portal M.A.I.K 


Tuesday, 14 January 2014

2 Paper lagi Wei!

Assalamualaikum w.b.t,

Today is Tuesday bersamaan dengan 14/1/2014. So esok paper microbe.

Pastu the last one Sabtu ni. 2 paper lagi ni wei tapi mood ni dah ada kat rumah. Camner ni??


Seriously, Degree ni memang malas tahap gabang time final exam. 
"Ku yang dulu bukanlah sekarang"

Ya, sekarang ni aku seorang yang pemalas. Xkisah lah pemalas ke ape asalkan result power!
Ada ke camtu?? Study smart la katekan, shrink time spent sebab tu dipanggil malas. hahaha

So,

TWO MORE PAPERS,

Just hope everything its gonna be okay. Yeah. Lupa. Salam Maulidur Rasul semua.

One more thing. Salam 1 kangkung.kikiki

Saturday, 4 January 2014

Aku Lari Dari Rumah

Assalamualaikum w.b.t,

Disebabkan pergaduhan besar dengan mak saudara kerana xsependapat dengan dia, so aku terus cetuskan peperangan dengan melontarkan ketidakpuas hatiku. Honestly, memang dah lama aku xpuas hati dengan dia. "Lembut lidah dari gigi" boleh diibaratkan macam tulah emak saudara aku tu. Entah, aku pum lupa ape yang aku dah gtau sampai dia n husband marah2 giler kat aku.


...........Unfortunatley.........

My family pum jugak marah kat aku. Where you put your courtesy? So rude!! Aku disish oleh family include both of my parents. Aku sedih giler2 wei. Ni first time aku rasa tersisih dengan orang yang tercinta.

Then, aku decided lari dari rumah. Actually niat bukan nak lari rumah tapi just keluar2 naik basikal nak tenangkan keadaan.

Rupa-rupanya, aku dah xtau kat mana aku sekarang. Aku lalu kat air terjun yang selalu aku mimpikan tuu dan satu laluan yang selalu aku sesat. So, sekarang ni memang aku SESAT. Aku xtau nak balik camner lagi. Time ni sedih aku amat terlampau sekali. Tetibe.........

Ouch. MIMPI RUPANYA.

Haiyyaa.. Tetibe terdetik dalam fikiran aku, kalaulah berlaku situasi "aku dengan mak saudaraku" confirm family aku akan back up aku. Sebab diorang dah masak dengan perangai dia.

TAPI...Kenapa aku mimpi lari rumah?? Ahhh. aku rindu nak balik rumah tau. Tetiba pulak lari rumah. Ni opposite of my thought. Maybe terlampau rindu sebab tu jadi camtuuu.

p/s:Maaf penggunaan "aku" and one more thing, the title is quite shocking .hahah

Wednesday, 1 January 2014

Happy New Year 2014 & Wishlist

Assalamualaikum w.b.t,

To all of my friends especially dearest Bloggers, i wanna wish

"Happy New Year 2014"


Bermulalah tahun baru, maka bakal bermulalah hari persekolahan buat adik2 kecil ku sekalian. Yang paling hiba, semua meningkat di tahun baru ni. Ape??

Barang Naik?? dan jugak Umur ku meningkat naik. I'm going to be sweet 22. Rasa macam nak nyanyi lagi Taylor swift je. hehehe.

So, tahun baru azam baru ke?

Ouh yeah. This new year, 01/01/2014 nak try buat wish list dan harap dapat sempurnakan impian tersebut! Bukan sekadar omong kosong tapi usaha yang terbaik. Insha'Allah

My Wish list: Hope these will come true!

Honestly banyak benda nak dapatkan. So out of list dan semua tu ada dalam otak dah ni. 

Harapan:
Semoga Tahun 2014 lebih baik dari tahun sebelum2 ni. Insha'Allah. Amin :D