Saturday, 4 January 2014

Aku Lari Dari Rumah

Assalamualaikum w.b.t,

Disebabkan pergaduhan besar dengan mak saudara kerana xsependapat dengan dia, so aku terus cetuskan peperangan dengan melontarkan ketidakpuas hatiku. Honestly, memang dah lama aku xpuas hati dengan dia. "Lembut lidah dari gigi" boleh diibaratkan macam tulah emak saudara aku tu. Entah, aku pum lupa ape yang aku dah gtau sampai dia n husband marah2 giler kat aku.


...........Unfortunatley.........

My family pum jugak marah kat aku. Where you put your courtesy? So rude!! Aku disish oleh family include both of my parents. Aku sedih giler2 wei. Ni first time aku rasa tersisih dengan orang yang tercinta.

Then, aku decided lari dari rumah. Actually niat bukan nak lari rumah tapi just keluar2 naik basikal nak tenangkan keadaan.

Rupa-rupanya, aku dah xtau kat mana aku sekarang. Aku lalu kat air terjun yang selalu aku mimpikan tuu dan satu laluan yang selalu aku sesat. So, sekarang ni memang aku SESAT. Aku xtau nak balik camner lagi. Time ni sedih aku amat terlampau sekali. Tetibe.........

Ouch. MIMPI RUPANYA.

Haiyyaa.. Tetibe terdetik dalam fikiran aku, kalaulah berlaku situasi "aku dengan mak saudaraku" confirm family aku akan back up aku. Sebab diorang dah masak dengan perangai dia.

TAPI...Kenapa aku mimpi lari rumah?? Ahhh. aku rindu nak balik rumah tau. Tetiba pulak lari rumah. Ni opposite of my thought. Maybe terlampau rindu sebab tu jadi camtuuu.

p/s:Maaf penggunaan "aku" and one more thing, the title is quite shocking .hahah

8 comments:

  1. hahaha..ingat kan betul-2 lari dari rumah. nasib baik hanya mimpi je. aduuiii. hahaha :D

    ReplyDelete
  2. Yahh,, dah agak dah mimpi kekeke.. :DD

    ReplyDelete
  3. haish..dah curious nk tau pasal apa td.. tb mmg geram sgt kan klu ada family member kta yg suka cari psl dgn kita?

    http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memangla sampai boleh termimpi pasal dia. Yang xtahan nya "aku mmg dah lama xpuas hati dengan dia" bila teringat babak2 dalam mimpi tuu.hehehe

      Delete
  4. haishh , dengan muka seriousnya baca entryy nieyh , ingatkan betul-2 lhaa , rupa-2nya mimpi ja , hahah

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)