Tuesday, 11 February 2014

"I and My Family"- Ouh My English

Assalamualaikum w.b.t,

Recall back masa primary school dulu, my english memang teruk gila. Time tu year 4 tau. Dalam kelas teacher bi yang cun, Miss Rahayu bagi paper ujian exam bi kat semua murid include me. Suddenly, muka dia macam nak marah je. Pastu dia suruh semua students dia belek essay, then try cari sape yang tulis macam ni
"I and My Family"


Hahaha. Almost yang buat macam tu tau. Pastu start lah membebel panjang pastu explain why and why "I and My Family" tu salah. She reminded us, kalau 'I" kena letak belakang, utamakan yang lain dulu such as My friends and I. Bla Bla Bla.........

Dan yang paling sweet, she asked us for those yang buat silly mistake ni betulkan kepada "My Family and I" sebanyak 100x dan esok hantar ke bilik dia. Perhhh. Kenangan manis weh. Tambah lagi, dia gtau yang kami bebudak yang buat salah tu, "Jangan risau, kesalahan ni anda2 semua akan ingat sampai bila2". Indeed!


p/s: Even its called silly mistake its ok la kan budak2 kecik yang buat. Tapi ramai lagi kot yang still salah. 
Oh English! Anda pula camner??

2 comments:

  1. kalau salah sekali n kena denda.. mmg akan igt smpai bila bila :)

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)