Sunday, 30 March 2014

Celcom Bermasalah-Kredit Selalu Lesap!

Assalamualaikum w.b.t,

Hye and have a great weekend day. Asal emo sangat tittle entry kali ni.
Ni haa. Its about Celcom! grrrr.... Alkisah topup RM10 pstu call kejap je dalam 4,5 minute. Tapi, lepas check credit terus lesap. RM0.00.


Ape perasaan anda???
Dah ramai yang kena, bukan Tiey je! Credit kena potong tiba2. Xpernah subscribe ape2 pum, tapi tetibe dapat msg macam ni haaa...


So terus call customer service center Celcom 1111. Naik minyak bila tengok kredit 0 sen ni.

So, tanyelah si Operator tu asal duit "Aku" hilang. Pastu bukan "Aku" sorang je!
Ni jawapan dia.
A) Ada subscribe ape2 je 
B) Internet online- Maybe kena potong sebab limited access  
C) Ada isi ape2 borang kat luar- Macam skim cepat kaya, contest and whatsever

Semua xberkait. So, tanyalah si operator Celcom tu. Ada kemungkinan "Curi lain x""??
The answer is quite shocking!

Masalah besar yang dialami oleh Celcom sekarang ni ialah "Curi Line"

Korang nampak x disitu! Caknanya Celcom ni.



18 comments:

  1. Menakutkankannya. Better tukar rangkaian lain ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Tapi almost family dan kawan2 guna celcom. Tp, sekarang ni dah merajuk kat Celcom so trus tukar ke no Maxis.

      Delete
  2. Cuba send mesej ni " STOPALL " @ " STOPMMS" pastu send dekat no yang tiey terima mesej tu. Syiera pernah jadi jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Syiera. Tiey dah try sms "Stop" tu, tp insufficient credit so xboleh nak buat sekarang ni. Kena tunggu topup dulu, pastu lesap pulak duit Tiey.huhu

      Delete
  3. Kawan saya dia baru call dalam 1minit terus lesap rm5 ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahla. Sabo je lah dengan Celcom ni. "Curi line" yang tu xtahan.

      Delete
  4. ada sms yg offer perkhidmatan , wpun kita tak subscribe , mrk tetap telan duit kita . cuba tukar no ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh ye ke. Alaa. xmo tukar no. sayang. Dah lama guna no ni :(

      Delete
  5. aih, bahaya jugak kalau gitu. huhu
    so apa solusi orang celcom tu bagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia suruh stop subscription tu. Type "STOP" then hantar kat no tuu. Tapi, kalau yg kredit hilang tetibe macam kawan2 Tiey tu, maybe angkara curi line. So, jangan topup antara solusi yang terbaik. huhu

      Delete
  6. dulu pernah jadi macam tu.. sekarang dah ok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu. Nasib sape yg terkena kan :(

      Delete
  7. kak sally okay je buat masa ni...tu kadang-kadang ada benda yg dorang hantar mesej...dia akan amik duit secara paksa..

    ReplyDelete
  8. curi line..? saya pakai maxis.. tak tahu sangat pasal hal ni. so far okay je.. :)
    menabung sini.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Curi line ni melibatkan pihak luar. Time kita tngah call someone, so pihak luar ni masuk curi line pastu tarik kredit kita.
      Maxis no problem, always cool :)

      Delete
  9. sabo je la kan? selalu gak jadi...

    p/s : do visit me @ http://www.hakimiputra.com/

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)