Saturday, 19 April 2014

Finally! JPA Dah Masyukkk

Assalamualaikum w.b.t,

The first word come up from my mouth, say Alhamdulillah. Syukur kehadrat mu Ya'Allah.
Finally! JPA PIDN 2013 dah masukkkk tadi.
Hampir 1 bulan 19 hari menunggu biasiswa jpa dikreditkan, akhirnya bernilai juga erti kesabaranku.hihi
Semua dah masuk rasanya for 1st intake but not yet for the second intake or batch la.


What's cross on your mind???
Macam ayat fb je kan. hehehe. Well, a lot of things are crossing on my mind so what should i do??
Biasiswa jpa dikreditkan utk 2 sem, sem lepas dengan sem ni so Alhamdulillah bnyak jugak dapat.
Tapi....Jimat2xxxx. Banyak benda dah list ni. Haiyoooo :D

Benda yang paling penting ialah: Treat family first! Of coz i am.
Family comes first, then baru boleh enjoy..huhu

Kalau Aku Kaya----Nyanyi cket.. Aku nak buat GA nak bagi hadiah untuk semua peserta.. Tadaaa. 
Unfortunately, Xberapa nak kaya sangat, dapat duit kena bayar hutang then save utk further use. 
Insha'Allah kalau ada rezeki, Tiey cuba kongsikan. :)

Bye :D :D 
p/s: Happy mode + being blessed on the blissful given by HIM

Thursday, 17 April 2014

Student Life's Without Internet

Assalamualaikum w.b.t,

Our advance world is nothing without internet right?
No internet, so people couldn't connect outside their border and there is limited of knowledge.
Ok dah bebel. Tapi, dunia tanpa internet ni memang satu masalah besar. Lagi masalah kepada pelajar jika xde internet kan. Nak buat report, nak daftar kursus, nak connect people through social media, fb, twitter and so on. Tu lah dunia pada hari ni. No life without internet.


We as human needs oxygen to survive, atau something that is edible such as food lah. Nak kata oxygen is too mainstream. Same goes lah kita without internet. Nak berblogging, berfb, berbisnes and do our common things akan terbantut kalau internet xde.


One week is my mid term break. Alhamdulillah syukur dapat berehat kat umah jumpa ngan family tercinta.
Unfortunately, internet xde. Cable telekom kena curi. So xdapat nak online. Nak buat kerja especially lab report, tapi apakan daya. Mampu tengok je. Haish. But today internet baru ada, after 6 days at home. Lusa dah naik Shah Alam oiii. Memang xde masa laa nak buat kerja tu dan ditambah plak esok start hari minggu so time to hang out with my beloved family :D

Sunday, 6 April 2014

Pageview Meningkat Gara2 Entry Ni!

Assalmualaikum w.b.t,

Alhamdulillah. Pageview blog Tiey meningkat gara2 satu entry yang meletup ni haaa. 
Perhh. Memang terkejut sebab biasa pageview yang highest maybe 300 kot. Tapi sekarang mencecah 800 pageviews per day. Thanks for those yang sudi visit blog Tiey :D

Sorry ter'excited sangat. Al-maklumla i'm still nerd in Blog life ni. Even orang lain yg maintain pageviews 1k senyap je. Tapi xpela, we are happy on the things that we have done, atas titik peluh kita. hihik
Diharap pageviews ini berkekalan, even turun pum tp hope above 300 pageviews per day.


Thanks entry Oat Chocolate Coco yg dah masuk sbulan lebih melekat kat blog :)


Mengharapkan perhatin dari Cik Nuffnang so kena maintain pageviews atau tingkatkannnya. Insha'Allah, usaha pum akan diupgrade even busy yang melampau but i will try my best. Sorry again for those yang bw here tp Tiey not yet gives respond. Tiey usaha ye :)

Saturday, 5 April 2014

Bila JPA Nak Masuk Ni!

Assalamualaikum w.b.t,

Happy weekend day guys!
Tittle atas tu bukan merungut, tapi mengenangkan nasib yang poket dah kering ni haaa. Dah masuk sebulan tapi JPA PIDN 2013 xmasuk lagi..Tapi nak buat macam mana kan, nak benda free ni memang rumit cket.
So, be patient for those who are still waiting for JPA scholar.


Ramai yang marah2 pastu perli JPA sebab dah lama sangat menunggu kata2 manis JPA. Kata 2 minggu, hujung bulan 3 akan tetapi.... Doakan semoga Allah permudahkan segala urusan pihak JPA dan Insha'Allah diharap duit kita pum masuk cepat. Xgitu. Always be positive :D Even tarikh biasiswa akan dikreditkan 2 bulan selepas belajar. Lama tu woooo.

Yang desperate tu ape kate pinjam ngan family or sape2 dulu. Nanti jpa masuk boleh bayar. 
My hope: Semoga JPA masuk a.s.a.p. Amin