Saturday, 31 May 2014

Tengok Players Kelantan Training Tadi

Assalamualaikum w.b.t,

This story begin when i was walking to the hostel gate, tetibe ternampak baju training players Kelantan. Dalam hati ni betul ke dop ni?? Pastu nampak kelibat Apex, pastu kaki ni terus melangkah ke pintu padang hostel dan memang betul diorang tengah training.

Perhhh. Happy kot. First time tengok diorang training secara live mcam ni. huhu.
Memang xsangka sebab diorang training kat padang hostel kolej Mawar, bukan kat stadium UiTM. So, Tiey and kawan Tiey lah antara student UiTM yang duk kat situ.

Memang syok giler snap gambar diorang ni. Sengeh memanjang lah kami leh cuci mata tengok abang2 player yang hensem lagi segak. hohoho.

Ape pum, misi besok Gomo Kelate Gomo. Wish all the best to all of you :)







Misi esok---TRW vs FELDA



Thursday, 29 May 2014

Nasi Ayam Penyet RIA

Assalamualaikum w.b.t,

Disini Tiey nak berkongsi dengan korang makanan lunch kami setelah sampai kat Setia City Mall.
So our menu: Nasi Ayam Penyet Ria. Lokasi berdekatan dengan food court, the first floor.

Rating Tiey bagi: 3/5 stars

Sorryla, stars Tiey mahal cket. hehehe. Why i gave 3 stars? Ok. Overall memang sedap, tapi sambal dia memang pedas giler. Nak meletup mulut den makan. Disebabkan terlampau pedas kami cuba habiskan secepat mungkin sambil menyedut air untuk hilangkan rasa pedas tu. So, nikmat makan tu xdapat rasa sangat. 
P/s: Tiey recommend kat tukang masak tu jangn masak sambal tu pedas sangat. Sakit perut den T.T

Harga pulak? Berpatutan la + charge government 10%. Total up untuk 4 org makan RM72++. Ok la tuu.

Ni je sempat Tiey snap sebab lapo sangat :D
So for those yang nak sangat cuba camner la rasa Ayam penyet why not u all datang sini. Komen tiey semua tu korang xyah layan. Different people different thought and taste kan. ~Selamat Mencuba~

Partners: Tiey, Dayat, Da and Zaim





Additional food. Thanks to Zaim sudi belanja benda ni. hahaa




Tuesday, 27 May 2014

X-MEN- Days Of Future Past Memang Syok!!

Assalamualaikum w.b.t,

Okei kat sini nak tanye sape yang dah tengok citer X-MEN- Days of the future??
Syok x?? Ahaa. Tiey tolong jawabkan:: Memang syokk gilerrr. huhu
***Rating 8/10***

Tiey and classmates pi tngok citer ni kat Times Square kelmarin, kiteorang ambik yg screen besar cket, RM18. Tapi, dapat diskaun student so RM13 je. Jimat duit.huhuhu

Ni antara jalan cerita kelmarin. kikiki

Tiket utk 4 org, geng kiteorang



Posing sat..hahaha


Selfie dulu before tengok citer tu. hehehe


Sunday, 25 May 2014

Yeah! CPUV Nuffnang Ke-3

Assalamualaikum w.b.t,

Tetibe hati ni terdetik nak check Nufnang, so tup tup a good news to me. I got CPUV Nuffnang yang ke 3.
Alhamdulillah, Thanks a lot Nuffnang sebab pilih blog yang usang ni utk advertise iklan ni


P/s: Iklan ada kat tepi sidebar dan bawah entry. Sape yg baik hati mintak terjah iklan tu eak. Nanti Tiey upah korang. hihihi

"Lactacyd"  
Merupakan produk untuk wanita yang amat mementingkan "feminine hygiene" iaitu penjagaan seluruh badan wanita sebab produk ni bukan sahaja fokus kepada feminine wash tp lotion mosturizing, wet tissue dan bnyak lagi juga ada.
Kenapa anda sebagai wanita2 diluar sana perlu untuk memilih produk Lactacyd ini: 
♥ Natural- Dihasilakan daripada bahan-bahan berasaskan susu 
♥ Pakar no.1 feminine hygiene brand diseluruh dunia 
♥ Effective- Proven clinically kerana ia memang memberi keselesaan kepada pengguna 
♥ Dipercayai oleh seluruh wanita 
♥ Selamat dipakai
Brand produk ni memang dah lama meletup dipasaran, sure korang pernah guna kan? Especially girls

Memang banyak jenis2 produk yang dikeluarkan oleh Lactacyd brand antaranya:

Feminine wash:


Lactacyd Feminine Wipes:
Lactacyd Moisturizing:


Untuk pengetahuan anda semua, Lactacyd sedang mengadakan contest 
Lactacyd Love Your V


P/s:  Jom try join contest ni!! :D
Korang juga boley apply free sample. Tiey dah try. Kalau korang nak jugak just visit main website
Lactacyd yeyyy..huhu




Sunday, 18 May 2014

Orang Berniaga Kat Blog Kita??

Assalamualaikum w.b.t,

Haaa.. Nak tanye korang ni, kalau ada orang berniaga kat blog kita APE YANG KORANG BUAT??
"Berniaga" kat sini bermaksud yang dia comment dgn promote produk dia, siap tinggalkan no, phone lagi.
Patut ke kita SPAM comment dia??? 
Adakah kita dikira menyekat "REZEKI" dia??


Ahh. Seriously memang sakit. 2,3 komen tu xpe lagi. Ni dah 100 lebih semua komen pasal benda tuu. 
Entry meletup : Oat-chocolate-choco 
Try korang baca blog tu berkisar pasal ape. Just sharing je, tp xde lah kat situ yang Tiey mentioned Tiey menjual ke apee.

Honestly tiey dah delete a few comment yg promote pasal produk diorang, tapi rasa bersalah pulak. Pastu, semakin belambak ade la. Setakat tanya tu no problem, tapi ni jadi haaa.

Do i need to prove their comments???

Saturday, 17 May 2014

Wah! Banyaknya Komen 100++

Assalamualaikum w.b.t,

Disebabkan kebizian yang melanda, nak update blog pum xsempat. Especially membalas komen2 yang ada ni. Masya'Allah, komen 100++ nak kena reply. But most comments tu pasal entry  Oat choco chocolate yang meletup tu. But, thanks for those yang melawat dan tinggalkan jejak.


As i had mentioned last night, "I'M ACTIVATED"..
So, time to blogwalking dan cantikkan blog sekarang ni. Weekend macam ni sempat lah nak jenguk2 blog.
Final exam just around the corner, Hope you all understanding my situation.

Thanks to all of you who always give support to me :)

Friday, 16 May 2014

I'm Active Back :D

Assalamualaikum w.b.t,

Long time no see yah. Well, after retiring from blog life i'm coming back!!!
A few reason yang mengganggu Tiey dari berblogging, but now my blog spirit dah datang.


So,
Time to blogwalking, blogwalking, blogwalking.....hihi

Sorry for those yang follow, tinggalkan jejak atau seangkatan dengannya tp Tiey xbg respond atau xlayan tuu I'm just able to say soooo Sorry.
Yeahh. Time to blogwaking. 

Saturday, 3 May 2014

Stop Blogging....

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah finally boleh jugak tulis2 kat blog ni. Walhal ada je masa nak blogging, but there is something blocked myself from getting involved in this "Blog Crime".


I called him/her as STALKER....

Sorry to stalker andai kamu baca blog ni. But my hobby is still the same, it doesn't matter whether you like or not. hahaha Well, girls or boys yang suka menulis kat blog dah nak buat camner. We do not create blog for tell our life story to public people. But sometimes we do. Opss. Sometimes je.

Dear stalker, you already inhibited my blog growth. huhuhu.
I hope, you don't take this as too serious okay. Its just a joke and please don't make this entry spoil your mood. This is the beginning of me to be activated.