Thursday, 29 May 2014

Nasi Ayam Penyet RIA

Assalamualaikum w.b.t,

Disini Tiey nak berkongsi dengan korang makanan lunch kami setelah sampai kat Setia City Mall.
So our menu: Nasi Ayam Penyet Ria. Lokasi berdekatan dengan food court, the first floor.

Rating Tiey bagi: 3/5 stars

Sorryla, stars Tiey mahal cket. hehehe. Why i gave 3 stars? Ok. Overall memang sedap, tapi sambal dia memang pedas giler. Nak meletup mulut den makan. Disebabkan terlampau pedas kami cuba habiskan secepat mungkin sambil menyedut air untuk hilangkan rasa pedas tu. So, nikmat makan tu xdapat rasa sangat. 
P/s: Tiey recommend kat tukang masak tu jangn masak sambal tu pedas sangat. Sakit perut den T.T

Harga pulak? Berpatutan la + charge government 10%. Total up untuk 4 org makan RM72++. Ok la tuu.

Ni je sempat Tiey snap sebab lapo sangat :D
So for those yang nak sangat cuba camner la rasa Ayam penyet why not u all datang sini. Komen tiey semua tu korang xyah layan. Different people different thought and taste kan. ~Selamat Mencuba~

Partners: Tiey, Dayat, Da and Zaim





Additional food. Thanks to Zaim sudi belanja benda ni. hahaa




18 comments:

  1. wah.. pernah sekali je mkn ayam penyet.. rasanye esok mcm nk g mkn juga la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Kan sedap ayam penyet ni. Tapi depend atas kedai ti, kalau smbal dia sedap mmg conpem yg lain sedap :)

      Delete
  2. Hahah kalau pedas sangat sambal susah lah nak enjoy ayam penyetnya -.-"

    ReplyDelete
  3. ya Allah.. meleleh air liur tengok nak nak lagi air limau tu.. TT.TT

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Nanti datang shah Alam boleh la try :)

      Delete
  5. ayyyeeee nak mokcik anni tu hahahahahah
    aunty anne's sikit kak tiey wehhhh hihihihi.
    nasi ayam penyet umi buat sendiri je dkt rumah hahahaaha.
    takpernah try any nasi ayam penyet hmm hihih sebab ada satu indonesian tu ajar umi how to make yo own pecal gitew hahahha.
    thanks share ni kak tiey <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh ye ke. Why not Qielah share resipi tu. Kak Tiey leh try buat. heee :)

      Delete
    2. Ehh takut nanti kak tiey sakit perut hikhik :p

      Delete
    3. Hihi. Xpe, kalau adik bg resepi tu senang cket akak nak kurangkan kepedasan tu. heee :P

      Delete
  6. Okay.. Meliur tengok ni. dari haritu nak makan nasi ayam penyet,tak berkesempatan lagi Kak Tiey T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh ye ke. Jom dear dtg makan kat cafe UiTM Shah Alam lg sedap. heee :)
      Tiey belanja :D

      Delete
  7. Replies
    1. Hehe. Kalau Cik Nor singgah kat Setia City Mall boleh la try :)

      Delete
  8. saya tak berapa suka la nasi ayam penyet.. huhu.. apa nama additional food tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh ye ke. Sebab sambal dia eak?
      Entahla, tau nasi penyet ke nama dia, traditional xtau. hihi :)

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)