Sunday, 18 May 2014

Orang Berniaga Kat Blog Kita??

Assalamualaikum w.b.t,

Haaa.. Nak tanye korang ni, kalau ada orang berniaga kat blog kita APE YANG KORANG BUAT??
"Berniaga" kat sini bermaksud yang dia comment dgn promote produk dia, siap tinggalkan no, phone lagi.
Patut ke kita SPAM comment dia??? 
Adakah kita dikira menyekat "REZEKI" dia??


Ahh. Seriously memang sakit. 2,3 komen tu xpe lagi. Ni dah 100 lebih semua komen pasal benda tuu. 
Entry meletup : Oat-chocolate-choco 
Try korang baca blog tu berkisar pasal ape. Just sharing je, tp xde lah kat situ yang Tiey mentioned Tiey menjual ke apee.

Honestly tiey dah delete a few comment yg promote pasal produk diorang, tapi rasa bersalah pulak. Pastu, semakin belambak ade la. Setakat tanya tu no problem, tapi ni jadi haaa.

Do i need to prove their comments???

18 comments:

  1. No need lah.
    Menyemak je tu hikhik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh. Thanks for the advice. Memang agak menyemak, tapi kasihan pulak kat diorang.

      Delete
  2. haa...kita slalu dpt komen mcm tue....tips kita nie senag je..tp memang kejam sikit ...SPAM je trus...klu delete...benda tue dtg lagi...selagi kita x membelinya....promote tersebut dinamakan PAKSAAN MEMBELI ....

    Hehehe... selamat bersegmen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh, cenggitu. Hehehe. Thanks for your tip and i will consider it. hehe

      Delete
  3. anda di tag dalam segmen ni http://pencontengruang.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

    ReplyDelete
  4. ramainya orang promote. Delete2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh yeah. So, perlu delete comments diorang la ni -.-

      Delete
  5. sbb tu kene buat Comment Moderation.. kalau tak mcm2 komen keluar.. tak sempat nak tapis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu, kalau x jadi semak samun la blog kita ni..

      Delete
  6. satu dua takpe lagi. kalau dah berlambak buat sakit mata je tengok. hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Agak la camtu. Sabo je la :)

      Delete
  7. tak tahu plak ade yg mcm ni.. mark sbg spam je dulu.. then delete.. takyah approve...

    ReplyDelete
  8. uii, buang aje kak oii. approved pun semak je. rasa komen yang tak seberapa nak kena dengan apa yang kita tulis tu, baik delete je. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Entahla, otak ni jem sebab xtau nak buat ape dengan komen diorang almost 100++. Aigoo

      Delete
  9. kat blog saya pulak. asyik promote shaklee. stress beno.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh ye ke. Hihi. Kadang2 diorang xpaham ke entry kita pasal ape. Even kita share benda tu xbermakna kita nak suruh diorang meniaga kat situ. Lain la entry kita tu sdg mencari supplier or agent so depa nak komen bnyak2 pum xpe la. huhu

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)