Thursday, 26 June 2014

Busy Sebab Final Exam

Assalamualaikum w.b.t,

First of all Tiey nak mintak maaf sebab xdapat nak blogwalking korang punya blogand giving respond a.s.a.p since I'm really, really, really busy due to my final exam. So, 25/6 is my first paper. So 5 papers to go.


Harapan Tiey semoga final exam semester ni berjalan dengan lancar dan yang paling penting semua lulus. Insha'Allah. Hoping a miracle happen on my result, get beyond of my expectation which is dean list la. Something positive, not negative. huhu

Taraaa.. My timetable. Too packed.


So, korang tolong doakan kat Tiey jugak yee.  
Semoga Allah permudahkan urusan Tiey dan sahabat perjuangan dalam final exam sem ni. Amin :)

Nanti dah habis paper Tiey fokus giler2x kat blog ni. Insha'Allah kalau ada rezeki lebih Tiey support GA korang. Bye korang. Miss u blog and all of you 

Friday, 13 June 2014

CPUV Ke-5: Huawei Ascend P7

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah Ya'Allah. Tadi sebelum pi kuliah try check Nuffnang. 
Tup2x... Ada berita gembira, Dapat CPUV Ke-5. Thanks Nuffnang. Honestly, i have falling in love on Nuffnang since i got CPUV ke-4 minggu lepas. Muahhh2x. hihik


Huawei Ascend P7 tu ape benda??

Huawei merupakan sebuah jenama peralatan elektronik yang sedang meletup kat Malaysia sekarang ni, especially smartphone. Asal plak?? Seriously memang terbaik punya smartphone design Huawei punya ni!!

Lawa giler kot design dia. TAPI, sebijik macam handphone Tiey, opss. Macam sony xperia Z punya model. Button on kat sebelah kanan, pastu desgin.  Tapi, brand je lain. hihi

Tara.. View of Huawei Ascend P7, Harga RM1300++



Yang paling shok, kamera depan 8MP kott. Sedap wei nak berselfie. huhuhu
Dan kamera belakang 13MP, serious mantap!



Bnyak advantages provided by this smartphone. Rasa cam nak beli je. Kalau aku kaya.....





So ape tunggu lagi?? Jom beli! Huhuhu.



Sunday, 8 June 2014

Jom Belajar Make-Up!

Assalamualaikum w.b.t,

SABTU 7/6/2014: Tugas sebgai Photographer

So, program ni yang bertema "Macam Cantik je, Macam Comel je" memberi pendedahkan tentang tips mudah untuk berdandan atau dengan mudah kita panggil make up la. Students digalakkan untuk touch up cket kat muka supaya muka tu nampak fresh, berseri2 dan yang paling penting nampak confident tu ada.

So, make up by: Sis Fatahiyah & model: Sis Liza

Setiap peserta akan dapat produk kecantikan red pomegranate yang korea tuuu. Untungkan!!

So ni antara gambar2 yang berbicara pasal al-kisah program tuu:

**** Setiap peserta akan dapat benda ni ****





**** Yang terhormat: Puan Nurul, Sis Liza & Sis Fatahiyah


**** Before & After Make Over ****


Step by Step Make-Up:



**** 3 Styles, Model Sis Liza :) ****















Tuesday, 3 June 2014

CPUV Ke-4: Tiger Balm Mosquitoes

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah Ya'Allah diatas rezeki yang dikurniakan. Xlupa juga Nuffnang yang tersayang!
Thanks a lot sebab dah buat Tiey senyum lebar. Mana x nye, dah lama mengidam CPUV ni. Last dapat tahun lepas. Lama wooo.


So, CPUV ke 4 : DKSH-Tiger Balm Mosquitoes 

So, Ape benda ni??
Tadaaaa..


Function Tiger Balm Mosquitoes: 
Of cos la nak halang nyamuk daripada merayau sekeliling kita dan yang pasti nak elakkan dari digigt oleh a little of vampire atau si nyamuk ni.

Apa yang menarik tentang pasal balm ni, dia ada patch and spray for mosquitoes repellent.

*** Yang gambar bwah ni mosquitoes repellent patch*** 
Patch ni mengeluarkan a good scent yang mana amat menyenangkan utk kita hidu tapi tidak untuk nyamuk.
So, cara pakai just lekatkan kat pakaian and automatik this scent akan prevents any of mosquitoes come close to us. Wahh! Hebatkan. Macam pakai badge, bila nyamuk tengok terus lari sebab takut. hehehe


*** Yang gambar ni pulak Moswuito Repellent Spray*** 
Cara guna just spray kat badan atau pakaian. Macam spray nyamuk biasa tp yang ni xbahaya sebab korang boleh spray kat bahagian badan! Wah!! Memang teruja nak try guna.


So for those especially yang sentiasa menjadi target nyamuk apa kate korang try Mosquitoes Tiger Balm. Memang mesra alam! 
Honestly, lepas view pasal produk ni Tiey rasa nak cuba guna sebab Tiey ni spesies yang disukai nyamuk. Well, typical blood O type. lol.huhuhu