Tuesday, 22 July 2014

Resepi Biskut Arab Susu

Assalamualaikum w.b.t,

Dah lama xupdate belog gara2 busy dan wifi streamix yg lembap ni. Ok, just straight to the point Tiey just nak share resepi Biskut arab susu atau nama saintifiknya biskut suji. Jom try! Memang sedap giler.
Sekali makan nak lagi. huhuhu.


Ni antara bahan2 yang diperlukan:


Cara-Cara

1. Campurkan minyak sapi + susu tepung + gula kastor + sedikit garam, gaul sebati
2. Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga adunan menjadi doh.
3. Bentukkan doh menjadi bulat2 kecil, hias dgn ceri dan bakar hingga masak (5-10 minit je) pada suhu 180 C. Suhu tu depend jenis microwave yg diguna, tp try guna suhu yang rendah dulu.
4. Bila dah masak, sejukkan sebentar dan gaul dengan gula kastor.
****Semoga Berjaya****


Tuesday, 8 July 2014

Giveaway Cash RM1000 by Emas Putih

As-Salam

[Sila Tekan Banner Diatas If Nak Join]




Dapat CPUV Ke 7 & 8

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah, ni bernar2x dikatakan rezeki, dapat dua cpuv untuk bulan ni.
So, korang kalau rajin klik la iklan tergantung tu, nanti Tiey balas untuk korang eak. ehehehe

So, CPUV Ke 7 & 8:
Dove Hairfall Rescue & Oldtown True White Coffee

Briefing cket pasal benda ni, first Dove Hairfall Rescue:

Dove sekarang ni tengah mengadakan campaign Rescue your hairfall by using Dove product!
So a few tips have been given to the users in order to obtain desired hair, lembut bab sutera. Xgitu ker. huhuhu
Honestly memang best guna Dove ni, rambut memang lembut gila lepas apply shampoo Dove tuu.

Nak dekat raya dah ni so semua nak cantik include rambut kan. Even girls who are wearing hijab, penjagaan rambut tu antara perkara yang paling penting so jom serlahkan mahkota anda dengan DOVE...


p/s: Sample free untuk anda! Jom.


Old Town True White Coffe

Untuk pengemar coffee jom layan a cup of OldTown coffee time tengok World cup. lol. huhu
Tiey pernah try yang hazelnut punya, memang sedap! Tapi Tiey bukan penggemar coffee but i would give 4 starts lah! 
OldTown coffee ni memang top kat market ni sebab coffee dia memang betul2 kawww dan sedap. Selain tu jugak, cafe OldTown pum ada jugak. So jom lepak sini 

a




The End Of Final Exam

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah syukur kehadrat illahi, maka 07/07/2014 was our last final paper for this semester and it means the end of SEMESTER 3!


How was your exam?

Honestly, SEM 3 ni semua final entah paper soklan dia so hanya mampu berdoa setelah berusaha. Semoga ada keajaiban la pada result tu dan semua lulus, Insha'Allah.

So, nak celebrate paper dah habis kami satu kelas berbuka kat Manhattan, Setia City Mall.
A big thanks to my classmate yang permurah: Zaim sebab belanja kami satu kelas!! Semoga Allah sentiasa memberikan rezeki yang xterhingga untuk kamu dan sekeluarga. Amin.

Al-kisah S E M A L A M:



Classmate yang tercinta....




Yang buat muka pelik tu si Zaim yang dermawan... Thanks sudi belanja kiteorang lagi :)


Lastly, S H O P P I N G



Friday, 4 July 2014

CPUV Ke 6: IKEA Sale 2014

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah dek kebizian melanda hari ni tetibe nak jenguk nuffnang dan alhamdulillah rezeki masuk. Thanks a lot Nuffnang. Sarangheaa!! Thanks for those yang sudi singgah ke blog Tiey :)

So, CPUV ke 6: IKEA Sale 2014


Jom you all kita pi shopping kat IKEA, 28 June - 6 July 2014

Ada masa lagi tuuu kalau korang plan nak shopping barang dapur, Serius murah!


Syoknya shopping ni, tapi sayangnya sekarang ni busy dengan final. Kalaulah free memang Tiey dah pergi. Al-maklumlah "SALE" pulak tuu kan. 

JOM PILIH :)