Wednesday, 6 August 2014

Hidangan Kungfu Paradise Sedap!

Assalamualaikum w.b.t,

Dah lama xupdate blog pasal makanan ni haaa. So, tiba masanya Jalan-jalan cari makan and then share kat belog! Benda paling Tiey suka time belajar dah bermula of coz jumpa geng yang suka hang out, shopping, main games dan yang paling penting Makan! Setiap kali keluar mesti cari tempat makan yang berbeza sebab nak tau taste makanan yang disediakan. Ok. target kali ni Kungfu Paradise, Mid Valley.

Ada sape pengemar makanan kat sini ??

Ahaa. Xrugi kalau korang datang sini. Honestly memang sedap giler. 

4/5 stars Tiey bagi!
Chinese cuisine dan semestinya Halal.
Harga:  Standard-Berpatutan la :) 
 Nasi dia special tau, lembut and quite sticky. Sedap. Xtau camner dia masak. Nak kata sticky rice lain pulak. Entahla, korang try la sendiri. hehehe

Haritu Tiey order benda ni, Nasi Ayam atau nama aslinya Crispy Chicken Drumstick, Duo Master dan Air Mango smootie

**** Crispy Chicken Drumstick ****

Sedap giler kot! Ala2 nasi kukus tapi sambal dia sedap sangat ditambah aroma wangi, campuran daun limau purut, Sambal lada dia pum sedap, xpedas. Xpernah kot jumpa taste camni.
Price: RM16.90


**** Duo Master ****

Perhhh. Sedap giler tengok kat menu, terus order! Lepas try tu mmg thorbaik la. Sedap sangat2x. For those yang singgah sini wajib order benda ni tau. Atas tu ada cheese mozarella, pastu sebelah tu atas tu macam santan xsilap dan sebelah lagi sos.  Ada 3 pilihan nak taruk ape, pilih 2 je. Tiey xingat dah pilih yang mana.
Price: RM14.90 


Tengok gambar atas cam xmenarik je, so Tiey goggle gambar Duo Master from Kungfu paradise source:


Last sekali, order air la... Ni menu dia 
Harga tuu agak mahal la kalau student macam Tiey ni. But its ok, kita try :)



Nah air Mango smootie yang Tiey pilih. Sedap la sebab Mango is one of my favourite food and also drink :)
Price: Macam atas tuuu


P/s: Kalau Tiey jumpa Kungfu Paradise cafe mmg Tiey akan lepak sini dah, dah jatuh hati dengan hidangan diorang. Jalan-jalan cari makan :)



14 comments:

  1. kenapa macam sedap sangat ni... -_______-''

    p/s : nuffnang! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehe. Jom sis Sally kita lepak kat sini. Sedap2x. :)
      Thanks menabung kat sini. hehe

      Delete
  2. Kung Fu Paradise? Kena cuba nie... lama dah tak update pasal makan-makan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Try la, mmg puas hati!
      Ouh ye ke, nanti singgah kat kedai ni leh la share pasal mkanan kat situ kan. hehe :)

      Delete
  3. telan air liur akak dibuatnya....kat kuantan ni tak ada restoran masakan chinese yang halal. kalau ada pun kat hotel je..... sodapnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh ye ke akak. Sorry. Tp, kalau dah terliur tu maknanya sedap la tu kan. Try la akak, mmg puas hati. First time Tiey try rasa nak cuba singgah lagi makan kat sini :)

      Delete
  4. macam sodap jer..hehe,ni yg nk try ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Jom dik Dayah try. Sodap :D

      Delete
  5. Replies
    1. Wkmsalam. Hehe. Boleh la Cik Itah try nanti :)

      Delete
  6. tengok gambar pun dah nampak sedap..

    ReplyDelete
  7. Wahh..nampak sedap dan menarik ni.. ^_^

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)