Sunday, 31 August 2014

Shopping Kat Munduk, Thailand

Assalamualaikum w.b.t,

Busy betul minggu ni, nak blogwalking pum xsempat. Xpe2, nanti Tiey bw u all eak :)
Ni cerita hari Jumaat minggu lepas, shopping kat over river, Munduk Thailand. Kami, 5 orang anak dara ni plan nak pi sini so pagi tu terus bertolak dalam pukul 9am. First time datang sini so jalan tu xtau la. Mujur akak yg keje kat UMK jeli tu dah familiar jalan yang nak otw ke Munduk tu. Alhamdulillah sampai dengan selamatnya tanpa sesat. 




Baru tau yang Munduk, Thai tu seberang je dengan Kelantan. Senang je lah nak masuk Siam ni. hehehe
Sampai kat sane, mmg ramai dah yang parking kete kat bahu jalan. Pastu ada halangan polis kat depan, nak check brg beli la tu. Pastu, dikawal oleh abang2 askar, tu memang tugas dia. Yang polis tu orang sane kate dia kacau area askar yang jaga sana, alasannya xmau bagi orang lain shopping kat Munduk, sebab pasar Rantau Panjang xde orang. Orang kampung sana gtau yang ketua polis punya isteri berniaga kat pasar Rantau Panjang tu, so disebabkan xramai yang berkunjung kat sane conclusionnya pasar Munduk bakal ditutup!
Bukan ke rezeki dari Allah? Kenapa sebab orang lain xpi sana? Mahal ke murah?

Ada hari2 tertentu jugak nak pi sane memandangkan ada sekatan polis! Don't worry, orang kampung sane yang sangat sporting and baik hati ada bagi no.contact kat Tiey. Dia gtau kalau nak datang msg dia, tanya boleh masuk x sane. 

**** Bestnya naik perahu. Bayar RM1 je ****




**** Time for shopping ****

Seriously shopping kat Munduk memang awesome!!
Barang murah giler2x. Kalau kat sini skirt RM30-RM40 sane RM20 je kottt.. Xrugi datang sini, especially nk cari tudung memang murah. Separuh harga kot. 3x tanye sebab xcaye harga tu murah sangat, huhuhu




**** Pastu cari makanan dan terjumpa INI!! Telur puyuh goreng RM2 je. Best ****




**** Lastly, before balik jom pekena nasi sup perut ****


p/s: Benda2 besar contoh toto tu kena bungkus dengan plastik hitam sebab dianggap barang seludup. Satu lagi, kalau beli barang banyak elakkan dari tersempak dengan polis kat situ. Kalau askar xpe, diorang baik. huhuhu


No comments:

Post a Comment

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)