Thursday, 28 August 2014

Ujian 1 Lesen Memandu

Assalamualaikum w.b.t,

Dah settle KPP 01 selama 6 jam??
Dah sedia untuk menduduki Ujian 1 test komputer??


Korang kena call kat no berkenaan untuk book tarikh ujian 1. Ahaa. Korang rasa bila agak2 nya korang dapat khatam buku tebal tu? Tempat ujian 1 atau Komputer test tu ada 2 tempat untuk area Peng. Chepa iaitu kat Teluk, Panji dan dekat seberang jalan Rohm Wako, berdekatan dengan Seven E (Relex) nama bangunan tu. 

**** Dah habis study ke belum ni?? ****



Study jangan xstudy ye, make sure kena khatam buku tu conpem excellent. Untuk Ujian 1 kena bayar RM10, ada 50 soalan dan masa yang diberi adalah 45 minit. Ada 3 section based on type of question maksudnya section A lebih kepada tanda2 lalu lintas dan sebagainya. Honestly, senang lah kalau korang  betul2 study. Jawapan dia tu ada yang fikir secara lojik dan ada kat dalam buku tebal tu.  Lulus 42/50, below than that korang Fail! Repeat? Kena book lg la then kena bayar mahal. 

Anyway Good luck u All. Kalau dah lulus??
Korang kena call no berkenaan dan korang akan disuruh untuk buat Lesen L di pejabat JPJ.

Nak buat lesen L korang kena bawak:

1 copy photostat Ic
1 keping gambar passport (Background putih)
Result Ujian 1
Duit RM30

Urusan nak buat lesen memandu kat block A JPJ, tingkat atas. Xtau tanye pak guard yg sporting. Don't worry :) Malu bertanya sesat jalan :)

**** Tadaaa...Lesen L dah siap ****


Ready to go for KPP 02.  

No comments:

Post a Comment

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)