Saturday, 29 November 2014

Comelnya Nasi Hello Kitty

Assalamualaikum w.b.t,

Susah kalau over creative sangat. Haish. Sayangnya nak makan kan. Benda wajib before makan of coz snap gambar 2,3 empat puluh kali! Hahaha. Semestinya! Idea yang sangat bagus especially nak bagi budak2 kecik yang xsuka makan. Bila bagi camni conpem depa nak makan sebab too attractive.

 Tp, tukang pembuat tu memang kena take time la serta penuh ketekunan dan kesabaran. huhu
Kalau anak kena pi sekolah kul 7.00am, kul 6.00am dah kena buat kan.










Manfaatkan Benda Terpakai

Assalamualikum w.b.t,

Biasa benda terpakai ni menyakitkan mata sebab xtau nak simpan kat ner. End up dalam tong sampah. Tapi tengok ni bila sel2 otak berhubung memang jadik camni lah. Cantik giler.










Be Creative Like Mat Saleh

Assalamualaikum w.b.t,

Happy weekend u olls. As usual bila masuk kelas lecturer yang belajar kat oversea selalu mengadu yang budak2 Melayu macam kami ni lacking of creative thinking macam mat saleh. Our generation ni bijak + rajin, tp tulaa.. Xboleh twist the way we are thinking. Straight mind. Not twist, roll n act such as wave. Tapi, Mat Saleh ni ape benda dia boleh buat. Kadang2 xterpikir jugak camnerlah dia boleh buat atau design sumtim yg luar kotak fikiran kita kan. Haish..

See....










Thursday, 27 November 2014

UPSR Aku 1A Je :(

Assalamualaikum w.b.t,

Dah terlambat but its ok  nak wish kat adik2 yang baru je ambik result UPSR 2 hari yang lalu. Tahniah yang dapat 5A, 4A, 3A, 2A, 1A dan yang straight without A's. 


5A??? Wah gah bunyi. Alhamdulillah dengan apa yang korang sudah usahakan selama 6 tahun, xgitu? Ke soklan still bocor? hehe. UPSR ni adalah satu tiket yang akan menentukan "Secondary school" anda. Kalau result gempak conpem boleh sambung kat sek menengah macam MRSM, elit etc. Tp, yang kurang cemerlang still lagi boleh sambung.


Tp, chances bagai langit dengan bumi ni ada ker??
Yes! Ada, Dapat 5A, 4A or 3A UPSR xbermakna korang akan ada diploma, degree, master n bright future right? Sebab? Everything depends on you!


Aku? 1A je. Alhamdulillah dapat sambung degree even orang perlekeh 1A jerk!
Mampu ker nak catch up especially subjek sains?? Indeed! If you are wanted to achieve challenges!
So, conclusion nya dpat UPSR 5A atau straight without A's ada peluang utk cerahkan masa depan,
tapi kenalah sentiasa istiqamah serta letakkan usaha yang tinggi. Conpem boleh :)


Credit photo: Irfan Khairi fb

Saturday, 22 November 2014

Sliced Baked Potatoes

Assalamualaikum w.b.t,

Dah breakfast ke belum? Eah silap. Dah bangun ke belum?? Hehehe
Happy weekend days you alls. 
Taraa, tergoggle tadi tiba2 ternampak "Sliced Baked Potatoes". So yummy :)


Xpernah pulak nak buat macam ni. Biasa potato ni rebus + potong halus2 then gorang.
Tapi! Seriously mat salleh ni memang creative tahap dewa. Haish
Sedap tuuu. Balik cuti sem ni nak try lah! Potong macam dia buat tu then letak cheese + bakorr..




Sunday, 16 November 2014

Buku Catatan Mat Luhfi??

Assalamualaikum w.b.t,

Tudiaaa. Bukan setakat buat video, ni siap keluaq buku! Tiey suka giler Mat Luhfi punya style, bila dia bagi ayat memang deep nak mampoih. Opsss..


Credit photoq bawah ni : Putih Press Facebook

Sekali pandang macam menarik sangat2x. So pandang + baca a few pages yang Fb Putih Press share truih jatuh hati nak beli buku ni....Xrugi rasanya kalau baca buku Mat Luhfi ni, conpem bnyak input especially ayat makan dalam dia tuu. huhu



Seriously fun giler + gelak besar even baca a few pages only. Agaknya kalau baca satu buku ni macam buku lawak + berilmiah.. Cer tengok niii...

Kawan masak roti canai. Dia tanya "Nak makan dengan apa aa sedap?? Kari ke gula??
Mat luhfi jawab: "Dengan aku " ")


Yang ni Deep giler kottt.. Hahaha


Terdetik dan teringin nak beli sekarang. Tp, tuggu baucer buku next year la. heee. Duit dah pokai :)






Barang Dari Zalora Dah Sampai!

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah barang yang Tiey order dari Zalora Malaysia dah sampai! Seriously memang puas hati sangat2x. Petang tu dalam kul 7pm sumtim Tiey order, terus dpat email barang already shipped. Wow, laju kot...

Once again thanks to Zalora Malaysia for the given voucher RM100,!
To Zalora Malaysia you are friendly, fast & offers high quality product! 
+
Lawa kot kotak dia. hihi  :)


Xtau nak beli ape once dah sampai kat page online shopping Zalora! Baju kemeja semua lawa2 + murah tapi tu lah, rabun mata sebab xtau nak select ape. Last2x Tiey order ini:

Produk kecantikan Olay :)
Total up RM101.60 sen, so for the rest tu bayar guna online banking la.


Barang semua in good condition = Perfect!
Xde cket pum calar balar + defect on my products.



Apa yang menariknya, pembelian above RM75 free shipping you alls. Harga lebih murah dari kat luar + saving your time + saving your money also. Well, girls ni kalau masuk Watson, guardian etc conpem habis duit sebab beli itu ini. Tapi, kalau kat sini pandai2 lah korang manage kan. hehe

Jom shopping kat Zalora Malaysia





Saturday, 15 November 2014

Giveaway Hujung Tahun Bersama Dianarashid.Com

Assalamualaikum...


Dengan ini bermula lah giveaway hujung tahun dari dianarashid.com dan sudi2 kan lah untuk sertainya kerana ada banyak hadiah menarik yang boleh kawan-kawan menangi.Berikut adalah senarai hadiah :-

Dish Wash Concentrate x 1 pemenang
Herbal Blend® Multi-Purpose Cream x 2 pemenang
telekung lycra x 1 pemenang
topup RM10 X 3 pemenang
Fridge magnet London + keychain (1 pemenang) 
Fridge magnet Malaysia + keychain (1 pemenang)
Topup RM10 x 1pemenang
Fridge magnet cameron highland x 4 pemenang
Shawl x 1 pemenang
Topup Rm10 x2
1 paket Mykoko rm39/500g x 1 pemenang
2 voucher KFC x 1 pemenang
baju muslimah x 2 pemenang
wang tunai rm50 x 1 pemenang
Home Binder 2014 x 1 pemenang


Syarat-syaratnya...:-

1- Buat satu entry bertajuk " GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM"

2- Like semua facebook page penaja(wajib ):-


3- Follow blog penaja( wajib) :-


4- Follow Instagram penaja (jika  ada)


5- Add google + :-


6- Tinggalkan link entry anda di entry ini 

jangan lupa letak kan link blog www.dianarashid.cm di bloglist anda supaya tak terlepas pandang apa2 update terkini.Tarikh tutup giveaway ini ialah pada 10-12-2014 .Pemenang dipilih melalui random.org .Keputusan akan diumukan sebelum 15-12-2014

Sekian..

Jom Shopping Di Zalora Malaysia!

Assalamualaikum w.b.t,

Xtau nak cari kat mana blouse muslimah lawa, labuh, selesa, murah serta macam2 lagi jom kita pi singgah kat sini "Zalora Malaysia". Tiey masih teruja first time online shopping kat Zalora Malaysia. Nanti Tiey review step by step :)


Online shopping Zalora Malaysia memang dah lama meletup! Seriously memang rabun mata den nak pilih baju, produk, handbag etc sebab semua cantik + reasonable price offered. 3,4 jam nak decide untuk buat selection. Eah susah betul jadi perempuan ni, mata bersinar2 kalau shopping. hee




Banyak special offers kat Zalora ni, customer yang first time register kat sini akan dapt 20% less + 15% another less dan banyak lagi less! Tambah2 pulak nak dekat dah hujung tahun ni, tunggu lah "Year End Sale" punya copem lagi meletup terbaborr....

Kalau korang nak shopping guna "Voucher Coupon" just enter je code voucher tu, then dio automatik la tolak how much less given to you! Macam bawah ni: 


Tapi....
Hati2x kalau nak guna "Voucher Coupon" ni sebab dia too sensitive! Semua proses loading tu korang kena tunggu! Jangan tetiba undo, sebab lama sangat loading kang. So ini jadinya. Invalid la voucher korang tau. Be careful :D



So far, memang puas hati shopping kat Zalora Malaysia! Thanks for giving me a wonderful experience. Cewahh :p

Friday, 14 November 2014

Makan Sushi King Sepuas Hati!

Assalamualaikum w.b.t,

Berakhir sudah promotion yang telah dibuat oleh "Sushi King" selama 4 hari!
Korang join x? Rugi tau kalau xjoin sebab Tiey memang xkan lepaskan peluang keemasan camni. hoho



Kalau boleh dalam 4 hari promotion tu Tiey nak pergi setiap hari pastu ajak geng2 sekali sebab nak bagi Sushi King bankrup. Lol. For those yang kaki makan macam ni memang syok lerr.. Korang akan diberi selama 45 minit sahaja, terhad takut habis kang makanan diorang. Tau pum takut. hihi

Kena Q panjang oiii, tapi I xkisah demi makanan ni. hoho
Time nak sampat main line, korang kena order terus air. Pastu once dah dapat seat, apelagi weii. Makan...Makan...Makan...



Yang ni best macam ala2 sandwich sebab dalam tu ada tuna + mayo + timun


Yang ni salmon pastu bawah dia Wasabi. Honestly Salmon dia too smooth menyebabkan Tekak ni rasa geli.. Euu. Xsuka. 


Yang ni dibalut dengan salmon. Sedap!


Nugget crispy ni + sticky rice sushi = Aummm sedap


Finally ni je mampu makan - 3 orang classmate sebab perut dah penuh. 


Thats all yang sempat snap sebab duk kejar masa. hehe. Tp, belut sushi punya sangat sedap dan seangkatan dengannya sebab xtau nama apa kan, just ambik dan makan. 

Saturday, 8 November 2014

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .