Sunday, 2 November 2014

Bola Pum Nak Gaduhh??

Assalamualaikum w.b.t,

Semalam punya cerita mesti kome semua dah tau kan, 
Piala Malaysia Pahang vs Jdt 2014.


Tahniah kepada Pahang dan xlupa juga kat Jdt! 
Kalah dah menang tu adat permainanan.
Namun ada jugak makhluk yg suka sangat provoke xpuas hati, mengutuk, menghina dan bla2x. Xkisahla yang mengutuk tu dari pahang, jdt, atau mana2 negeri lain tu memang rude la. Orang yang high educated xkan mengutuk orang lain sebab dia xingin dikutuk time dia lemah, jatuh dan kalah.


So,,makhluk perosak ni almost yang narrow minded and low level education. Lack of ethics! Come on, chill lah. Tau masing2 ada perasaan so no need to over emo, sampaikan mengutuk kat fb. Terselah sangat kebodohan tu. Xkisahlah dia tu satu kampung, satu kuliah atau roomate sebelah, yang pasti diorang ni antara makhluk perosak and needed to abolish.


Conclusion, jadi budak baik lah ye wahai penyokong seluruh negeri. Sakit betul tengok status fb yang mengutuk negeri orang lain. Bola pum nak gaduh besar. Xfaham aku -.-

6 comments:

  1. aduhai..byk nmpk komen2 dorng ni..sbr ja la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Gara2 bola leh gaduh besar kan.

      Delete
  2. Replies
    1. Tahniah orang Pahang, dari orang Kelantan :)

      Delete
  3. kena ada semangat kesukanan la kan.
    then baru tau apa maksud kalah menang adat pertandingan :)
    bola itu bulat, kan ?
    akak ko ni tak tgk bola pun dik.
    dgr asben komen aje :)
    (anyway tq sebab terjah blog akak ye)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak. Memang bulat itu punya bola, macam jugak roda bulat. Time ok duk atas time x ok duk bawah. Menang dan kalah tu adat pertandingan, so chill lah :)

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)