Thursday, 27 November 2014

UPSR Aku 1A Je :(

Assalamualaikum w.b.t,

Dah terlambat but its ok  nak wish kat adik2 yang baru je ambik result UPSR 2 hari yang lalu. Tahniah yang dapat 5A, 4A, 3A, 2A, 1A dan yang straight without A's. 


5A??? Wah gah bunyi. Alhamdulillah dengan apa yang korang sudah usahakan selama 6 tahun, xgitu? Ke soklan still bocor? hehe. UPSR ni adalah satu tiket yang akan menentukan "Secondary school" anda. Kalau result gempak conpem boleh sambung kat sek menengah macam MRSM, elit etc. Tp, yang kurang cemerlang still lagi boleh sambung.


Tp, chances bagai langit dengan bumi ni ada ker??
Yes! Ada, Dapat 5A, 4A or 3A UPSR xbermakna korang akan ada diploma, degree, master n bright future right? Sebab? Everything depends on you!


Aku? 1A je. Alhamdulillah dapat sambung degree even orang perlekeh 1A jerk!
Mampu ker nak catch up especially subjek sains?? Indeed! If you are wanted to achieve challenges!
So, conclusion nya dpat UPSR 5A atau straight without A's ada peluang utk cerahkan masa depan,
tapi kenalah sentiasa istiqamah serta letakkan usaha yang tinggi. Conpem boleh :)


Credit photo: Irfan Khairi fb

6 comments:

  1. Betul. Tak semestinya kan
    Ada certain ppl culture shock pulak dkt high school and endup being a loser.
    Tapi spm dia pecut balik pulak ish ish.

    Life is unexpectable gitu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu dik Qielah. Hidup ni macam roda, bawah dan atas. Nak stay high? Boleh. Tp kena kerja keras la kn utk kekal atas :)

      Delete
  2. Betul, upsr bukanlah penentu untuk kita berjaya dalam hidup. UPSR hanya untuk letakkan kita di sekolah mana sahaja. Kita belajar di sekolah mana sekalipun sebenarnya sama sahaja. Tidak semestinya yang belajar di sekolah2 pandai semuanya akan berjaya dan yang belajar di sekolah biasa tak boleh berjaya. Walau di mana pun kita, usaha tu penting untuk capai kejayaan. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. So true Niena. UPSR hanyalah tiket utk menentukan jenis sekolah yg bakal kita timba ilmu. Untung bagi yg dapat excellent result sebab chances nak berjaya insha'Allah tinggi. But for those yg xcemerlang possible too excell for their further study, maybe lebih hebat lg dr budak yg UPSR 5A tu kan. Yang penting usaha :)

      Delete
  3. hidup time belajar dengan hidup bekerja nanti lain. tak semestinya banyak A keje bagus. dan tak semestinya tak de A keje hampeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Semestinya. Zaman sekarang ni bab2 kerja memang susah, Susah belajar? Lagi susah nak carik kerja.

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)