Saturday, 27 December 2014

Makan Kat Bulgogi Brothers, The Curve

Assalamualaikum w.b.t,

Haritu 24/12/2014 my classmate ajak lunch, so kiteorang ingatkan just lunck kat DC our common cafe. Tapi, dia plan nak pi makan kat "Bulgogi Brothers" The Curve, Damansara. Siap nak belanja lagi! Kami actually segan sebab si Adilah ni memang pemurah orangnya. So, nak tolak tapi ini rezeki so terima seadanya. hahaha. Orang nak belanja tuuu..Xkan nak tolak kan? hehehe


Dengan bantuan application GPS & waze finally sampai jugak kiteorang. Ni first time kot makan makanan ala2 Korean food punya. Dah lama sangat nak try makan Korean punya style, macam Running Man and roommate tuu. Nampak syok kan diorang makan. Finally i got that T.T---Terharu

Lepas order, ni haa benda first diorang hantar. Pencuci mulut kot??


Yang ni boleh refill tau. Kimchi + Kangkung jeruk + Sengkuang jeruk kot


Bawang bsar ala2x kimchi + potato mix ubi keledak i guess + terung berlada


Sos yang aumm super sedap


Minuman kami Pepsi. Air kosong RM4 ++ glurp.. 




Staff diorang yang tolong masakkan untuk kita. Kita just aummm, makan je





Bibimbap yang sangat sedap! Xsempat nak snap terus gaul. huhu








Geng2x lunch kat Bulgogi punya :)



Thanks to Adilah yang baik hati sebab sudi belanja kiteorang. Semoga dimurahkan rezeki. Amin :)



Owner of this blogger #Fatihah or #Tiey pum nak jugak. hehe


Adilah already confirmed yang kedai ni #Halal (Pork & alcohol FREE)
Badjet?? Reasonable. Macam seoul garden la utk each person.

Makanan 4 stars! I love bibimbap.. sedap!
Overall memang puas hati. For those yang nak cuba Korean cuisine boleh lah datang sini.




8 comments:

  1. wah bestnya...boleh lah nak try kt situ bwk family sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best. Boleh lah try, puas hati :)

      Delete
  2. serius ahh harga dia macam seoul garden jugak utk per person?? wahh kena pergi nih! sedappp kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya camtu la, badjet about RM40 for each person. Better makan more than 3, sebab nak order satu set daging tu RM40/set pastu bibimbap RM20++, I think elok 4 org makan utk 1x order, baru puas hati makan :)

      Delete
  3. Teman langsung tak reti nak makan benda mcm tu.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Xpe, boleh try. Sedap sangat2x :)

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)