Thursday, 16 January 2014

Alhamdulillah, Duit Zakat Maik Dah Masyuk

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah kerana masih diberi peluang untuk berpijak dibumi yang nyata ni dan Alhamdulillah diatas rezeki yang telah engkau berikan. :)

Semalam nak pi ambik duit, dalam tu ada RM150 je, so kena keluarkanlah RM140 sebab kena tinggalkan a few amount dalam bank tu. Pastu tetibe terkejut duit "aku" bertukar kepada angka 2k lebih.

Aneh. Pastu tiey pum recheck then its true guys! Alhamdulillah, rasa terkejut dan bersyukur sangat2 sebab rezeki masuk tatkala poketku dah kering. Tapi Tiey still keluarkan yg RM140 tu je, just untuk tampung hidup kat UiTM Shah Alam untuk 5 hari je. Insha'Allah cukup.

So, for those yang ada apply duit zakat dari Majlis Agama Islam Kelantan (M.A.I.K) tu korang boleh check kat sini. Check whether status "diproses" atau macam bawah ni


Jumlah pembahagian duit: 
Diploma-RM1700
Degree-RM2500
Cara nak apply: 
Sape2 yang nak masuk belajar, samada diploma atau degree korang bolehlah apply. Apa yang penting surat tawaran tu. Kena isi a few document secara online then hantar hard copy ke pejabat M.A.I.K.

Senangkan?? Kalau ada rezeki Insha'Allah dapat. Doakan semoga dimurahkan rezeki. Korang biasa dengarkan kalau dah mintak masa diploma time degree dah xdapat kan??

Tapi, Alhamdulllah Tiey dapat time Diploma dan Degree.  Jom check kat sini Portal M.A.I.K 


7 comments:

  1. wahhh..untungnye...banyak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah rezeki time tersepit dengan kekurangan wang ni. hehe

      Delete
  2. blehhh blanjooo
    ore kayooo tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Bereh Jie. Rezeki hok Allah bagi xdop hal nok share. Ejah date ar. Tapi lagi best kalau dapat double scholarship JPA sem depan. Baru sedap belanjo.hehehe

      Delete
  3. woww
    maik byk gila zakat dia bagi tuk budak degree
    maip (perak) rm1000 je.ehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh ye ke. Xtau la plak. Alhamdulillah. even Kelantan dilabel sebagai negeri termiskin tetapi kaya dengan pengurusan pentadbiran yg baik.

      Delete
  4. tempoh msa duet tu dikreditkn dalam acc kite brpe lame erk???

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)