Saturday, 1 March 2014

Abah Masuk Wad :(

Assalamualaikum w.b.t,

Hari ni dah kena tinggalkan Kelantan, tapi hati ni masih sedih dengan situasi yang menimpa Abah :(
Abah masuk wad sebab dijangkiti kencing tikus. Subhanallah.
Hari Selasa haritu abah deman dan sakit2 urat pastu badan lemah longlai. Honestly, Abah memang susah nak kena deman dan apa2 penyakit, tapi dengan izin Allah terkena penyakit yang parah.

So, hari rabu pergi klinik kerajaan pastu check2 dan doktor gtau abah kena denggi. Xhairan kalau kena denggi sebab ni musim dia. Doktor gtau abah perlu ditahan dan dibawa ke hospital guna ambulance untuk rawatan lanjut.


Hari Khamis tu, after full check kat hospital doc gtau abah terkena penyakit tersebut. Terkejut sebab jangkitan kencing tikus tu bahaya. Kasihan abah, wayar cucuk sana sini dan terpaksa menggunakan alat bantuan pernafasan. Lemah badan Abah pastu badan kurus. 

Tapi, semua tu takdir Allah. Ini ujian untuk abah dan kami sekeluarga. Kami redha.

Kami semua mendoakan semoga abah cepat sembuh ye dan kembali sihat seperti dahulu. Amin

10 comments:

  1. semoga cepat sembuh .... aaamin . setiap ujianitu ada hikmahnya .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin. Semoga beliau cepat sembuh.
      Thanks a lot :)

      Delete
  2. Kenapa abah kurus sangat tu :(((((
    Get well soon abah..... <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abah memang kurus. Hurm. Thanks a lot dear :)

      Delete
  3. harap2 abah cepat sembuh..... sedih kan bila ibu bapa sakit time kita berjauhan :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha'Allah. Semoga abah cepat sembuh. Thanks :)
      Tula, risau nak tinggalkan mereka kalau sakit.

      Delete
  4. semoga abah akak sembuh biiznillah. aminn.. :)

    ReplyDelete
  5. semoga abah tiey cepat sembuh..

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)