Saturday, 19 April 2014

Finally! JPA Dah Masyukkk

Assalamualaikum w.b.t,

The first word come up from my mouth, say Alhamdulillah. Syukur kehadrat mu Ya'Allah.
Finally! JPA PIDN 2013 dah masukkkk tadi.
Hampir 1 bulan 19 hari menunggu biasiswa jpa dikreditkan, akhirnya bernilai juga erti kesabaranku.hihi
Semua dah masuk rasanya for 1st intake but not yet for the second intake or batch la.


What's cross on your mind???
Macam ayat fb je kan. hehehe. Well, a lot of things are crossing on my mind so what should i do??
Biasiswa jpa dikreditkan utk 2 sem, sem lepas dengan sem ni so Alhamdulillah bnyak jugak dapat.
Tapi....Jimat2xxxx. Banyak benda dah list ni. Haiyoooo :D

Benda yang paling penting ialah: Treat family first! Of coz i am.
Family comes first, then baru boleh enjoy..huhu

Kalau Aku Kaya----Nyanyi cket.. Aku nak buat GA nak bagi hadiah untuk semua peserta.. Tadaaa. 
Unfortunately, Xberapa nak kaya sangat, dapat duit kena bayar hutang then save utk further use. 
Insha'Allah kalau ada rezeki, Tiey cuba kongsikan. :)

Bye :D :D 
p/s: Happy mode + being blessed on the blissful given by HIM

22 comments:

  1. benda paling nikmat bagi student adalah bila scholarships masuk
    hahaha, ye dop ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Semestinnya!
      Baru boleh shopping sakan. Opss. Jimat2x.huhu

      Delete
  2. yeay! belanja kepsi la..ehem..ehem... :D

    ReplyDelete
  3. untung laa.. belanja la sikit.. hehe

    ReplyDelete
  4. Alhamdulilah.. gunalah biasiswa yg diberikan tu dgn sebaiknya ;)

    tq yer singgah blog kak Alycia ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Thanks for the advice. Insha'Allah duit tu akan digunakan dengan sebaik mungkin.
      Most welcome sis :)

      Delete
  5. wah wah wah alhamdulillah hihihihi buat GA? huhuhu.
    congrat kak tieyy~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Entahla, kalau ada masa nanti tiey sponsor :)
      Thanks bebeh :D

      Delete
  6. nak aiscream 1... blh x? hehehee

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah.. rezeki akak :)
    ehem2 .. buatlah GA ;) *goda*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.
      Rezeki. InshaAllah klau ad masa nanti tiey buat GA eak

      Delete
  8. salam hai sis. nak tnya about jpa ni sebab baru je lepas apply bulan 3 haritu. so skrg ni tgah cuti sem then naik sem nt bru dia msuk right? slalunya bulan brpa ye? nthen dia bank in or macam mana? sorry just nak tahu, atleast bole laa prepare awai2 ;) thanksssssss.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkmsalam sis. Hurm, you first batch or second batch? Kalau 1st batch dalam 2 bulan jgak kot. JPA akan automatik kreditkan biasiswa kedalam bank anda (BIMB) utk 2 semester. From semester lepas (1st sem) dan latest one.
      Welcome dear :)

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)