Thursday, 17 April 2014

Student Life's Without Internet

Assalamualaikum w.b.t,

Our advance world is nothing without internet right?
No internet, so people couldn't connect outside their border and there is limited of knowledge.
Ok dah bebel. Tapi, dunia tanpa internet ni memang satu masalah besar. Lagi masalah kepada pelajar jika xde internet kan. Nak buat report, nak daftar kursus, nak connect people through social media, fb, twitter and so on. Tu lah dunia pada hari ni. No life without internet.


We as human needs oxygen to survive, atau something that is edible such as food lah. Nak kata oxygen is too mainstream. Same goes lah kita without internet. Nak berblogging, berfb, berbisnes and do our common things akan terbantut kalau internet xde.


One week is my mid term break. Alhamdulillah syukur dapat berehat kat umah jumpa ngan family tercinta.
Unfortunately, internet xde. Cable telekom kena curi. So xdapat nak online. Nak buat kerja especially lab report, tapi apakan daya. Mampu tengok je. Haish. But today internet baru ada, after 6 days at home. Lusa dah naik Shah Alam oiii. Memang xde masa laa nak buat kerja tu dan ditambah plak esok start hari minggu so time to hang out with my beloved family :D

8 comments:

  1. selalu tak cable telekom tu kena curi kak? kat tmpat sya boleh dikatakan selalu . geram gile -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahla, sebab kadang2 je balik umah. Tp, seringkali berlaku la. Line lembab, putus dan yg pasti memang selalu buat hal.

      Delete
  2. yup betol. payah nak buat keje kalau takde internet zaman skrg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu arr.. Kalau internet ada tp xboleh access lg sakit.huhu

      Delete
  3. Ish boleh jadi gila sikit lah kalau takde internet sebenarnya TT_TT
    hihihi

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)