Tuesday, 22 July 2014

Resepi Biskut Arab Susu

Assalamualaikum w.b.t,

Dah lama xupdate belog gara2 busy dan wifi streamix yg lembap ni. Ok, just straight to the point Tiey just nak share resepi Biskut arab susu atau nama saintifiknya biskut suji. Jom try! Memang sedap giler.
Sekali makan nak lagi. huhuhu.


Ni antara bahan2 yang diperlukan:


Cara-Cara

1. Campurkan minyak sapi + susu tepung + gula kastor + sedikit garam, gaul sebati
2. Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga adunan menjadi doh.
3. Bentukkan doh menjadi bulat2 kecil, hias dgn ceri dan bakar hingga masak (5-10 minit je) pada suhu 180 C. Suhu tu depend jenis microwave yg diguna, tp try guna suhu yang rendah dulu.
4. Bila dah masak, sejukkan sebentar dan gaul dengan gula kastor.
****Semoga Berjaya****


8 comments:

  1. amboi sungguh gebus biskutnya.. CT nak cari recipe kuih2 simple ni.. nak buat sabtu ahad ni insyallah..
    tapi biskut ni CT je suka.. orang lain dak.. huuurm..

    ReplyDelete
  2. sikit je barang yang pakai rupenye

    ReplyDelete
  3. sedapnya aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa <333

    ReplyDelete
  4. nak try buat TT_TT
    i love suji TT_TT <333
    hihihi

    ReplyDelete
  5. thanks tau kak tiey wiwiwi <3

    ReplyDelete
  6. 1st time tengok n tahu pasal biskut arab ni.. sblum ni x pernah dengar pun..
    nice share..

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)