Friday, 5 September 2014

Mahasiswa Memperlekeh UiTM Di Twitter??

Assalamualaikum w.b.t,

Salam Jumaat semua :)
Ni isu panas sekarang pasal Si budak yang baru daftar UiTM baru2 ni telah mencemuh dan memperlekehkan minggu orientasi UiTM di laman sosial twitternya. 


Baru daftar 3 ari terus berlagak! Tau UiTM ni bukan universiti apex macam USM, UKM, UM dan sebagainya. Tapi, kalau lah budak ni betul2 terer conpem sambung oversea doe. Cakap xpakai otak derr. Gua student UiTM jugak, tp kalau xpuas hati xde la emo kat laman sosial camtu. Panas btoiii..

Petikan menerusi myMetro:
Menerusi laman Twitter peribadinya, mahasiswa yang dikenali sebagai @mieruuzairis itu mencemuh minggu orientasi UiTM dengan kata-kata kesat selain memperlekehkan Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) itu dengan mengatakan anak-anaknya tidak akan menjadikan UiTM sebagai pilihan pada masa hadapan. 
"Kalau aku dah ada anak dah besar nanti, i'll make sure that my children wont pursue their studies at uitm! like ever!," katanya dalam tweet berkenaan.

Respond dari Alumni UiTM: 
Kuala Lumpur: "Dia masih budak-budak dan tidak tahu cabaran kehidupan di kampus." Itu kata Presiden Alumni Universiti Teknologi Mara (UiTM), Datuk Zaini Hassan ketika mengulas tindakan seorang remaja yang baru bergelar mahasiswa mencemuh serta memperlekeh UiTM menerusi laman sosial.

p/s: Biasalah budak2 lagi kan so still xmatang. Bersyukurlah kerana anda merupakan orang yang terpilih untuk mendaftar sebagai pelajar Universiti! Ramai lagi yang xdapat tu sedang menunggu. Kalau x nak so why not tarik diri dan bagi peluang kat orang lain?? 

6 comments:

  1. mak ayah dia yg malu bila dia buat macam ni...dia masuk uitm pon atas doa & usaha mak ayah dia..
    saya pon x-student uitm shah alam..sakit hati mendengarnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul tu sis. Xreti bersyukur budak ni, tp nak buat camner still xmatang lagi kan.
      Memang sakit hati btoi ayat dia hina tempat yang kita dapat Ilmu kan.

      Delete
  2. omaigod....tak tahu bersyukur langsung dpt peluang sambung belajar....
    salam jumaat tuan blog dr mahasiswa Universiti Utara Malaysia ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, tp biasalah budak2 lagi kan. Harap nanti bila buat sumting make sure sel2 otak berhubung :)
      Ouh, thanks for do support mahasiswa UUM :)

      Delete
  3. aduhhh, buat malu la . da tak matang nak tunjuk2 kat 1 dunia yg perangai dye ta matang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurm, tu lah. Bila dah jadi viral baru buat muka sedih n mintak maaf. Tp, xpela budak still xmatang, harap lepas ni dh xde komen mencemuh pasal uitm dr dia lg :)

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)