Saturday, 6 September 2014

Shopping Kat Tak Bai, Thailand

Assalamualikum w.b.t,

Kelmarin Tiey dengan akak serta adik2 pi Tak Bai @ Taba, Thailand. Actually, ni first time Tiey jejak kaki kat sini, akak plak dah kali kedua. Honestly, memang syok giler shopping kat sini. Minggu lepas satu lagi pi Munduk dan minggu ni Taba la pulak. huhu

Dah sampai kat jeti tu, naik perahu yang ada kat sane. Pakai jaket keselamatan tau :)



Memang takut woii perahu bergerak ditolak ombak. huhuhu
Driver boat kena berhenti kat tepi jeti untuk pemeriksaan polis. Jangan lupa bawak ic tau :)




Alhamdulillah dah sampai Thailand setelah menyeberangi sungai. Syok naik perahu ni :) Kena bayar rm2 setiap orang.


Dahaga la plak, terjumpa stall ni. Sedapnya air dia. Kawww molek! RM2 satu.
Nak air ape?? Jom order!



Nak sewa moto comel ni pum boleh. Kat Thai no needs to wear helmet dan boleh ride 3 orang tau. huhu


Dan semestinya shooping tudung adalah perkara wajb!! Tudung sebelah kiri yg 3 tones tu style baru, kat Malaysia xde lagi.. Serius syok shopping tudung kat sini, berbunga mata gue ni. Haigooo..


Ahaaa.. Produk kecantikan pum semestinya! Sabun Arbutin yang femes tu pum ada. Tiey beli banyak jugak produk, nanti Tiey review kalau berkesan!


Lastly, masa untuk balik. Thanks for the great moments that i've got with my beloved family. 





4 comments:

  1. G ari jumaat byk kdai ttup tp abis beratus doh...kalo g ari lain bankrupt terus..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah. Kalau kito gi ari sabtu gak conpem habis duit. huhu

      Delete
  2. as salam tuan tanah..
    tahniah anda ada blog yg menarik.

    jemput blogworking
    www.yatiadam.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkmsalam. Thanks sudi bw sini.
      Done bw back :)

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)