Monday, 13 October 2014

Ada Cara X Nak Rawat Migraine??

Assalamualaikum w.b.t,

Dah masuk 3 hari sakit kepala, xtau kenapa. Stress?? Xdelah. Cuaca kot. Sekarang ni jerebu kuat melanda Shah Alam ni. Tapi arini rasa cam xtahan dah.
Korang ada cara2 tersendiri x camner nak kurangkan migraine atau hapuskan terus??
Kalau ada korang kongsikan boley??

Kalau Tiey lah kan, biasa buat camni time migraine.

1. Buat xlayan jeee
Kalau rasa sakit tu biasa2 je boleh la buat xlayan..huhu


2. Tidur
Kira guna natural punya way la.. Yang ni xextreme sangat punya sakit migraine boleh la buat camni. 


3. Mandi
Biasa mandi bawah paip air yang tinggi. So once air tu drop atas kepala dengan tekanan kuat boleh dijadikan sebagai urutan kat kepala ni.. 


4. Telan Panadol Active Fast
Cara yang terakhir bila migraine too extreme hit me. Biasa satu bijik je, xpernah overdose.


Tapi, kalau xambik ubat macam panadol tu lagi elok. Side effect tu bahayanya. So time google terjumpa cara terbaik untuk rawat Migraine. Ok, Tiey try :)

Attach clip kat tangan dan sakit migraine tu akan hilang dalam 5-15 minit. Jom cuba :)





12 comments:

  1. Haritu ada baca, campurkan 1 cawan air isotonik mcm 100plus tu dgn 2 cawan air kosong...
    Tak pernah try lagi... Cuba la kot2 jadi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh ye ke. Thanks alot. Nanti kita cuba :)

      Delete
  2. Dulu akak pun selalu kena migrain..jgn kata nak mandi, nak berdiri pun tak boleh..
    Tapi sekarang lama dah tak kena migrain sejak amik vitamin bcomplex+ostematrix shaklee..cuba lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh ye ke. Thanks atas perkongsian. Insha'Allah Tiey try baca review produk tu :)

      Delete
  3. sy kalau pening kepala mmg suka urut situ.. tp tak terfikir pulak nk attach clip bagai.

    selalu kalau migrain tidur je. cuma kalau time kerja tu payah sikit lah.. rasa mcm nak tuang minyak cap kapak kt kepala pun ada. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh. hehe. Tulah, kalau sakit kepala ni semua benda xboleh jalan. Tulah, Tiey dah try attach clip tu tp xtau hilang ke x. hiihi

      Delete
  4. kalau migrain, apa pun tak ley buat :(

    ReplyDelete
  5. kalau kawan saya,biasanya dia tido. saya xde migraine nak berkongsi cerita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu antara ubat migraine yg biasa Tiey buat. Tp, kalau dalam kelas rasa cam nak pecah je kpala sebab tahan ngantuk. hehe

      Delete
  6. Migrain ni boleh juga dicegah dengan pemakanan yang berkhasiat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul. Tapi biasala tu student, stress sebab banyak benda kena buat. hehe

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)