Sunday, 21 December 2014

Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak?

Assalamualaikum w.b.t,

Masalah kulit muka berminyak? Normal la tu. Over exceed production of "minyak sebum" menyebabkan kulit muka berminyak especially time matahari terik atas kepala ni. Tiey pum faces the same thing. Tapi, kelebihan orang yang kulit muka berminyak ni antaranya kulit muka lambat berkedut tapi kelemahannya plak senang naik jerawat kan?


So, perlu tau jenis facial cleanser yang sesuai untuk apply kat muka kita. One of nutritionist bagi tau kalau muka berminyak pencuci muka yang sesuai ialah "yang xberbuih"!
Aikk, memang pencuci muka berbuih kan??


Xjugak, antaranya Olay! Seriously memang smooth giler lepas apply produk Olay ni. Bukan nak #promote eak! Ni pengalaman tau. Korang try la kalau xcaye :) 




7 comments:

  1. Fatin dulu pun kulit berminyak jugak. Alhamdulillah sekarang masih terkawal, berminyak sikit-sikit je. Mungkin sebab amalkan supplement :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh ye ke. Tiey nak try jgak apply supplement mcm Vit C, tp stakat ni xterbeli. hehe

      Delete
  2. Replies
    1. Ala. Dik Qilah dah lawa dah. Xyah guna produk pape pum. hihi

      Delete
  3. Azwar pun kulit berminyak, alih-alih amek supplement dekat farmasi baru elok tak berminyak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampaknya one of solution utk kulit berminyak ambik supplements eak. Thanks a lot :)

      Delete
  4. dulu pakai jugak olay..lama dulu laa.. hehe..
    sekarang pakai sabun tomato (tcs) saja and suplement dian vitamin, hehehehe...
    Jemput singgah entry shad, Jom Aktifkan Mykad

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)