Sunday, 1 September 2013

Cirit Birit & Muntah :(

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah hari ni kita sudah masuk ke bulan yang baharu, iaitu September. Maka 31 Ogos sudah kita lalui, justeru Tiey ingin mengucapkan Selamat Menyambut Merdeka. Maaf agak terlambat sikit wish Merdeka sebab Tiey xberapa sihat 2, 3 hari ni gara2 cirit birit. Entahla makan ape benda sampai 2,3 kali masuk tandas setiap hari. Tapi cirit birit semakin dashyat lepas pi makan ayam MCD + coke, balik umah tu terus pening, mual. Malam tu cirit birit 3,4 kali pastu muntah 4,5 kali. Badan lemah longlai sebab dehydrate dan ditambah pula makanan xbetul2 cerna tapi dah keluar atas bawah.


Fuhh, memang letih sangat2. Tengok makanan je rasa nak muntah. Last2, my mum suruh minum air teh pekat tanpa masukkan susu/gula. Insha'Allah hilang cirit birit kata my mum. So, minum je lah Tiey sebab nak cepat sembuh. Lepas tu 3,4 kali muntah2 dan last part tu rasa pahit, kelak sangat2. After that, badan rasa ok lah sikit even lemah longlai gara2 muntah dan cirit birit dalam masa 24 jam. 

Hari ni badan rasa segar lah sikit. Alhamdulillah Ya Allah. Tiey kena kuat sebab this week is my last week at home and i need to settle a few task before the Degree intake. Esok medical check up, settle dokumen penting dan banyak lagi. Insha'Allah hari ni  2,3 entry masuk sebab Tiey nak share a few tips based on my reading. Tips kecantikan dan kesihatan. Harap ada orang yang terjah blog Tiey memandangkan visitor kurang je melawat blog Tiey 2,3 hari ni sebab xde entry yang mashuk. Bye and xoxo.

4 comments:

  1. samala.. iqa pun mggu ni last kat rumah. em. maybe makanan yg tiey makan tu x bersih kot.lalat urung. ahaha.tetibe

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Thanks @Nad. Alhamdulillah,feel much better now. :)

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)