Saturday, 5 October 2013

Grooming Event at Mawar College

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah. Tadi Tiey kena join event organized by our hostel-college Mawar which is "Grooming" and its theme is Keanggunan personaliti professional. Camner tuhh? Grooming tu maknanya kelas make up lah. Haiyoo, ada jugak event camni kan. Tapi tu lah realitinya. As a student especially modern girls kita kena lah bergaya sikit, biar sedap dipandang. Throughout the event, majlis dihadiri oleh JPK,Pengetua asrama,Pegawai pembangunan pelajar dan seki (ajk JPK). Event ni bukanlah sekadar make up2 je, tapi diisi dengan ceramah kepimpinan oleh pengetua hostel.

Gambar before make up- After make up no need lah.hoho


Tapi, the most excited thing is waiting for the session "Grooming". One of the PPP officer shows tutorial cara nak make up, basic make up dan she also shows video on how to apply basic make up. Seronok giler sebab boleh conteng2 muka ni haaa. Ditambah lagi ramai yang xreti apply make up.huhuhu. Tapi yang paling seronok diorang bagi satu set alat make up. Perhhh. From korea beb. hohoho. Satu set alat make up Miss Rose, consist of  blusher, eyeshadow, bedak asas, bulu mata palsu, eyeliner, lipliner and a set of lipstick and lipgloss from Mac. Giler.. Memang syok sangat2 time bukak satu set eyeshadow yang macam almari bertingkat2 tuu.

So, the grooming session was started with make up by ourselves. Yang xtau pasal make up tu pandai2 lah lukis2 kat muka ni haaa. Tiey plak memang dah biasa apply basic make up, eyeliner and lipstick je. Yang eyeshadow tu based on experience lah.. Youtube selalu je Tiey tengok. Senang je.huhuhu. Finally, kiterorang dapat tempat ke2 bagi acara make up- Silky girl team. Yeahh. Dapat hamper. Rezeki.

A set of make up that we are given by our Mawar College


17 comments:

  1. woaaa meriah la dekat kolej mawar :)

    ReplyDelete
  2. boleh doh tu berbahagi hamper slow2.

    ReplyDelete
  3. tahniah ! dpt bulu mata lagi tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Yang tu xleh blah. Kena pakai jugak time grooming. First time pakai kot. Rasa cam xboleh nak bukak mata sebab berat sngat beban atas bulu mata tuuu.hihihi

      Delete
  4. Tahniah ! dapat bulu mata lagi tu ...

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Rezeki. Xsangka dapat satu set alat make up bnyak camni.

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)